Pirkkolan Palloiluhalli

Dicken piti pisteet kotonaan lauantain BP-ottelussa

Dicken-ÅIFK 26-24 (11-12)

ÅIFK:n B-pojat matkasivat lauantaina Pirkkolaan kohtaamaan Final4-paikastaan taistelevan Dickenin. Kauden aikaisemmat kohtaamiset olivat menneet ristiin molempien joukkueiden pitäessä pisteet kotikentällä.

Ottelu alkoi tasaisesti molempien joukkueiden puolustaessa kovaa ja korkealta. Dicken aloitti korkealla 3-3 puolustuksellaan ja vastaavasti ÅIFK:n pojat pelasivat kaudelta tutussa 3-2-1 muodostelmalla. 12 peliminuutin kohdalla oltiinkin tilanteessa 6-7 ja ÅIFK:n korttitili oli jo täyttynyt.
Potatiscupenista saatujen ennakkotietojen perusteella ÅIFK oli varautunut vastustajan puolustukseen ja pilkkoi aluksi Dickenin kahta linjaa erilaisilla sisäänjuoksuilla. Puoliajan edetessä turkulaiset siirtyivät sovitusti hyökkäämään ilman maalivahtia ja repivät 5 minuuttia ennen puoliaikaa jo neljän maalin johdon 8-12. Viimeiset viisi minuuttia menivät sähläykseksi ja Dicken kuittasi puoliajalle maalin päähän 11-12.

Toisen puoliajan alkuun kentälle asteli kaksi täysin erinäköistä joukkuetta. Final4-lopputurnauspaikastaan vielä taisteleva Dicken vei ensimmäiset kymmenen minuuttia lukemin 9-3 ja otti varttia ennen loppua 20-15 johdon.
Aikalisällä suoritetun herättelyn jälkeen ÅIFK:n Eero Laine ja Benjamin Fellman syttyivät taisteluun voitosta ja hilasivat kahdestaan IFK:n maalin päähän 75 sekuntia ennen loppua. Viimeiseen varttiin Fellman runnoi 3 tahtomaalia ja vastaavasti Laine kuittasi kolme pelitilanne maalia ja 2 taistelutoveri Benjaminin hankkimaa rankkaria. Dicken kuitenkin onnistui viimeisestä hyökkäyksestään 20 sekuntia ennen loppua ja loppulukemat kirjattiin 26-24 tälläkin kertaa kotijoukkueen eduksi.

ÅIFK:sta pelipäällä olivat erinomaista taistelutahtoa osoittaneet Eero Laine ja Benjamin Fellman, jotka kahdestaan ottivat joukkueen reppuselkään vaikeimmilla hetkillä. Kyseinen kaksikko raatoi lähes täydet minuutit molemmissa kenttäpäädyissä, joten maalien lisäksi puolustuspään tekeminen oli hyvällä tasolla. Laidalta Mikael Talka laittoi palloja maaliin hyvällä prosentilla ja maalivahti Eero Virtanen oli etenkin alkuhetkillä tutun varma. Dickenin pelin sielu oli odotetusti Henrik Nyman, joka vahvoilla haastoillaan loi maalipaikkoja joukkuekavereille samalla itse osuen viidesti.

"Peli meni juuri niin kuin viikolla poikien kanssa juonittiin, saatiin Dickenin korkea puolustus helposti auki ja ensimmäisellä puoliajalla Nyman kuriin. Toisella puoliajalla oltiin ihmeellisen nöyriä ja Dicken sai helpon johdon. Benna ja Eero ottivat kuitenkin koko jengin reppuselkään ja toivat meidät vielä takaisin matsiin mukaan. Dicken tappelee vielä Final4-paikasta ja se näkyi myös kentällä. Me ei pystytty siihen tahtotilaan kentällä vastaamaan!",
harmitteli joukkueen valmentaja Aku Kuusisto ottelun jälkeen.

B-poikien pelikausi kestää vielä viikon, kun ensi viikolla joukkue matkaa ensin lauantaina Vantaalle ja sunnuntaina niin ikään Final4-paikasta taistelevan Cocksin vieraaksi.

ÅIFK – Eero Laine 9, Mikael Talka 4, Benjamin Fellman 3, Saska Soini 2, Jonne Karttunen 2, Paavo Kaartinen 1, Mikael Pesonen 1, Emil Långstedt 1, Rasmus Norström 1.
Dicken – Ian Pehrsson 8, Henrik Nyman 5, Casimir Von Knorring 4, Jens Stockmann, Daniel Fahlström 2, Alex Mäkinen 2, Erik Hellman 1, Benjamin Kanerva 1.

Varoitukset: ÅIFK – 3: Karttunen, Fellman, Långstedt. Dicken – 2.

Ulosajot: ÅIFK – 2: Karttunen, Lepola. Dicken – 2.

Yleisö: 20.

Ottelupöytäkirja.

Dicken

26 - 24

11 - 1215 - 12
1'MaaliKarttunen Jonne
2'MaaliLaine Eero
3'VaroitusLångstedt Emil
6'MaaliLångstedt Emil
6'VaroitusFellman Benjamin
7'MaaliPesonen Mikael
9'MaaliLaine Eero
9'MaaliSoini Saska
11'MaaliSoini Saska
12'VaroitusKarttunen Jonne
13'MaaliKarttunen Jonne
15'MaaliLaine Eero
16'MaaliNorström Rasmus
16'MaaliTalka Mikael
18'MaaliTalka Mikael
23'UlosajoLepola Vidar
25'MaaliTalka Mikael
28'MaaliTalka Mikael
30'MaaliLaine Eero
36'MaaliLaine Eero
37'MaaliLaine Eero
37'UlosajoKarttunen Jonne
39'MaaliFellman Benjamin
41'MaaliFellman Benjamin
43'MaaliFellman Benjamin
44'MaaliLaine Eero
45'MaaliLaine Eero
47'MaaliKaartinen Paavo