Aku Kuusisto ja ÅIFK yhdessä ensi kauteen
KäsipalloJulkaistu: 13.03.2024 08.15

Aku Kuusisto ja ÅIFK yhdessä ensi kauteen

Lehdistötiedote, julkaisuvapaa | 13.3.2024 | Pressmeddelande, fritt för publicering
Teksti: ÅIFK, kuva: ÅIFK.

Aku Kuusisto jatkaa ÅIFK:n päävalmentajana

Päävalmentaja Aku Kuusisto ja käsipalloseura HF ÅIFK jatkavat yhdessä kaudelle 2024–2025. Kuusiston sopimus kausille 2023–2025 sisältää optiot vuoteen 2027 asti. Miesten edustusjoukkueen lisäksi Kuusisto on mukana seuran vanhimpien juniorien valmennuksessa.

ÅIFK:n miesten SM-liigajoukkue panostaa vahvasti omiin junioreihin ja heidän kehitykseensä. Seuran strategisena tavoitteena on tulla Suomen parhaimmaksi kasvattajaseuraksi viiden vuoden kuluessa. Ammattimainen valmennus on tärkeä kulmakivi ÅIFK:n strategiassa. Toimintaa kehitetään myös Tähtiseura-hankkeessa, tavoitteena luoda lajin kasvua sekä nuorten viihtymistä tukeva yhteisö.

ÅIFK pystyy tällä hetkellä tarjoamaan eri kilpatasoilla toimivan polun valintavaiheesta aikuisten kilpaurheiluun, jonka päätteessä edustusjoukkue toimii ponnahduslautana vielä pidemmälle. On ollut etuoikeus olla luomassa tätä polkua ja on tärkeää jatkaa sen kehittämistä nyt oikeilla valinnoilla, kertoo Kuusisto.

Kuusisto on kuudetta vuotta käsipalloilun täysammattilainen, sillä päivisin hän työskentelee Turun Seudun Urheiluakatemian käsipallon lajivalmentajana. Vuosittain TSUA:n käsipalloryhmän mukana 12–15 nuorta käsipallohuippua yhdistävät TSUA:ssa toisen asteen opintonsa täysipainoisen harjoittelun kanssa harjoittelemalla neljästi viikossa aamuisin ennen lukio- tai korkeakouluopintojaan. Mahdollisuus opiskelun ja urheilun joustavaan yhdistämiseen on nostanut käsipallovalmennuksen tason Turun seudulla ammattimaiseksi huippuvalmennukseksi muutaman vuoden aikana.

Turun seudulla on tällä hetkellä parhaat mahdollisuudet terveen arjen, lukio- ja korkeakouluopintojen ja tavoitteelliseen urheilun toimivaan yhdistämiseen. Kolmesta eri seurasta tulevat urheilijat saavat hyvää ja laadukasta harjoitusarkea koulutoiminnan siitä kärsimättä ja ennen kaikkea hyvässä yhteistyössä omien seuravalmentajiensa kanssa. Osan pelaajista kanssa viikot ja päivät kaudella ovat hyvin tiiviitä ja välillä tuntuu, että arjessa pelaajat ovat kanssani salilla, hallilla tai koululla jopa enemmän kuin kotonaan. Arjen tulee kuitenkin olla tasapainossa käsipallon pelaamisen ympärillä, Kuusisto korostaa.

Viime kaudella kolme ÅIFK:n pelaajaa kävi kesken kauden Tanskassa Kolding IF:n käsipalloakatemiassa esittelemässä taitojaan ja hakemassa oppia. Mahdollisuus oli osa seuran kehityspelaajille rakennettua polkua ja toteutettiin seuran sekä sen kumppaniverkoston yhteistyöllä. Valmentaja Aku Kuusiston rooli mahdollistamisessa oli keskeinen ja yhteistyö tulee jatkumaan myös tulevilla kausilla.

Viime vuonna seuramme nuorista pelaajista kumpusi tahto pelata SM-liigapelejä seuran omaan kasvatustyöhön pohjautuen. Tämä on nyt muodostunut seuramme tavoitteeksi – olla Suomen paras kasvattajaseura. Vahva juniorityömme ja satsauksemme ammattimaiseen valmennukseen on se perusta, jolla jatkuvasti luomme nuorille mahdollisuuksia tavoitella käsipallounelmiaan myös Turun ja Suomen ulkopuolella. Aku on loistava valmentaja, jolla on draivia kehittää pelaajia ja peli-ideaa niin joukkue- kuin seuratasollakin, ja juuri siksi hänen kanssaan jatkaminen tuntuu erittäin hyvältä ja luonnolliselta, kommentoi seuran strategiasta vastaava varapuheenjohtaja Ville Perho.
Lisätietoja

  • Aku Kuusisto
  • Päävalmentaja
  • aku@hfaifk.fi