Käsipallokauden 2023-2024 päättäjäiset ja palkitut
KäsipalloJulkaistu: 30.05.2024 13.00

Käsipallokauden 2023-2024 päättäjäiset ja palkitut

ÅIFK:n käsipallojaosto kokoontui koko seuran yhteispäättäjäisiin keskiviikkona 29.5. Samppalinnan palloiluhallille. Kahdella minikentällä pelattiin seuran nuorimpien junioreiden näytösotteluita ja kentälle saatiin myös tutkaanheittokisa ikäluokittain. Junioreiden otteluissa nähtiin peli-iloa vielä kesän kynnyksellä ja ikäluokittain kovakätisimmät heittäjät palkittiin Cloetan-tuotepalkinnoilla.

Aktiviteettien jälkeen seuran varapuheenjohtaja Ville Perho käytti puheenvuoron, jonka jälkeen palkittiin ikäluokittain pelaajia eri ansioista.

Miehet SM-liiga:

Vuoden pelaaja: Wilhelm Hammarberg
"Wiltsu on johtanut nuorta joukkuetta esimerkillään kentällä ja esimerkillisellä käytöksellään kentän ulkopuolella - täydellinen johtaja. Wiltsu on kentällä ollessaan puolustanut läpi liigakauden yksinään lähes puolta kenttää mahdollistaen paljon variaatioita joukkueen puolustuspeliin. Wiltsu ei väistä vastuuta ja on valmentajalle luottojätkä. Kiitos kaikesta Hammeri!"

Vuoden kehittyjä: Sebastian Hernelahti
"Seba nousi liigaan muutettuaan Turkuun opintojen perässä. Ensimmäisellä kaudellaan vastuunotto SM-liigapeleissä on ollut suurta ja noussut liigassa pelaavaan ja kaikissa pärjäävään rooliin. Sebastianin fysiikkatasot sekä etenkin hyökkäyspään pelitaidot ovat ottaneet päättyneellä kaudella suuria harppauksia liigan harjoitusympyröissä. Sebastian - työ, se jatkuu!"

A-pojat ja Akkupojat:

Vuoden pelaaja A-pojat: William Sjöholm
Perusteluja ei toimitettu.

Vuoden kehittyjä A-pojat: Nils Viljanen
Perusteluja ei toimitettu.

Vuoden pelaaja Akkupojat: Santeri Maijala
" Sata lasissa treeneissä ja jokaisessa matsissa. Käänsi monta matsia Åbolle omilla maaleilla ja vahvalla puolustuksella. Kävi auttamassa myös edaria kun siellä rosteri meni liian ohueksi."

Vuoden kehittyjä Akkupojat: Mikkel Nevala-Lehtonen
Perusteluja ei toimitettu.

B-pojat:

Vuoden pelaaja: Erik Sjöholm
"Erik on ollut joukkueen tärkein pelaaja molemmissa kenttäpäädyissä ja mahdollistanut joukkueen tuloksenteon. Eki on motivoinut harjoittelija ja ottanut itsekin isoja kehitysaskeleita henkilökohtaisella tasolla kuluneen kauden aikana. Hyvän harjoitusasenteen lisäksi Erik pitää treenikentällä koko joukkueen huumorin ylhäällä kovissakin treeneissä. Mahtava joukkuepelaaja ja kapteeni!"

Vuoden kehittyjä: William Vuorinen
"Wili on ottanut isoja kehitysaskeleita käsipallotaidoissaan siirryttyään täksi kaudeksi Turkuun. Hyvä fyysinen pohja on mahdollistanut ison roolin joukkueen puolustamisessa ja etenkin puolustuspään ominaisuuksissa Wili on kehittynyt sarjan kärkipäähän. Hyökkäyspäässä myös viivapelaajan perustaidot skriinaamisesta, pelattavana olemiseen ovat kehittyneet kiitettävästi. Lopputurnauksessa Wili kantoikin lopulta ison roolin koko joukkueen puolustuksen keihäänkärkenä."

B-tytöt

Vuoden pelaaja: Cecilia Keto
"Cecilia antaa aina kaikkensa niin puolustuksessa sekä hyökkäys päässä. Hän ei koskaan luovuta."

Vuoden kehittyjä: Ester Wahlstein
"Ester on ottanut huimia harppauksia kehityksessä tämän kauden aikana. Hän on ollut joukkueen ainoa maalivahti mutta ei ole ottanut siitä paineita vaan päin vastoin on kantanut suurta vastuuta kunnialla ja aina tsemppaamassa muita 💪"

C-pojat:

Vuoden pelaaja: Anton Finnberg
"Vuoden pelaajamme on kantanut vastuuta itsestään ja joukkueesta sekä aina tuonut parhaan pelinsä niin treeneihin kuin otteluihinkin – Vuoden pelaaja C-pojissa on: Anton Finnberg Årets spelare har axlat stort ansvar för sig själv och laget samt alltid hämtat sitt bästa spel såväl till träningarna som matcherna – årets spelare i C-pojkarna är: Anton Finnberg"

Vuoden kehittyjä: Joel Erlund
"Sinnikkäästä ja periksiantamattomasta työstä tullakseen nopeammaksi, vahvemmaksi ja paremmaksi sekä sen tekemiseksi näkyväksi tehtyinä maaleina ja suorituksina kentällä – C-poikien vuoden kehittyjä on: Joel Erlund För ett ihärdigt och orubbligt arbete för att bli snabbare, starkare och bättre samt göra det synligt i gjorda mål och insatser på planen – C-pojkarnas årets mest förbättrade är: Joel Erlund"

Vuoden tsemppari: Otto Kaila
"Asenne ratkaisee ja hyvä asenne tarttuu. Aina uskomattoman kovalla taistelutahdolla ja rima korkealla esiintyvä C-poikien vuoden tsemppari on: Otto Kaila Attityden gäller och en tuff inställning smittar av sig. En spelare som uppträder med en otrolig kämpaanda och ribban högt. Årets kämpe i C-pojkarna är: Otto Kaila"

C-tytöt 09:

Vuoden pelaaja: Casandra Granvik
"Casandra fortsätter ta stora steg framåt som spelare och har en stor vilja att utvecklas. Casandra är en lagspelare både på och utanför planen"

Vuoden kehittyjä: Adea Sopjan
"Adean kehitystä on ollut ilo seurata. Tämän kauden kasvava maalimäärä on hieno osoitus kasvaneesta itsevarmuudesta ja taidosta. Jatkossa kovaa työtä fysiikan kanssa niin kehitys jatkuu ihan varmasti"

Vuoden tsemppari: Tilde Åminne
"Trots din jobbiga skada har du varit med på lagets verksamhet. På planen har vi verkligen saknat dig och jag håller tummarna att du i framtiden skall få skadefria säsonger!"

C-tytöt 10:

Vuoden pelaaja: Maia Vilppu
"En mångsidig spelare som ger sitt allt på plan och är en viktig målgörare i laget och tuff i försvaret."

Vuoden kehittyjä: Adele Hyvönen
"Hon har utvecklats från en försiktig spelare till att våga och lyckas i både anfall och försvar. Hon är en mångsidig spelare som kan spela på vilken spelplats som helst."

Vuoden tsemppari: Ciara Salonen
"En spelare som har attityden som hos en arbetsmyra och viljan att lära sig nytt. Hon kämpar till slut i alla lägen på träningar och matcher och ger sitt allt."

D-pojat:

Vuoden pelaaja: Oskar Aho
"Liikkuu hyvin ja on vahva sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa Lahjakas pelaaja joka on osoittanut että määrätietoinen harjoittelu sekä joukkueen kanssa että omatoimisesti tuo tulosta."

Vuoden kehittyjä: Joa Ingman
"Menee ennakkoluulottomasti tilanteisiin ja varsinkin hyökkäyspäässä kehittynyt huippuvauhtia Ei ole pelannut vielä kovinkaan kauan mutta on jo osoittanut mihin kykenee ja kuinka hyväksi pelaajaksi voi harjoittelun ja kokemuksen myötä tulla."

Vuoden tsemppari: Liam Wennerqvist
"Taistelee tilanteessa kuin tilanteessa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Valtavan kova voitontahto. Yksilönä taistelijaluonne mutta ehdottomasti myös joukkuepelaaja."

D-tytöt:

Vuoden pelaaja: Ellen Finnberg
"Lagets målgörare. Hon är målhungrig och kan finta förbi vilken motståndare som helst."

Vuoden kehittyjä: Sienna Harewood
"Under en säsong har hon utvecklats till en skicklig spelare med bra spelöga. En spelare som oberoende motstånd gläder laget med sitt leende och glada humör."

Vuoden tsemppari: Natalia Salmi
"Under en säsong har hon utvecklats till en skicklig spelare med bra spelöga. En spelare som oberoende motstånd gläder laget med sitt leende och glada humör."

E-pojat:

Vuoden pelaaja: Marek Olszewski
"Kuuntelee hyvin valmentajien ohjeet. Pitää hyvin tasonsa kentällä ja maalinteko onnistuu joka pelissä. Parantanut huomattavasti puolustuspeliä ja liike kentällä hyvää."

Vuoden kehittyjä: Leevi Luoto
"Kehittynyt hyvin kenttäpelaajana ja maalivahtina. Joukkueelle tärkeä pelaaja joka pelaa hyvin molemmilla pelipaikoilla. Tiukka puolustuspeli on hänelle kunnia-asia."

Vuoden kehittyjä: Misiek Olszewski
"Kehittynyt hyvin kenttäpelaajana ja maalivahtina. Nopeus hyökkäyksissä todella hyvää ja puolustuspeli kehittynyt myös hyvin."

Vuoden tsemppari: Oskar Aalto
"Joukkuetovereita kannustava pelaaja. Tsemppaa itse aina täysillä hyökkäyksessä sekä puolustuksessa joka tarttuu myös muihin pelaajiin."

Minit ja Bollskoj:

Kaikki pelaajat palkittiin kauden lukuisista onnistumisista ÅIFK:n kausimitalein.

Seurapalkinnot:

Vuoden joukkueenjohtaja: Hanna Sedig
"Hon sköter sina uppgifter ypperligt i två lag CF och Bf. Hon finns alltid på plats under träningar och matcher. Har ställt upp som kusk till alla matcher både i 09 och 08:rna. Hon finns där som stöd och bollplank för spelarna, tränaren och föräldrarna. Hon är guld värd ❣"

Vuoden valmentaja: Mikael Lundin
"Micke on palannut juniorivalmennukseen muutaman vuoden tauon jälkeen ja valmensi ÅIFK:n B-pojat SM-hopeaan. Valmentajana Lundin on aina hyväntuulinen ja pelaajien suosiossa, mutta pystyy oman peliuran tuomalla kokemuksellaan auttamaan pelaajia eteenpäin. Micke auttaa aina pyydettäessä myös muissa seuratöissä ja on ollut korvaamaton tekijä B-poikien menestystiimissä."

Vuoden junioripelaaja: William Malkamäki
"Wiltsu on menneinä vuosina ollut seuran juniorituotannon kasvot ja kantanut sen tuoman kuorman hienosti. Juniorimaajoukkueen vakiokasvo nousi SM-liigassa pelaavaan ja jopa merkattuun rooliin SM-liigapeleissä päättyneellä kaudella. Ensimmäiset miesten maaottelut on jo selätetty ja Wiltsu on painanut päämäärätietoisesti töitä myös punttisalilla saadakseen voimatasot liigapelien vaatimalle tasolle. William on avoin, sitoutunut ja erinomainen esimerkki kaikille seuran junnupelaajille. Nyt voimia kuntoutukseen ja vahvana takaisin kentälle!"

ÅIFK toivottaa sporttista kesää kaikille! Käsipallokausi alkaa Beach Cupista 10.-11.8.2024!