Atlas - ÅIFK   22 - 18

Myyrmäen Urheilutalo

Hyvä joukkuepeli ei riittänyt pisteisiin Vantaalla

Atlas-ÅIFK 22-18 (11-8)

ÅIFK:n B-pojat hävisivät lauantain ottelunsa Atlakselle Vantaalla. Hyvän ja tasapainoisen joukkuepeliesityksen jälkeen pistetili ei karttunut, mutta sairaslistalle "saatiin" jälleen lisätä uusi nimi. Oman B-poikien pelinsä jälkeen koko ÅIFK:n BP joukkue meni Energia Areenalla katsomaan maaottelua Suomi-Venäjä.

B-poikien peli Myyrmäen urheilutalolla Atlasta vastaan alkoi tasaisesti. Ottelun alussa Åbosta tahtipuikkoa heiluttivat Emil Långstedt ja Niko Heinonen. Erityisesti Niko pelasi kauden parhaan pelinsä haastaen useasti joko itsensä Atlas puolustuksen lävitse tai luoden muille hyvää ylivoimaa ajolähdöillään. 12 peliminuutin jälkeen tilanteessa 5-5 Åbolle sattui hyökkäyspäässä muutamia harmittavia teknisiä virheitä ja hieman hätäisiä heittoratkaisuja, jotka Atlaksen ja P00 maajoukkuemaalivahti Tommi Haverinen poimi helpohkosti pois. Suvantovaiheen aikana Atlas karkasi kolmen maalin johtoon ennen Åbon pääsemistä pelin juoneen taas kiinni. Puoliajalle kolmen maalin tappioasemassa 11-8.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena joukkueiden tehdessä maaleja vuorotahtiin. Toisen puoliajan 7 minuutin kohdalla IFK:n viivapelaaja Leevi Riihelä loukkaantui puolustuspään kaksinkamppailutilanteessa, kun olkapää otti hieman turhan suuren liikeradan vastustajaa pysäytettäessä. Leevin lauantaipäivä jatkui välittömästi sairaalakäynnillä ja olkapään lopullinen tuomio saataneen ensi viikon aikana. Loukkaantumisen jälkeen Atlas käväisi parhaimmillaan kuuden maalin johdossa IFK:n vielä keräillessä rivejään.

IFK tuli vielä sisuuntuneena Emilin ja Nikon maalien myötä neljän maalin päähän (16-12), kun peliaikaa oli vartti jäljellä. Atlas kuitenkin kesti viimeisenkin kirirynnistyksen eikä päästänyt ÅIFK:n taistellutta poikalaumaa enää iskuetäisyydelle. Lopputulos hyvän tasaisen joukkuepeliesityksenkin jälkeen 22-18 Atlaksen eduksi.

Kauden parhaan pelinsä vasemmalla laidalla pelannut: Niko Heinonen (3 maalia)

Vaikka pisteet jäivätkin Vantaalle, kaatuivat ÅIFK:n B-pojat saappaat jalassa. Erityisesti kaivattua tasonnostoa saatiin hyökkäyspäähän, jossa pallo liikkui paineen alla hienosti laidalta toiselle ennen kuin vapaa heittopaikka saatiin rakennettua. Uusista vastuunkantajista onnistuivat Kalle Helminen oikealla pakilla (4 maalia) ja oikealta laidalta P00-maajoukkuemaalivahdin korvan vierestä kolme maalia heittänyt Paavo Kaartinen. Myös ÅIFK:n maalivahtikaksikko pelasi varmasti, hyvin työskennelleen puolustuksen takana. Erityisesti Samuel "Läski" Edberg esitti toisella puoliajalla useammankin paraatitorjunnan.

"Sairaala Neon kanta-asiakaskortille voisi olla meille käyttöä: jos vaikka joka kuudes leikkaus puoleen hintaan. Tsemit juuri nilkkavammasta kuntoutuneelle Leeville, toivotaan vielä vain pientä vammaa.... Pelasimme hyvin. Hyökkäyspeli oli hienosti rullaavaa ja toistaiseksi kauden parastamme! Puolustus ja maalivahdit olivat tutun varmoja. Uusia maalintekijöitäkin nousi ja jokainen suoritti omilla rajoillaan! Olen tyytyväinen ja ylpeä poikien tekemiseen, mutta tänään emme pystyneet parempaan.";
linjasi matsin jälkeen joukkueen valmentaja Aku Kuusisto päivän esityksestä.

Oman ottelun ja tankkauksen jälkeen koko 20-päinen IFK:n B-poikalauma siirtyi Energia Areenalle katsomaan Suomi-Venäjä maaottelua. Erityisesti pojat huomioivat Venäjän korkeasta puolustuspelaamisesta ja helponnäköisestä ylivoimasuorittamisesta. Venäjän taitava tähtipelaaja Timur Dibirov keräsi huomiota suorituksillaan ja maalintekotaidoillaan. Huippujen seuraaminen koko porukalla oli varmasti myös opettavainen anti pelipäivään.

Matsit jatkuvat ja vastustajat kovenevat, kun Tammisaaren ylpeys EIF saapuu Turkuun ensi sunnuntaina. Duuni jatkuu!

ÅIFK – Emil Långstedt 5, Kalle Helminen 4, Paavo Kaartinen 4, Niko Heinonen 3, Benjamin Fellman 1, Ben Schaeffer 1
Atlas – Aapo Halmeenmäki 7, Miikka Laulainen 4, Jussi Haatainen 3, Eemil Eilola 3, Elias Terävä 2, Onni Vepsäläinen 2, Joakim Yli-Seppälä 1

11 - 811 - 10
3'MaaliLångstedt Emil
4'MaaliHeinonen Niko
5'MaaliLångstedt Emil
6'VaroitusLångstedt Emil
10'MaaliHeinonen Niko
11'MaaliLångstedt Emil
19'MaaliHelminen Kalle
19'VaroitusPesonen Mikael
20'MaaliHelminen Kalle
21'MaaliKaartinen Paavo
26'MaaliKaartinen Paavo
29'VaroitusFellman Benjamin
30'MaaliFellman Benjamin
33'MaaliLångstedt Emil
35'MaaliHeinonen Niko
37'MaaliKaartinen Paavo
38'UlosajoHelminen Kalle
40'MaaliHelminen Kalle
45'MaaliKaartinen Paavo
47'MaaliSchaeffer Ben
48'MaaliHelminen Kalle
48'MaaliLångstedt Emil