C-pojkarna på Irstablixten
Julkaistu: 07.04.2018 00.00

C-pojkarna på Irstablixten

C-pojkarnas turnering började redan på fredagen. Efter en kort natt på färjan och en lång dag i Västerås mötte vi Enköpings HF, som visade sig vara snäppet vassare både som lag och individuellt. Pojkarna kämpade med bra men fick till slut se sig slagna med klara 14-8.

Lördagsmorgonen började med en match mot IK Baltichov. Två sömniga lag möttes, och det tog ett tag för båda att få igång spelet. Efter 0-2 ner ryckte pojkarna upp sig och fick, med hjälp av några utvisningar för motståndaren, in några bollar bakom målvakten. Ett bra försvar och en räddningsprocent på ca 80% på Felix ledde till slut till en 5-4 vinst.

I dagens andra och sista match kl 17:40 mötte laget Spånga HK i en match som bestämde vem som tog 2:a platsen i gruppen. Spelet såg mycket bättre ut än de tidigare matcherna och pojkarna hölls länge med i motståndarens tempo. Till slut blev det trots allt förlust med 15 - 10, och turneringen fortsätter på söndagen med B-slutspel. Då gäller vinna eller försvinna och första matchen spelas mot Sala HF kl 10:48.

Sala HF visade sig vara en munsbit för pojkarna, matchen vanns med 14-3, och därmed fortsatte b-slutspelet med match mot Marks HK Blå. Pojkarna tuggade sig även igenom HK Blås försvar och vann till slut med 14-12, siffror som var jämnare än matchen var i verkligheten.

I B-semifinalen mötte laget Örebro SK. Örebro var lite för tufft, speciellt då en av Åbos spelare inte kom till start och en annan tvingades avbryta matchen mitt i. Slutsiffrorna skrevs 11-18 och därmed var årets upplaga av Irstablixten slutspelad för c-pojkarnas del. En riktig lyckad turnering enligt tränarna, där alla spelare fick viktig erfarenhet och jämna matcher.

Resultat:
ÅIFK - Enköpings HF 8-14
ÅIFK - IK Baltichov 5-4
ÅIFK - Spånga HK 10-15
ÅIFK - Sala HF 14-3
ÅIFK - Marks HK Blå 14-12
ÅIFK - Örebro SK 11-18


Seuran uusimmat