Valmentajakoulutus motivoi ja antaa ideoita
14.6.2017 16:56 Ohjaus ja valmennus / Jaoston pääsivusto

Valmentajakoulutukset tarjoavat motivoituneille vamentajille erinomaiset työkalut laadukkaan kokonaisuuden luomiseen. Rohkeasti mukaan!

Suomen Käsipalloliitto on ottanut vuonna 2010 käyttöön valmentajakoulutusjärjestelmän, joka pohjautuu Ruotsin käsipalloliiton Tränarskolan (TS) -koulutuspolkuun. Koulutusjärjestelmässä on viisi tasoa: starttikoulutus, valmentajakoulu tasot 1-3 ja EHF Master Coach. Avainasemassa on pelaajakehitys, johon parhaiten vaikutetaan kouluttautuneilla valmentajilla.

ÅIFK kouluttaa valmentajia

Viime viikonloppuna Kisakalliossa järjestettin TS2-kurssin koulutus. ÅIFK:sta mukana on ensi kaudella seuran B- ja A-poikia valmentava Aku Kuusisto. Myös Turun Seudun Urheiluakatemian käsipalloilijoiden aamuharjoittelutoiminta on Akun vastuualueita yhteistyössä SKPL:n ja TSUA:n kanssa.

Nykyinen TS2-koulutus on aloitettu edellisen kauden aikana ja nyt vietetään toista viikonloppujaksoa. Kurssin päättävä viimeinen jakso järjestetään elo-syyskuussa uuden kauden alkaessa.

– Nämä viikonloput ovat aina älyttömän motivoivia! Ensimmäisenä viikonloppuna oli aiheena pääosin puolustuspää ja nyt toisessa osassa keskitymme hyökkäyspään asioihin. Koulutusviikonlopuilta tarttuu lajitiedon lisäksi valtava määrä näkemyksiä ja uusia ideoita muilta mukana olevilta valmentajilta. Mä odotan näitä viikonloppuja aina paljon! Aikaisemmalta pohjalta on kiva päästä jakamaan tietoa sitten itse treeneihin!”, totesi innostunut Aku Kuusisto toisen koulutusviikonlopun alkaessa.

Suomalaisen käsipalloilun valmentajakoulutusjärjestelmä. Lähde: SKPL.

Pätevät kouluttujat synnyttävät motivaatiota

Aku on käynyt TS1-koulutuksen Ulf ”Uffe” Anderssonin vetämänä vuonna 2011 ja nyt tason 2 koulutusta vetää Ruotsin käsipalloliiton kouluttaja Torbjörn ”Tobbe” Klingvall. Kokenut Klingvall on tehnyt vahvaa käsipallovalmentajan ja -kouluttajan uraa niin Ruotsissa kuin Norjassakin. Nykyään Tobbe asuu ja valmentaa Norjassa miesten 1. divisioonassa. Hänen uraansa on kuvattu laajemmin Ruotsin suurimman käsipallosivuston Handbollskanalenin artikkelissa.

– Itselläni on käynyt äärimmäisen hyvä tuuri myös TS-kouluttajieni suhteen. Vuoden 2011 koulutuksen päätyttyä Uffe tuli meille Turkuun ja sain häneltä kahden vuoden ajan imeä lisäoppia huippuvalmennuksesta. Nyt TS2-koulutusta vetävä Tobbe on kirjoittanut ison osan Ruotsin koulutusmateriaalista ja hänellä on pitkä valmentajaura takanaan. Itselleni nuorena valmentajana tällaisilta huipuilta saatavat neuvot tuntuvat todella arvokkailta!, kertoo Aku omasta koulutuspolustaan.

Käsipalloliiton koulutukset jatkuvat syksyllä monella tasolla

Käsipalloliitto järjestää valmentajakoulutuksia joka kausi. Seuraava valmentajakoulutus (taso 1) alkaa tulevana syksynä ja kyseinen kurssi on Käsipalloliiton rahoittama halukkaille valmentajille. Kouluttajina toimivat Käsipalloliiton omat kouluttautuneet valmentajat. Lisäksi ÅIFK järjestää Turun seudulla Starttikoulutuksen aloiteleville valmentajille ja toivoo liikunnallisten vanhempien osallistumista.

Aku Kuusisto kannustaa kaikkia valmentajia kursseille:

– Valmentajakoulutukset ovat erinomainen lisä motivoituneille valmentajille. Mielestäni tärkeintä on oma työnteko ja innostuneisuus, mutta valmentajakoulutukset tarjoavat erinomaiset työkalut laadukkaan kokonaisuuden luomiseen. Toivon, että mahdollisimman moni valmentaja innostuisi näille kursseille osallistumaan!

Rohkeasti mukaan!

Lisätietoa


   
Lisää uutisia
Käsipallo
«  Kesäkuu   »
Kategoriat