ÅIFK - HC HIK  25 - 20

Samppalinnan Urheiluhalli

Kentällinen B-poikia tappeli voiton Hangosta

ÅIFK-HC HIK 25-20 (11-8)

ÅIFK:n B-pojat nappasivat taisteluvoiton Hangosta lauantai-illan ottelussa. IFK lähti kapealla ringillä otteluun ilman kolmea parasta maalintekijäänsä, mutta muu ryhmä näytti voitontahtonsa ja selätti Hangon Samppalinnan pimenevässä illassa tasaisen ottelun jälkeen lukemin 25-20.

Ottelu alkoi Åbolta vakuuttavasti. Kahteen ensimmäiseen minuuttiin taululle taottiin 3-0 ja yhdeksän pelatun minuutinkin jälkeen kaikki näytti hyvältä taululla komeillessa 6-2 lukemat kotijoukkueen hyväksi. Sitten joukkueelle koitti musta hetki, kun 11 peliminuuttiin Åbo kärsi peräti kolme puolustuspään jäähyä ja kaikki samalle miehelle. Taivas näytti synkältä, kun toinen kahdesta 9 metrin pelaajasta: Benjamin Fellman näki punaista vain 21 minuutin kohdalla. Puoliajalle mentiin IFK:n 11-8 johdossa.

Puoliajalla kopissa jäljelle jääneet 2 viivapelaajaa, 3 laituria ja 1 takarakentaja sopivat yhdessä lähtevänsä toiselle puoliajalle tappelemaan kuin henkensä puolesta. IFK vaihteli muutamaan otteeseen puolustusmuotoaan, pelasi hyökkäyspäässä maltilla ja muutaman kikkapelin kautta onnistuen pitämään jatkuvasti muutaman maalin kaulan takana väijyneisiin hankolaisiin. Viimeisellä kahdella minuutilla ÅIFK repi vielä lopullisen 3 maalin lisäkaulan ja loppulukemat 25-20 kirjattiin turkulaisten eduksi.

Joukkueen puolustus oli hyvällä tasolla läpi ottelun ja etenkin ensimmäisellä puoliajalla Eero Virtasen torjuntaotteet maalissa olivat kuin kokeneella liigamaalivahdilla. Hyökkäyspäässä Emil Långstedt nosti tasoaan, kun sitä eniten kaivattiin tehden 11 maalia 13:sta heitostaan. Molemmat viivapelaajat Saska Soini ja Leevi Riihelä raatoivat isosti kahdessa päässä. Toinen maalivahti Samuel Edberg pääsi lopussa varakenttäpelaajana kentälle lääpäisten myös kauden ensimmäisen maalinsa.

"Oli kiva pelata! Puolustus toimi ja joukkue tsemppasi. Oma peli kulki molemmissa päissä ja heitot meni maaliin! Tsempattiin hyvin",
sanoi 11 maalia heittänyt Emil ottelun jälkeen.

Man of the match: Emil Långstedt, 11 maalia

"Rehellisesti voin sanoa, ettei tämä pelinä ollut kovin korkeatasoinen. Me kuitenkin pelasimme hyvin ja tänään lopulta vain tuloksesta. Emil pelasi kauden parhaan pelinsä, Leevi klenkkasi 50 minuuttiia rikkinäisellä nilkalla tuloksekkaasti ja Miku (Mikael Pesonen) pelasi erinomaisesti pakillakin. Melkoista kikkailua tänään jouduttiin harrastamaan, etenkin Bennan sulkemisen jälkeen. Lähtökohdat olivat vaikeat, mutta mä olen helkkarin ylpeä jokaisesta jätkästä tänään! Täytyy kiittää poikia!",
iloitsi sykkeet katossa joukkueen päävalmentaja Aku Kuusisto heti ottelun päätyttyä.

Joukkueen loukkaantumislista on pitkä kuin nälkävuosi, mutta paluita kentille alkaa tapahtua marraskuun alkupuolella. Ottelut jatkuvat ensi lauantaina kautensa kompastellen aloittanen Atlaksen vieraana. Ensi viikollakin mennään tappeleen!

ÅIFK – Emil Långstedt 11, Leevi Riihelä 5, Saska Soini 3, Benjamin Fellman 2, Mikael Talka 2, Samuel Edberg 1, Paavo Kaartinen 1
HC HIK – Fredrik Häggroth 8, Isac Roth 4, Anton Rejström 3, Emilia Rosenström 3, Edwin Kichter 1, Rasmus Rantanen 1

Varoitukset: ÅIFK – 2: Fellman, Långstedt. HC HIK– 3

Ulosajot: ÅIFK – 4: Fellman x3, Talka. HC HIK – 2

Ottelusta sulkeminen: ÅIFK – 1: Fellman (kolmas ulosajo)

Yleisö: 45.

Ottelupöytäkirja.

25 - 20

HC HIK
11 - 814 - 12
2'MaaliLångstedt Emil
3'MaaliLångstedt Emil
3'MaaliFellman Benjamin
6'MaaliLångstedt Emil
6'Tolppa tai ohiheittoRiihelä Leevi
6'VaroitusFellman Benjamin
8'MaaliKaartinen Paavo
9'MaaliLångstedt Emil
10'UlosajoFellman Benjamin
13'UlosajoFellman Benjamin
15'MaaliSoini Saska
16'MaaliFellman Benjamin
18'MaaliRiihelä Leevi
21'UlosajoFellman Benjamin
21'SulkeminenFellman Benjamin
24'MaaliLångstedt Emil
24'MaaliSoini Saska
26'MaaliLångstedt Emil
28'MaaliSoini Saska
29'MaaliLångstedt Emil
30'MaaliTalka Mikael
30'VaroitusLångstedt Emil
31'MaaliLångstedt Emil
33'MaaliLångstedt Emil
34'MaaliRiihelä Leevi
39'MaaliLångstedt Emil
40'MaaliTalka Mikael
42'UlosajoTalka Mikael
43'MaaliRiihelä Leevi
44'MaaliRiihelä Leevi
46'MaaliLångstedt Emil
49'MaaliEdberg Samuel
49'MaaliRiihelä Leevi