Esittely
Ottelutilastot
ÅIFK - HC HIK
2018-2019 - Miehet - Miesten SM-liiga
Klo 18:30 Samppalinnan palloiluhalli
30
Mar

Ennakkoinfo


Miesten SM-liiga

Åifk - Hc Hik

Pe 30.11 klo 18.30

ÅIFK förstärker inför mötet med HC HIK


ÅIFK-HC HIK 30.11. kl 18.30 Samppalinna

På fredagen är det matchdags när segersugna HC HIK kommer till Åbo för att jaga sina första poäng i FM-serien. HC HIK har efter nio spelade matcher noll poäng och led på lördagen en brakförlust mot Piffen med siffrorna 30-12 och fick jobspost i form av flere skador. Hangöborna har haft en tuff säsong och närmast seger kom de för sex veckor sedan mot ÅIFK i Hangö i en match som kanariefåglarna vann med en två måls marginal.

Spelande tränare i båda lagen

På engelska säger man "when the going gets tough the tough get going" och det gäller nu för Hangö. Tidigare har Hangö valt att fälta Fredrik "Skinne" Karlsson, som är tränare Petter Forsströms högra hand, men även har en spelskjorta med numret 17 på ryggen. Ifjol gjorde Skinne 38 mål på 16 matcher och lyfte nivån på försvarstuffheten med 14 utvisningar och två diskvalificeringar.

Fredrik Karlsson har ofta trätt på plan när hans lag har det som värst.

Även ÅIFK har en spelande assisterande tränare i Aku Kuusisto som visat bra och stigande formkurva i de senaste matcherna. Även chefstränaren Robin Karlsson har en speltröja som inte är oanvänd. Inför fredagens match blir det intressant att se vem som värmer upp, så kom på plats i tid, vi bjuder på gratis saft, glögg och pepparkakor innan mötet.

ÅIFK förstärker med erfarenhet

– Åtminstone en äldre spelare förstärker laget och drar på sig spelskjortan imoron, berättar tränaren Robin Karlsson inför matchen.

Kanariefåglarna har haft en start med brant inlärningskurva och nu har laget blivit mera samspelt, vilket syns på planen och i resultaten. Herrlaget har en stor bredd och truppen inkluderar också spelare från akademilaget Akkupojat, som har hållit bra fart och form i 1. division. I divisionslaget finns många hungriga unga spelare som backas upp av erfarenhet hos de äldre och liksom det går rykten om att Skinne ska dra på sig tröjan så berättar källor nära herrlaget att tränaren Robin Karlsson avser lyfta upp en eller flere spelare till laguppställningen i ligamatchen på fredagen.

Allt är bäddat för en spännande kamp på fredagen kl 18.30 i Fågelboet. Kom till hallen och bli lätt positivt överraskad!

Summering

Hangö: Måste vinna nu för att undvika total kollaps. Skinne måste på plan för att skapa anda.

ÅIFK: Spelar bättre varje match. Förstärkning med erfarenhet ökar stabilitet och rutin.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
34 - 23
(20 - 10) (14 - 13)
HC HIK
Lisää uutisia
Åbo IFK
«  Heinäkuu   »
Kategoriat