Samppalinnan palloiluhalli

BK-46 kaatoi kanarialinnut tahmeassa ottelussa

ÅIFK-BK-46 22-37 (10-15)

ÅIFK ja BK-46 polkaisivat SM-liigan käyntiin keskiviikkona Turussa. Molemmilla joukkueilla oli avauskokoonpanossa aukkoja – ÅIFK:lla poissa oli joukkueen kapteeni Andreas Nyström (nilkkavamma) ja BK-46:lla muun muassa Oscar Kihlstedt.

Ottelu lähti käyntiin kuin dieselkone talvella. BK repi maalivahtinsa Bogdan Klepan torjuntojen ansiosta 0-3 etumatkan viidessä minuutissa. Sen jälkeen Karjaan ylpeys sortui teknisiin virheisiin ja ohiheittoihin, joista ÅIFK rokotti ja tuli tasoihin. Vielä 15 minuutin kohdalla ottelu oli tasan 6-6, mutta sen jälkeen BK-46 lähti hitaalle karkumatkalle. Ensimmäisen puoliajan loppu oli teknisten virheiden ja ohiheittojen sumaa. Parhaita otteita esittivät ÅIFK:n maalilla ajoittain loistanut Aku Kuusisto ja BK:n nuori laituri Linus Lindberg. Taukolukemiksi kirjattiin 10-15.

Tauon jälkeen ÅIFK:n vaihtopenkin kapeus alkoi painaa. BK kasvatti ensimmäisen viiden minuutin 0-3 rykäisyllä nopeasti rakoa kahdeksaan maaliin, mistä ÅIFK ei enää toipunut. Toisella puoliajalla esiin nousi tahtipuikkoa hienoilla yksilösuorituksilla heiluttamaan vieraiden Benjamin Helander. ÅIFK:sta pelin juonesta saivat parhaiten kiinni Alexander Nystén ja Christoffer Sjöblom. Viimeisen 12 minuutin aikana – kun ÅIFK ei enää jaksanut juosta takaisin puolustukseen pallon menetysten jälkeen – rakoa ja omaa maalisaldoaan kasvatti BK:n nopea ja vahva laituri Linus Sjöman.

ÅIFK:n vakuuttavin pelaaja Oscar Lindberg (*). Kuva: © Jouni Lappi.

Pirteimpiä otteita ottelussa esittivät nuoret Helander (***), Lindberg (**) ja ÅIFK:n Mikael Manderoos sekä aina tasaisesti puurtava Oscar Berglund (*), joka teki kovaa työtä viivalla BK-puolustuksen seassa, joka lähinnä pelasi jalkapalloa pysäyttäessään syöttöjä. Muiden osalta peli oli enimmäkseen tasasista suorittamista tai alisuorittamista. ÅIFK:n ansioksi laskettakoon hyvä avausjakso ilman Andya. BK-46:n nuoret pelaajat nousivat hyvin esille ja osoittivat, että leveyttä riittää niin materiaalissa kuin hartioissakin.

Vähän harmittaa kun pelasimme hyvin 30 minuuttia. Ensimmäisessä puoliajassa epäonnistuimme hyökkäyksessä. Jouduimme vaihtamaan puolustusmuotoa kun pelaajat väsyivät. Tästä jatketaan eteenpäin, tarvitsisimme muutaman pelaajan lisää jotta saa vaihtomahdollisuuksia.

Besim Qerimi, ÅIFK:n valmentaja

ÅIFK – Aku Kuusisto (mv), Mirsad Tursunović (mv) , Niklas Manderoos 6, Christoffer Sjöblom 4, Oscar Berglund 4, Alexander Nystén 3, Mikael Manderoos 2, Isak Lehvonen 1, Eemeli Maijala 1, Kalle Kankaanpä 1.
BK-46 – Bogdan Klepa (mv), Oscar Snellman (mv), Mikael Heinonen (mv), Benjamin Helander 8, Linus Sjöman 6, Linus Lindberg 4, Andreas Rönnberg 4, Kenneth Dahlberg 3, Alex Lignell 3, Albert Lindholm 3, Maksym Biegal 3, Tatu Riihimäki, Linus Löfgren 1.

Varoitukset : ÅIFK – 3: Maijala 10', Lehvonen 12', Berglund 27'. BK-46 – 3.

Ulosajot: ÅIFK – 2 × 2 min: Maijala 15', 23'. BK-46 – 4 × 2 min.

Erotuomarit: Harri Nieminen, Tapani Kuri.