Åter en stark säsong av B-flickorna
Julkaistu: 13.05.2017 00.00

Åter en stark säsong av B-flickorna

ÅIFKs B-flickor har fortsatt att visa framfötterna på handbollsplanerna också under säsongen 2016-17. De talangfulla flickorna har erövrat otaliga medaljer i såväl FM-serien som i nationella och internationella handbollsturneringar under de senaste åren, och siktar också detta år på att stå högt på prispallen efter vårens återstående drabbningar.

I grundserien slutade Åboflickorna på en andra plats, och har imponerat med sitt vassa anfallsspel: I snitt öste ÅIFK in över 30 mål per match. Laget har deltagit i två turneringar under säsongen; Gant Beach cup och Aktia Atlas cup. Laget tog guldet i bägge turneringarna.

– Både spelarnas tekniska kunnande och det kollektiva spelet har utvecklats mycket, och vi har tagit in många nya grundrörelser, spelmönster och ett tempo som representerar modern handboll, tycker Titti Uschanow som spelar vänster- och mittback i truppen.

– Att så många av våra spelare ingår i landslagsringen visar att vi också har utvecklats på det individuella planet. Dessutom medverkar många av våra spelare redan i föreningens damlag, där de trots sin unga ålder haft en bärande roll, säger Titti som själv valde att tacka nej till spel i damlaget denna säsong.


Matchprogram

  • Lördag 13.5. kl 14.00 ÅIFK - KyIF
  • Lördag 13.5. kl 17.00 SIF - Dicken
  • Söndag 14.5. kl 12.00 bronsmatch
  • Söndag 14.5. kl 13.30 final
Seuran uusimmat