Torstai alkuillasta lastattiin yhdeksän poikaa, kolme aikuista sekä 32 pulloa Saskiaa Vähäheikkiläntien Lidlin pihalta joukkueen omaan minibussiin ja matka kohti Göteborgia alkoi. Laivaan lastautuminen onnistui ongelmitta ja tulevan päivän aikainen herätys mielessä päätyikin poikajoukkue jokseenkin ajoissa hytteihin ja untenmaille muutamasta hylätystä vastalauseesta huolimatta.

Perjantai 10.05.

Perjantai aamu valkeni åbolaisille aikaisin kun Viking Grace saapui satamaan 6.30 paikallista aikaa. Kun koko poppoo minibusseineen oli saatu ulos laivasta ajettiin noin kolmen vartin matka Södertäljeen jossa paikallisessa Scandic hotellissa nautittiin runsas hotelliaamiainen.

Vatsojen täytyttyä oli aika istahtaa bussiin ja aloittaa reilun neljän tunnin ajomatka kohti Göteborgia. Ajomatka suoritettiin kahden pysähdyksen taktiikalla, joista jälkimmäisellä nautittiin myös lounasta. Sopiva lounaspaikka löytyi Mariestadista, jossa ruokapaikka nimeltä Rasta tarjoili eksoottisesta nimestään huolimatta perus huoltoasemaruokaa pojille koko rahan edestä. Syömisen jälkeen vetreytettiin lihaksia yhden pompun merkeissä, mutta peli pistettiin nopeasti poikki monen auton joutuessa uhan alaisiksi. Matka jatkui ja loppu reissu kuljettiinkin ilman pysähdyksiä.

Kaikki ajomatkat kuljetaan joukkueen koko kauden käytössä olleen Åbo-bussin kyydissä. Mukana oli myös luottokuskimme Pia Kallio.

Göteborgiin ja Scandic Opaleniin saavuttiin vain noin kolme tuntia aikataulusta myöhässä. Onneksi aikataulu oli tehty kiireettömäksi ja ennen päivällistä pojilla oli pari tuntia aikaa kerätä voimia ja valmistautua iltaan. Päivällinen nautittiin kuudelta jonka jälkeen joukkue alkoi valmistautua ensimmäiseen otteluunsa. Ensimmäinen matsi pelataan kello 20.00 paikallista aikaa Torslandahallenissa, joka on yksi Bohus cupin halleista. Silloin vastaan asettuu Mölndalin ja IK Nordin yhdistetty joukkue.

ÅIFK - Mölndal/Nord 17-20 (8-16)

Åbon ensimmäinen ottelu pelattiin 20 minuutin ajomatkan päässä hotellista sijaitsevassa Torslandan urheilukeskuksessa. Keskuksen komealla käsipalloareenalla vastaan asettui Mölndalin ja IK Nordin yhteinen joukkue. Ottelu alkoi Åbon kannalta hieman tahmeasti matkaväsymyksen paistaessa poikien ratkaisuista. Hyökkäyspäässä pallot eivät uponneet alusta asti verkkoon vaikka selvästikin paikkoja syntyi liukuhihnalta. Ensimmäinen kuusiminuuttinen näytti taululla kuitenkin vierasjoukkueelle selviä lukemia 2-6. Samoissa tunnelmissa palloteltiin ensimmäinen erä loppuun. Toiseen erään sisuuntunut Åbon bussi parkkeerasi maalin eteen ja maalissa Oliver Kallionpää laittoi luukut kiinni. Ensimmäisen kerran vierasjoukkue pääsi tuulettamaan maalia vasta 7 minuutin pelin jälkeen Åbon puolustaessa kovaa ja nopeatempoista 6-0-puolustusta. Hyökkäyspäässä takapelaajien haastot ja loppuun viedyt tilanteet pitivät kotijoukkue Åboa ylivoimalla yhteensä kahdeksan minuutin ajan. Erän ensimmäinen 12 minuuttia Åbolle lukemin 7-2! Kolmen maalin ero oli kuitenkin pienin johon Åbo pystyi eroa kaventamaan. Ottelu päättyi vierasjoukkueen 17-20 voittoon. Viiden maalin comeback oli komea joukkuesuoritus turkulaisilta ja valmentajien kommenteista päätellen toiseen puoliaikaan oltiin tyytyväisiä. Ottelun jälkeen palattiin hotelliin syömään iltapalaa ja keräämään voimia seuraavan päivän koitoksiin.

PÄIVÄN TOP 3 MOMENTS

3. Komea yksilösuoritus päivän matsissa oli Robin Kedon puolinopea hyökkäys, jossa Keto harhautti vastustajan niin sanotusti kahvitauolle ja sen jälkeen skruibasi pallon veskarin jalan alta. Hieno kavennusmaali ja itsetunnon kohotus!

2. Åbon ykkösviiva Lauri Höyssä keräsi itselleen ottelussa peräti kolme syöttöpistettä Mölndalilaisten hölmöillessä viivapuolustuksessaan. Harvinaista herkkua viivapelaajalle.

1. Vasemmalla laidalla pelaava Ivar Lehvonen päätti kokeilla pakin paikalta alavetoa Åbon ylivoimahyökkäyksessä. Lopputuloksena no-goal ja pallo vastapuolen pelaajan otsaan. Pääosuma oli Ivarille jo viikon toinen ja lisää on odotettavissa turnauksen kiihkeytyessä kohti loppua.

Teksti: Mikael Talka, Robin Keto ja Lauri Höyssä

Lauantai 11.5.

Päivä alkoi aikaisella herätyksellä ja runsaalla aamupalalla. Kello 8.15 lähdettiin kohti lauantain pelien näyttämönä toimivaa Lundbystrandshallenia. Päivän ensimmäinen matsi pelattiin 9.30 ja vastassa Malmö HK.

Malmö HK - ÅIFK 23-5 (10-3)

Ottelun alku oli jokseenkin eriskummallinen Malmön päästessä lukuisille kontrauspaikoille, mutta epäonnistuessa lähes kaikista heitoista. Vielä ensimmäisen seitsemän minuutin jälkeen tilanne oli 2-2. Ensimmäisen puoliajan puolessa välissä Åbon joukkue oli kärsinyt kaksi loukkaantumista, joka yhdellä vaihtomiehellä pelaavalle poikapoppoolle oli kova isku. Uusille pelipaikoille joutuneet turkulaiset eivät pärjänneet Malmön isoja poikia vastaan.

Toisen puoliajan malmölaiset juoksivat turkulaisten yli ja loppulukemat taululla näyttivät ilkeiltä. Malmö kuittasi itselleen pisteet.

Eskilstuna GUIF - ÅIFK 33-17 (16-10)

Kauden paras peli palasi Åbolaisten rutiiniin. Pelin aloittanut kotijoukkue pelasi itselleen hyvän heittopaikan, mutta ratkaisu pysähtyi Felixin komeaan torjuntaan takayläköstä. Åbon eka hyökkäys oli sovittu etukäteen. Videolta nähtävillä onnistunut japanilainen joka sytytti myös ruotsalaisen kotiyleisön suosionosoituksiin.

Eskilstuna piti tempoa pelissä, joka oli turkulaisille paljon totuttua nopeampaa. Åbojoukkue kuitenkin tsemppasi ja pysyi lähes koko ensimmäisen erän punapaitojen tahdissa. Läpi ottelun Åbolaiset haastoivat kotijoukkuetta hyvin ja kentällä nähtiin useampia komeita yksilösuorituksia kuten Cajus Maskulan 180 asteen pyörähdys ja heitto takaperin vastustajan maalivahdin längeistä. Helpot pois! Eskilstuna kuitenkin näytti vahvan osaamisensa hyökkäyspäässä ja kontrasivat ohi turkulaisten. Loppulukemat 33-17.

Ottelun jälkeen kiiruhdettiin lounaalle joka tarjoiltiin aivan poikien hotellin vieressä. Ruokalistalla ruotsalaiseen tapaan lihapullia ja perunoita. Loppupäivä oli pojilla vapaa ja siitä suurin osa kului lepäillessä ja yhteistä aikaa viettäessa muun muassa MM-jääkiekon parissa.

3. Felix Nordqvistin epäonnekas päivä. Alkuiltapäivästä Åbojoukkueen maalivahti otti pahasti yhteen Lundbystrandshallenin katsomon penkkien kanssa aiheuttaen itselleen selän ihon kuorinnan ja erittäin kivuliaan näköiset sellaisen! Illalla Nuoren Nordqvistin epäonni vain jatkui paikallisessa ICAssa. Kukaan ei ilmeisesti ollut kertonut Felixille, että jos kassan liukuhihnaan nojaa saattaa tuloksena olla paha horjahdus ja päähän aiheutuva tapaturma.

2. Joukkueen kapteeni Mikael Talka esitteli koripallotaitojaan matsien välissä nautituilla tuoremehupullolla. Ilmeisesti kuitenkin koripalloon tarvitaan muutakin kuin afroamerikkalaiset geenit. Lasipullo kimposi raudasta takaisin ja paluupallo lämähti kentänreunalle säpäleiksi. Siivoushommia ja pullokori kantoon. Hyvää pöhinää!

1. Kaapo Kakko

Teksti: Noak Ahlqvist, Ivar Lehvonen ja Felix Nordqvist

Sunnuntai 12.5.

Viimeinen turnauspäivä alkoi herätykseen klo. 6.30. Nopean aamupalan jälkeen ajettiin suoraan Skälltorpsin kuplahallille, jossa pelattiin ensimmäinen neljännesvälierä ÅIFK:n ja Hammarby 2:n välillä. Jo bussimatkasta huomasi kuinka väsynyttä porukkaa oli liikkeellä. Peliminuutteja pojilla oli 36h sisään yhteensä 120, ja viimeinen 40 minuuttia oli selvästi liikaa yhdellä vaihtomiehellä pelanneelle turkulaismiehistölle.

ÅIFK – Hammarby Handboll 32-13 (19-6)

Ottelun nuotit kirjoitettiin jo ensimmäisillä minuuteilla Åbon saadessa harmaita hiuksia Hammarbyn korkeasta puolustuksesta. Hyökkäyspäässä Hammarbylaiset pitivät kovempaa tempoa kuin yksikään suomalaisjoukkue ja puolustusmuodostelmakin oli erittäin aktiivinen 3-3. Henkilökohtaiset taidot, kunto ja ringin koko kaatoivat perässä hölkkäilleen Åbo-joukkueen. Eipä ihme, että Hammarby päätyi aina B-finaaliin asti. Tie sinne olisi ollut pojille enemmän kuin raskas sillä lohkon neljännet pelasivat yhden ottelun muita enemmän ja täten tie finaaliin olisi vaatinut yhteensä neljä ottelua. Vaikka ottelun tulos ei ollut tyydyttävä ja matsin jälkeen hymy ei ollut kovin herkässä, näkyi monen kasvoilta jälkeen päin myös helpottumisen tunne raskaan viikonlopun jälkeen.

Pelin jälkeen palattiin hotellille suihkuun ja nauttimaan aamupalasta kaikessa rauhassa. Tämän jälkeen edessä olikin jo kamojen pakkaaminen. Pojat kävivät myös lähellä olleessa Valhalla-areenassa katsomassa oman sarjansa A-loppupelejä sekä ennen Tukholmaan lähtöä turnauksen päänäyttämöllä, valtavalla Serneke-areenalla ostamassa turnauspaidat. Noin klo. 13.00 startattiin matka kohti Tukholmaa.

Paluumatka sujui huomattavasti tulomatkaa nopeammin kahden pysähdyksen taktiikalla ja terminaalille saavuttiin ajallaan. Ennen laivaan lähtöä saatiin vielä järjestettyä jonkinmoinen episodi, kun Robin Keto päätti kokeilla saadaanko hänet mahtumaan terminaalin tavaransäilytyskaappiin. Joukkuetoverien nopeasti kerätyllä 6€ kolehdilla poika saatiin lukittua kaappiin. Tilanne aiheutti pientä ihmetystä vieressä katsovien kiinalaismatkustajien silmissä, joten pienellä avustuksella Robinkin pääsi kaapista ulos.

Vihdoin nälkäiset reissaajat saatiin lastattua laivaan ja istutettua Amorellan runsaaseen buffet-ravintolaan. Loppuilta kului yhdessäolon ja Tax-free-shoppailun merkeissä.

3. Oliver Kallionpää, veskari kun on, koki tarpeelliseksi kokeilla x-hyppyä suojatietä merkkaavan muovitolpan yli. Korkeutta hypyllä oli tarpeeksi, mutta lyhyeksi jäi. Lopun voitte kuvitella itse.

2. Matkan viimeisellä vessatauolla, Tukholmaa kohti ajettaessa, Ivar Lehvonen iski jälleen. Ilmeisesti Pian Mersu-bussin valkoinen väri ei miellyttänyt nuorta sisustajaa vaan maasta löytynyt ketsuppipurkin räjäyttäminen bussin kylkeen oli ainoa oikea tapa. Tuloksena siivousurakka ja pallokassi kantaminen loppureissuksi.

1. Viimeisessä pelissä nähtiin myös jotain todella harvinaista Cajus Maskulan kokeillessa skruibaa veskarin jalan alta. Tyylipisteitä suorituksesta ei heru, vaikka maaliin pallo päätyikin. Tai no jos skruibassa on tarkoitus olla yläkierre niin sitten täydet kymmenen pistettä!

Teksti: Paavo Kaartinen, Oliver Kallionpää ja Cajus Maskula

Reissu päättyi noin aamukahdeksan aikaan sinne mistä alkoikin eli Vähäheikkiläntien Lidliin. Myös Saskia-pullojen tarina päättyi onnellisesti palautuskoneeseen, joiden tuotto lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen.

Suuri kiitos esitettiin lahjan merkeissä joukkuetta koko kauden kuskanneelle Pialle, joka kuljetti pojat halki Ruotsin ja toimi loistavana valokuvaajana ja huoltajana. Matka saatiin onnistuneesti päätökseen paljon kokeneempana. Kausi päättyy tulevalla viikolla Siuntio Cupiin, jonka jälkeen pikkujunnuista saakka yhdessä ollut B-poikajoukkue yhdistyy A-poika rinkiin ja uusi aikakausi alkaa. Näistä vuosista on jäänyt paljon muistoja ja tulevat vuodet tuovat toivottavasti niitä vielä enemmän! Kiitos kaikille mukana olleille!