Stafettkarnevalen 2018 i Åbo
12.4.2017 18:54 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Tusentals svenskspråkiga skolelever löper i Paavo Nurmis fotspår - Åbo IFK välkomnar stafettkarnevalen till Åbo 2018!

Europas största årliga skolidrottstävling kommer att arrangeras i Vasa 2016, i Esbo 2017 och i Åbo 2018 då Olympiastadion i Helsingfors genomgår en grundlig reparation.

Deltagarantalet har kontinuerligt stigit och de senaste åren har Stafettkarnevalen haft över 12.000 starter.

Stafettkarnevalen beslöt alltså idag i sitt principbeslut att karnevalen 2018 ordnas i Åbo. Som arrangör fungerar ÅIFK i samarbete med Åbo stad.

- Detta är ett projekt som engagerar hela ÅIFK inklusive alla grenföreningar. Vi är stolta över att vår förening kan vara delaktig i att föra denna fina tradition vidare. Jag vill också rikta ett tack till Åbo stad och dess Idrottscentral för deras aktiva roll i ansökningsprocessen säger Centralföreningen ÅIFKs ordförande Johan Slotte.

- Vi har inom ÅIFK:s grenföreningar tillgång till egna aktiva med föräldrar och tillsammans har vi då totalt 1200 personer. Vi ämnar även att ha nära samarbete med frivilliggruppen som anordnar Paavo Nurmi Games.

Vi har med andra ord resurser att ställa en stor stab frivilliga till förfogande, berättar Jon Engström från ÅIFK:s friidrottsförening.

- ÅIFK är den enda svenskspråkiga föreningen i denna storleksklass och vi har brett kontaktnät till skolorna och dess intressegrupper. Åbo IFK kommer att samarbeta med den svenska föräldraföreningen i Åbo, Hem och Skola rf samt de svenskspråkiga föräldraföreningarna i stadens skolor i syfte att mobilisera frivilliga till olika uppgifter. Åbo IFK välkomnar även övriga föreningsaktiva med i det omfattande talkoarbetet, uppmanar Centalföreningens verksamhetsledare Lena Hindström-Pesu.

- Vi har preliminärt redan diskuterat den ekonomiska biten och idrottsstödande fonder på orten har meddelat att

de är villiga att understöda arrangemanget via CF ÅIFK. Vi står med andra ord beredda, avslutar Centralföreningen ÅIFK:s ordförande Johan Slotte.


   
Lisää uutisia
Yleisurheilu
«  Syyskuu   »
Kategoriat