15
MAR
19.00
Miehet Edustus, Miesten SM-liiga

ÅIFK - Cocks  24 - 44

Samppalinnan palloiluhalli

Kukkopataa keskiviikolle

ÅIFK-Cocks, ke 15.11. klo 19, Samppalinna

Kuva: Jouni Lappi, teksti: ÅIFK.

SM-liiga palaa tauon jälkeen Turkuun. Keskiviikkona kello 19 ÅIFK isännöi Cocksia Samppalinnassa. Coq au vin, eli suomalaisittain kukkopata on haastava Michelin-tähtiravintoloiden ruokalaji ja kysyimmekin valmentaja Aku Kuusistolta kukkopadan reseptiä:

Cocks on laadukas jengi, jossa on melkoinen määrä ulkomaan apuja omien nuorten poikien kasvaessa viimein takana. Cocksia on pehmennettävä jo korkealta, jotta joukkue ei pääse lähelle kuutta metriä riehumaan vahvojen sentteriensä voimin. Ennen kaikkea haluamme parantaa omaa hyökkäyspäätä ja kontrapeliämme taas pykälällä, joten siihen meillä on mennyt harjoituksissa myös nyt keskittyminen.

Paljon pelejä ja arkipelejä nyt ennen joulua, joten nyt vaan nautitaan tehdystä työstä pelaamalla, levätään siihen ollessa aikaa ja kaikki aina likoon pilliin vislattaessa!

Käsipallo on parasta paikan päällä, mutta jos ei matka käy maan uumeniin, niin ottelu on myös katsottavissa live-lähetyksenä Solidsportin handis.tv:ssä!


Ranskalaisklassikko Coq au vin

Resepti: Alko, kuva: Adobe Stock

Ainesosat Valmistus
1 pkt (n. 1,1 kg) broilerin koipireisiä (maustamaton)

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

2 rkl oliiviöljyä

10–12 kpl (200 g) pientä salottisipulia

200 g ruskeita herkkusieniä

1 pkt (170 g) pekonia

5–6 valkosipulinkynttä

1 rkl tomaattipyrettä

4–5 dl vettä

4 dl punaviiniä

1 kanaliemikuutio

2 laakerinlehteä

½ rku timjamia
1. Nosta broilerin koipireidet huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ruskista paloihin kuumassa öljyssä pannulla kaunis paistopinta ja nosta pataan.

2. Kuori sipulit, puolita isommat herkkusienet ja pilko pekoni ja valkosipulinkynnet.

3. Paista pekonipalat pannulla rapeiksi. Lisää sipulit, valkosipuli ja sienet. Paista, kunnes sipulit ovat saaneet pintaansa kauniin värin. Lisää tomaattipyre.

4. Lisää pannulle vesi, punaviini, murennettu kanaliemikuutio, laakerinlehti ja timjami. Anna kiehahtaa.

5. Kaada seos pataan broilerien päälle. Lisää tilkka vettä, jos koivet eivät peity kunnolla.

6. Peitä pata kannella ja nosta pata uuniin keskitasolle. Hauduta 150 asteessa noin 1 ½ tuntia, kunnes liha irtoaa helposti luusta. Tarjoa ruoka esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Vinkki: Voit valmistaa padan myös liedellä keittäen miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
Tilastot

24 - 44

Cocks
12 - 2312 - 21

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista