Cocks - ÅIFK   16 - 25

Riihimäen urheilutalo

B-pojat päättivät kautensa varmaan vierasvoittoon Riihimäellä

Cocks-ÅIFK 16-25 (7-11)

ÅIFK:n B-pojat pelasivat sarjakauden viimeisen ottelunsa sunnuntaina 29.4. Cocksin vieraana Riihimäellä. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Samppalinnassa turkulaiset rynnivät riihimäkeläisten yli lukemin 32-11. Kauden toinen kohtaaminen maaliskuussa päättyi siipirikkoisen ÅIFK:n maalin tappioon 22-21 Riihimäellä, joten kolmanteen kohtaamiseen lähdettiin hakemaan vähintäänkin revanssia.

Ottelu Riihimäellä alkoi hieman tahmeasti. Alkuminuuteista lähtien kävi selväksi, että ÅIFK pyrki pitämään tempoa ja Cocks vastaavasti teki kaikkensa ottelun jäädyttämiseksi. Kahdeksan pelatun minuutin jälkeen oltiin vielä tilanteessa 2-3, ÅIFK:n tehdessä hyökkäyspäässä useita teknisiä virheitä. Seuraavaan viiteen minuuttiin IFK repi johdon neljään maaliin 2-6, jollaisena se pysyi puoliajalle asti. Puoliajalle mentiin ÅIFK:n johdossa 7-11. Ensimmäistä puoliaikaa varjostivat hyökkäyspäässä liiallinen kikkailu ja siitä aiheutuneet tekniset virheet. Puolustuspäässä Cocks kuitenkin pidettiin täysin hampaattomana.

Toinen puoliaika alkoi tasaisena ja toisen puoliajan alun Cocks rimpuili vielä neljän maalin päässä aina lukemiin 11-15 asti. Joskin toisen puoliajan alkua sekoittivat useat ulosajot.Tämän jälkeen IFK iski kaasun pohjaan ja juoksi yli kentän useita maaleja, kun läpi ottelun hyvin toiminut puolustus sai riistettyä Cocksilta useamman pallon. Kymmenessä minuutissa ero kasvoikin kymmeneen maaliin lukemiin 13-23 riihimäkeläisten turhautumisen purkautuessa kentällä ulosajoina. Viime hetkillä pelaajia päästiin jälleen kierrättämään ja loppulukemat lopulta varsin selvästi Åbolle 16-25.

ÅIFK:sta pelipäällä oli viivapelaaja Saska Soini, joka raatoi puolustuspäässä isoja minuutteja ja onnistui hyökkäyspäässäkin löytämään vastustajan muurista välejä viiden maalin arvoisesti. Myös Emil Långstedt rytmitti ÅIFK:n hyökkäyspeliä hienosti osuen itse samalla neljästi ja puolustuspäässä Cocksin pelaajia riivasi Niko Heinonen eläimellisellä työmäärällään. Ottelun tasaisimman suorituksen esitti ÅIFK pelintekijä Vidar Lepola, joka puolustuspäässä laittoi Cocksin vasurin kuriin ja hyökkäyspäässä aiheutti harmaita hiuksia riksulaisille nopeilla haastoillaan.

"Ottelu alkoi vähän tahmeasti, mutta on tietysti vaikea pelata vastustajan käyttäessä kaiken mahdollisen ajan omissa hyökkäyksissään. Puolustus oli läpi ottelun erinomaisella tasolla ja Cocksin isokokoiset pakit eivät päässeet ollenkaan kaipaamaansa vauhtiin. Kontrapelaamisella ja hyökkäyksessä löytyneellä maltilla tämä lopulta helposti ratkesi. Tähän viikonloppuun ja muutamaan hyvään peliin on kiva lopettaa kausi.",
analysoi joukkueen valmentaja Valto Kuusisto ottelun jälkeen.

Joukkueen sarjapelikausi on nyt ohitse ja pojat jäävät kahden viikon treenitauolle. Toukokuun puolivälistä treenaillaan kahdesti viikossa kohti Siuntio Cupia. Kesäkuun alusta starttaa uusi kausi uusissa joukkueissa 02-syntyneiden siirtyessä pääosin B-junioreihin ja vastaavasti A-poikien aloittaessa kauden hieman uudella ikäluokkajaolla.

Onnea Final4-lopputurnaukseen itsensä pelanneille joukkueille!

Alalaidasta löytyy Ari Soinin ottamia vauhdikkaita ottelukuvia.

ÅIFK – Eero Laine 6, Saska Soini 5, Emil Långstedt 4, Jonne Karttunen 2, Vidar Lepola 2, Benjamin Fellman 2, Mikael Talka 1, Niko Heinonen 1, Cajus Maskula 1, Mikael Pesonen 1.
Cocks – Leevi Laakso 4, Joel Koskinen 3, Kalle Larkovuo 2, Henu Miettinen 2, Julius Kemppainen 2, Ruomas Rantanen 1, Arttu Uurtamo 1, Joona Kaukoranta 1.

Varoitukset: ÅIFK – 4: Heinonen, Långstedt, Soini, JA: V.Kuusisto. Cocks – 3.

Ulosajot: ÅIFK – 3: Fellman x2, Heinonen. Cocks – 4.

Yleisö: 35.

Ottelupöytäkirja.

Cocks

16 - 25

7 - 119 - 14
0'VaroitusHeinonen Niko
2'MaaliLaine Eero
4'MaaliLaine Eero
5'VaroitusSoini Saska
7'MaaliLångstedt Emil
8'VaroitusLångstedt Emil
10'MaaliLångstedt Emil
13'MaaliHeinonen Niko
13'MaaliSoini Saska
16'MaaliSoini Saska
18'MaaliFellman Benjamin
20'MaaliFellman Benjamin
22'UlosajoHeinonen Niko
23'MaaliLaine Eero
25'UlosajoFellman Benjamin
26'MaaliLepola Vidar
28'MaaliMaskula Cajus
28'UlosajoFellman Benjamin
29'MaaliLaine Eero
32'MaaliSoini Saska
36'MaaliLångstedt Emil
38'MaaliLepola Vidar
39'MaaliLaine Eero
41'MaaliKarttunen Jonne
41'MaaliLaine Eero
42'MaaliPesonen Mikael
43'MaaliLångstedt Emil
43'MaaliKarttunen Jonne
46'OhiheittoLaine Eero
47'MaaliTalka Mikael