Akilles - ÅIFK   9 - 29

Porvoon Urheiluhalli

Turun B-pojat valloittivat Porvoon

Akilles-ÅIFK 9-29 (5-18)

ÅIFK:n B-pojat hakivat Porvoosta helpot pisteet Turkuun lauantaina pelatussa B-poikien SM-sarjan ottelussa. Porvoon urheiluhallilla ulos bussista asteli päättäväinen mustakeltainen poikalauma, joka ei antanut isännille mitään anteeksi. Ensi vihellyksestä alkaen ÅIFK rankaisi isäntiä laajalla maalintekijärintamalla ja valloitti Porvoon urheiluhallin lopulta lukemin 9-29.

B-pojat tulivat otteluun vahvasti sisään jo ensimmäisen puoliajan alusta. Vahva joukkueen puolustuspelaaminen ja muurina maalissa taituroinut Samuel Edberg teki pienikokoisen Porvoon joukkueen hyökkäyspelaamisen vaikeaksi. Ensimmäiseen 17 minuuttiin isäntien maalisarake näyttikin vain yhtä tehtyä maalia. Kun samaan aikaan ÅIFK rytmitti kontra- ja asemahyökkäyspelaamisensa järkevästi, oli taululle 17 minuuttiin taottu lukemat 1-15 turkulaisten hyväksi.

Toinen puoliaika menikin harjoittelun puolelle. Joukkue pääsi harjoittelemaan toista puolustusmuotoa, erilaisia asemahyökkäysten lähtöjä ja ennen kaikkea onnistumisia kertyi laajalla rintamalla. ÅIFK pääsi kierrättämään koko pelaajarinkiään myös hieman tavallisuudesta poikkeavilla pelipaikoilla. Niko Heinosen esitys pakilla oli ennakkoluulotonta, vaikka pelipaikka olikin vähemmän tuttu. Akilleksen pienikokoinen joukkue pelasi ottelun kiitettävällä sykkeellä loppuun asti pääosin Linus Schmidtin hyökkäyspään pyristelyillä.

Lähes koko ÅIFK:n kenttäpelaajisto kirjautti nimensä maalisarakkeeseen. Puolustuspään aktiivisuus oli matkan positiivisinta antia. Hyvin pelanneen puolustuksen takana IFK:n maalivahtikaksikon oli turvallista torjua. Benjamin Fellman teki puolustuspäässä ison työmäärän hyvällä sijoittumisellaan ja syötönkatkoillaan.

Ensi lauantaina vastus tulee olemaan kovempi, kun Karjaan käsipalloylpeyden BK:n B-pojat saapuvat Samppalinnaan. Karjaan kyseiset 02-pojat ovat viime kaudelta CP Suomen mestareita, joita turkulaiset pääsevät kotikentällään lauantaina 7.10. haastamaan.

ÅIFK – Eero Laine 7, Benjamin Fellman 4, Jonne Karttunen 3, Emil Långstedt 3, Vidar Lepola 3, Niko Heinonen 2, Mikael Pesonen 2, Saska Soini 2, Cajus Maskula 2, Leevi Riihelä 1

5 - 184 - 11
2'MaaliLaine Eero
3'MaaliLångstedt Emil
3'MaaliLaine Eero
4'MaaliKarttunen Jonne
6'MaaliPesonen Mikael
6'VaroitusKarttunen Jonne
7'MaaliFellman Benjamin
8'MaaliFellman Benjamin
9'MaaliLångstedt Emil
10'MaaliSoini Saska
12'MaaliLepola Vidar
14'MaaliLaine Eero
14'MaaliRiihelä Leevi
15'MaaliFellman Benjamin
16'MaaliLepola Vidar
17'MaaliKarttunen Jonne
22'MaaliSoini Saska
24'MaaliKarttunen Jonne
24'MaaliLaine Eero
27'MaaliLaine Eero
29'MaaliFellman Benjamin
33'MaaliMaskula Cajus
34'MaaliPesonen Mikael
36'MaaliLångstedt Emil
37'MaaliHeinonen Niko
42'MaaliMaskula Cajus
43'MaaliLaine Eero
46'MaaliLepola Vidar
48'MaaliHeinonen Niko