18.30
Pojat B, B-pojat kilpasarja

Cocks - ÅIFK   22 - 21

Riihimäen urheilutalo

B-pojille maalin tappio ja kaksi loukkaantumista kotiintuomisiksi lauantai-iltana Riihimäeltä

Cocks-ÅIFK 22-21 (10-11)

ÅIFK:n B-pojat kävivät lauantai-iltana Riihimäellä B-poikien SM-sarjapelissä. Kauden ensimmäisen kohtaamisen turkulaiset veivät Samppalinnassa lähes täydellä miehistöllään lukemin 32-11. Nyt lauantai-illan vieraspelistä kotiintuomisiksi jäivät vain maalin tappio ja kahden takarakentajan loukkaantumiset.

ÅIFK lähti Riihimäelle ilman loppukauden sivussa olevaa Leevi Riihelää, olkapäävammasta toipuvaa Filip Jansenia ja selkävaivaista Mikael Pesosta. Sen sijaan Rasmus Norström teki paluun kokoonpanoon oltuaan puoli vuotta sivussa selän rasitusmurtuman vuoksi.

ÅIFK aloitti ottelun vahvasti puolustaen korkealta Cocksin takamiehiä vastaan ja hyökäten maltilla. Vartin pelatun pelin jälkeen ÅIFK johti 5-9 Cocksin ollessa ihmeissään ÅIFK:n aktiivisen puolustuksen edessä. Cockin maalilla erinomaisen ottelun pelannut Veeti Simovaara kuitenkin esti Åbon täydellisen karkaamisen heti alkuminuuteilla.
16 pelatun minuutin jälkeen taivas synkkeni, kun harhautustilanteessa kovan kontaktin saanut pelintekijä Vidar Lepola käveli tuskissaan kentältä pidellen olkapäätään. Vidarin peli loppui siihen ja ensi viikolla magneettikuvissa selviää vamman laatu. Vidarille tsempit ja toivotaan, että olkapäässä ei ole mitään isompaa. Loukkaantumisen myötä Cocks pääsi peliin mukaan muutamalla kontralla ja puoliajalle mentiin ÅIFK:n maalin johdossa 10-11.

Toisen puoliajan alkuun Cocks maalivahti Simovaara tuli vakuuttavasti. Cocks teki toisen puoliajan kolme ensimmäistä maalia samalla, kun ÅIFK:n luokattomat laitaheitot eivät löytäneet maaliin saakka. Tässä kohdassa Cocks-pelaaja höntyili asiattomalla käytöksellään itsensä jäähyn jälkeen punaisella pihalle ja näki kiukuttelustaan vielä sinistä. Neljän minuutin ylivoiman aikana ÅIFK hivuttautui Emil Långstedtin johdolla jälleen taosihin, kun varttia ennen loppua oltiin lukemissa 14-14.

Seuraavalla minuutilla Cocksin B-poikien tilanteenjälkeinen repiminen johti Emilin nilkkavammaan ja ÅIFK oli pakotettu aikalisälle miettimään kuvioitaan kahden takarakentajan menetyksen jälkeen. Cocks näytti jo karkaavan kolmen maalin johtoon 19-16, mutta jäljelle jäänyt taisteleva IFK-joukkue nousi vielä tasoihin 19-19. Vielä 40 sekuntia ennen loppua maalin tappioasemassa 22-21 ÅIFK onnistui puolustamaan pallon omassa päädyssä itselleen ja pääsi yrittämään tasoitusmaalia. Aikalisän jälkeen 7v6-hyökkäyksellä pallo onnistuttiin pelaamaan vapaalle pelaajalle viivalle, mutta heitto kimposi tolpasta ulos. Lopputulos tasaisen B-poikaväännön jälkeen Cocksin eduksi 22-21.

ÅIFK:sta pelipäällä olivat ennen loukkaantumistaan maaleja tehnyt Emil Långstedt ja pakki Benjamin Fellman. Joukkueen eniten sitä tarvitessa myös Eero Laine kantoi isoa vastuuta pelinrakentelusta ja maalien teosta.
Cocksin paras pelaaja oli maalissa isoja torjuntoja ottanut Veeti Simovaara, mutta myös Cocksin oikeat laitapelaajat olivat ÅIFK:n puolustukselle vaikeita pideltäviä.

"Laitaheitot täytyy ruveta laittamaan maaliin. Puolustettiin erinomaisesti, vaikka meidän veskareille ei ehkä ollut edes paras päivä. Joukkue taisteli hyvin takaiskuista huolimatta ja olihan meillä vielä erinomainen tasoitusmahdollisuus. En käsitä näitä loukkaantumisia. Ehkä tuuri tasoittuu ja voitamme kauden päätteeksi vaikka lotossa. Ei auta kuin toivottaa taas jätkille pikaista paranemista!",
pohti joukkueen valmentaja Aku Kuusisto ottelun jälkeen.

Lauantai-illan ikävintä antia oli riihimäkeläisen kotiyleisön käyttäytyminen. Osa aikuisista kotiyleisön katsojista huuteli läpi ottelun törkeyksiä niin tuomareille kuin vierasjoukkue ÅIFK:n pelaajille:
"Epäurheilijamainen huutelu ei kuulu lajiin. Etenkin junnupeleissä kannattaisi jokaisen hieman omaa toimintaansa miettiä. Tuomarit onneksi hoitivat hommansa mallikkaasti ja hiljensivät lopulta pojille huudelleet katsojat.",
jatkoi vielä Kuusisto ottelun ulkopuolisista tapahtumista kertoen.

B-poikien ottelut jatkuvat ensi sunnuntaina, kun Siuntio saapuu Samppalinnaan.

ÅIFK – Eero Laine 7, Jonne Karttunen 4, Emil Långstedt 3, Benjamin Fellman 3, Saska Soini 2, Mikael Talka 2.
Cocks – Santeri Vainionpää 5, Miika Kaukoranta 4, Tuomas Rantanen 4, Aarne Antas 4, Eemil Lähteenmäki 2, Roope Ahlgren 2, Leevi Laakso 1.

Varoitukset: ÅIFK – 2: Talka, Lepola. Cocks – 3.

Ulosajot: ÅIFK – 1: Soini. Cocks – 3.

Yleisö: 48.

Ottelupöytäkirja.

Cocks

22 - 21

10 - 1112 - 10
1'MaaliFellman Benjamin
5'VaroitusLepola Vidar
7'MaaliLångstedt Emil
8'MaaliLaine Eero
9'MaaliTalka Mikael
10'VaroitusTalka Mikael
11'MaaliLaine Eero
13'MaaliLaine Eero
14'MaaliKarttunen Jonne
16'MaaliFellman Benjamin
16'MaaliLaine Eero
18'UlosajoSoini Saska
20'MaaliKarttunen Jonne
24'MaaliLaine Eero
28'MaaliLångstedt Emil
34'MaaliLångstedt Emil
35'MaaliKarttunen Jonne
37'MaaliLaine Eero
40'MaaliSoini Saska
43'MaaliLaine Eero
43'MaaliTalka Mikael
45'MaaliLångstedt Emil
46'MaaliKarttunen Jonne