14
HUH
16.50
Pojat C (2009), C-pojat 09 kilpasarja

HC HIK - ÅIFK   22 - 29

Hangö Idrottshus

Seger med knapp trupp

HC HIK-ÅIFK 29-22 (13-10)

C-pojkarna mötte på söndagen Hangös HC HIK i FM-seriens näst sista match. Båda lagen hade besökt Irsta Blixten och en del spelare var sjuka efter turneringen, vilket är mer än vanligt efter resor utomlands. Värdlaget hade en bredare bas med flera ålderklasser, och kom till matchen med elva spelare födda 2009–2013. Åbo försökte skrapa ihop reserver, men efter morgonträningarna var antalet spelare bara åtta. En stor hjälp fick C-pojkarna av Alfred Erlund (2012), som redan på hösten lovade ställa upp för laget alltid när det behövs.

I en match som spelades i trevlig anda mellan lagen blev det förstås en hel del speltid för alla spelare och några personbästa. Joel Erlund noterades för fyra mål, Oscar Lundberg för två och Anton Finnberg satte hela 19 baljor i matchen.

Det var lite skralt med antalet spelare idag, men nivån på dom som var med var med var hög. Alla gjorde en härlig insats och gav allt. En härlig laginsats. På måndagen tar vi ledigt från träningarna och fokuserar på att återhämta och förbereda inför lördagens avslutning mot BK-46.

- James Mashiri, tränare

Highlights