Voitto!

ÅIFK-SIF 34-30 (16-12)

Teksti: ÅIFK, kannen kuva: Jouni Lappi.

Sieltä se tuli! Voitto.

Vuoden 2024 ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli SIF, jolta ÅIFK nappasi kauden alussa pisteen, mutta hävisi vierasottelun marraskuussa selvästi kymmenellä maalilla. SIF aloitti ottelun vahvasti ja etenkin vuoden alusta Belgradin RK Ub:sta Siuntion riveihin siirtynyt Vladimir Tomic oli hyvässä pelivireessä.

Kymmenen minuutin jälkeen ÅIFK löysi pelinsä ja siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon Liam Ranta-ahon maalilla. Tilanteesta 6–5 ÅIFK jatkoi johdon kasvattamista ja tauolle päästiin ensimmäisen erän lopun dramatiikan jälkeen johdossa 16-12.

Toisen erän alkuun tuli päättäväinen ÅIFK ja johto kasvoi parhaimillaan seitsemään maaliin erän ensimmäisten minuuttien aikana ja pysyi 20 minuutin ajan. Lopussa takaa-ajoon lähtenyt hajanainen Siuntio onnistui kaventamaan lukemia kauniimmiksi, mutta ÅIFK:n johto ja voitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna.

ÅIFK:n voitto tuli ehjällä joukkuepelillä, mutta pelaajista nousivat esille erityisesti Eero Virtanen tärkeillä torjunnoillaan ja toisella puoliajalla uskomattomaan vauhtiin päässyt Olli Tamminen. Olli metsästi ottelussa 400. liigamaaliaan ja sai sen ajassa 55.28 kasvattaen johtoa tilanteeseen 31–25. Samalla Ollille kirjattiin kauden maaliennätys seitsemällä osumalla. Myös toisella laidalla Cajus Maskula viimeisteli vahvasti ja teki viisi maalia seitsemästä heitosta.

Aina sanavalmis päävalmentaja Aku Kuusisto ei tällä kertaa edes yrittänyt jäsentää ajatuksiaan pitkäksi kommentiksi: