Esittely
Ottelutilastot
ÅIFK - HIFK
2017-2018 - Naiset - Naisten SM-sarja
Klo 18:30 Samppalinnan palloiluhalli
29
Mar

Ennakkoinfo


NSM
ÅIFK - HIFK
Ke 29.11.2017 klo 18.30

https://tulospalvelu.finnhandball.net/taso/ottelu....

Åbo vs Helsingfors


ÅIFK-HIFK

Onsdagen den 29 november kl 18.30 i Samppalinna bollhall

Åbodamerna möter IFK-systrarna från Helsingfors på onsdagen i Samppalinna. Halva FM-serien har nu spelats och alla lagen har mött varandra en gång. För ÅIFK:s börjar slutrakan med två hårda matcher mot HIFK hemma i Fågelboet på onsdagen och Dicken i Britas den 16 december. Januari blir en supermånad, då damerna spelar de resterande och ytterst avgörande fem matcherna inom loppet av 19 dagar.

Välkommen till Fågelboet! Kom och heja våra damer till fortsatt slutspel och mot medalj!

Cainberg på rekordjakt då HIFK besegrade Åbodamerna


ÅIFK-HIFK 23-32 (9-18)

I onsdagens IFK-möte mellan Åbo och Helsingfors inledde ÅIFK matchen trevande. HIFK, som saknade sin tongivande linjespelare Ella Holopainen, men annars var fullsatt och förstärkt med två nya spelare, var genast inne i matchen. HIFK tog upp en två måls lucka redan på tredje minuten. HIFK började snabbt springa ifrån och 5-7 vid elva minuter förvandlades snabbt till 6-12 vid 15 minuter. Därefter gjorde HIFK två mål för varje mål av Åbodamerna. Första halvan av matchen skrevs till HIFK med siffrorna 9-18.

Linda Cainberg, som var på hugget från början till slut, noterades i matchens tionde minut för sitt tredje mål i matchen som var hennes 1709:e mål i högsta serien. Cainberg kom med det målet jämsides med Micaela Aarnio, som tidigare toppat den inofficiella statistiken. Övriga spelare som gjort över 1700 mål i damernas högsta serie är Maria Hyppönen och Barbro Österman, men exakta siffror finns tyvärr inte tillhanda i skrivande stund.

I andra halvleken marscherade ett piggare hemmalag på planen. HIFK fick styra och ställa i ännu sex minuter och öka luckan till 12-24, innan Åbodamernas jakt började. De sista 24 minuterna av matchen gick till ÅIFK med siffrorna 11-7, men HIFK var trots allt klar segrare med de något uppsnyggade slutsiffrorna 23-32. Matchens stjärna och stjärnspelare var rättvist Linda Cainberg, som gjorde 10 mål. HIFKs måldrottning Johanna Hilli nöjde sig med 9 mål. ÅIFKs bästa var före detta HIFK-spelaren Amanda Salenius som gjorde sitt säsongbästa resultat med fem mål i den gulsvarta tröjan.

Linda Cainberg, Du gjorde i matchens tionde minut ditt 1709:e mål i damernas högsta serie och gick efter det förbi Micaela Aarnios rekord. Hur känns det?

– Bra. Det känns ju bra.

Efter 1000 mål brukar de flesta lägga skorna på hyllan och få sina skjortor frysta. Hittar Du ännu utmaningar och motivation i handbollen?

– Det blir ju ofta så på våren att man funderar på om man ska fortsätta. Men vi har ju Challenge Cupen, så har jag landslagsspelet som är motiverande.

– Du har spelat handboll i 23 år och gjort över 1700 mål. Känns det inte tungt ibland?

Jag märker att jag inte återhämtar mig på samma sätt mera. Då måste man fundera mera över hur man tränar, men jag har haft turen att klara mig ganska skadefri – utan stora skador – och jag känner att jag är i bra skick.

Statistik

ÅIFK – Ellen Norrgrann 8, Amanda Salenius 5, Malin Sjöblom 2, Anne Nieminen 2, Ingrid Lindbom 2, Sylvia Jokinen 2, Ann-Victoria Vuorinen 1, Emilia Dahl 1.
HIFK – Linda Cainberg 10 Johanna Hilli 9, Kathlen Ax 5, Anna Vinogradova 3, Inka Jäntti 3, Mari Paukku 1, Annamari Jääskeläinen 1.

Utvisningar: ÅIFK – 2 × 2 min. HIFK – 5 × 2 min.

Domare: Julia Glantz, Teemu Kaulio.

Åskådare: 95

LähiTapiola stjärnspelare

*** Linda Cainberg, 10 mål
** Johanna Hilli, 9 mål
* Amanda Salenius, 5 mål

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
23 - 32
(9 - 18) (14 - 14)
HIFK
Lisää uutisia
Åbo IFK
«  Joulukuu   »
Kategoriat