Två flickjuniorer debuterade i F02-landslaget
13.7.2018 12:39 Uutiset / Pääsivusto

Landslagsdebut för Patricia och Essi.

Två av Åbo IFK:s flickor födda 2003 - Patricia Anckar och Essi Heinonen - hade äran att få representera Finland i European Open som spelades under första veckan i juli i Göteborg, Sverige.

Turneringen arrangerades i samarbete med Svenska Handbollförbundet och EHF, det europeiska handbollsförbundet, och spelades mellan världens bästa ungdomslandslag. I år deltog Azerbajdzjan, Estland, Finland, Frankrike, Färöarna, Georgien, Holland, Island, Italien, Litauen, Norge, Polen, Rumänien, Ryssland, Schweiz, Slovakien, Spanien, Sverige, Tjeckien och Ungern.


Finlands unga lag spelade mot bland annat stenhårda lag som Frankrike, Spanien och Ryssland. Tempot var högt och de flesta motståndare var både större och starkare än vad flickorna är vana vid från den finska serien. Vinst blev det över Island, Estland och Färöarna.

Veckan var tung med många hårda matcher, men hela laget kämpade fint och visade tecken på en ljus framtid för den finska handbollen.

Essi och Patricia var väldigt nöjda med turneringen och tyckte att de lärde sig mycket. De noterades även för sina första landslagsmål. Att spela hårda matcher med ett högt tempo var lärorikt och givande, och motivationen för fortsatt träning är på topp. Fastän flickorna är ett är yngre än de flesta övriga spelarna höll de måttet även på det fysiska planet.


   
Lisää uutisia
Käsipallo
«  Maaliskuu   »
Kategoriat