ÅIFK - HIFK Planets

Samppalinna

ÅIFK:s damer vassare i kamratmötet

ÅIFK-HIFK Planets 26-23 (13-11)

Åbo IFK:s damer mötte det andra HIFK laget Planets i onsdagskvällens spännande match i damernas första division. I den jämna första halvleken var åbodamernas Camilla Wennström i god fart redan från matchstarten med fyra baljor. Från ett 9-11 underläge vände damerna första perioden till 13-11 vid paus med suveräna sista fem minuter, då lagets yngsta spelare Emelie Berglund, 20, stod för två av sina totalt sju mål.

Emelie Berglund. Bild: Jouni Lappi ©.

ÅIFK gjorde en grym start på andra perioden och ryckte ifrån till 18-12 på sex minuter och höll luckan i en kvart. HIFK Planets kom igen på slutet av matchen, men kunde inte hota Åbos seger. Matchen slutade 26-23 i en avslappnad stämning.

Kännetecknande för Åbos spel var att nästan alla spelare gjorde mål, speltiden fördelades jämnt och medan de mera erfarna spelarna var tongivande och ledde spelet, fick de yngre utrymme i synnerhet när det gällde att göra mål. Damlaget har en bred trupp och det glädjande är att spelare som börjat spela handboll på slutet av 80-talet igen sluter sig till truppen. Detta ger även erfarenhet och rutin, vilket kan göra det tufft för lagen med ambition att vara på divisionstoppen att möta ÅIFK. I publiken sågs flera av Piffens damer ledsagade av tränare n Marko Brezić spana in sina motståndare inför det kommande derbyt PIF-ÅIFK.

ÅIFK under timeout. Bild: Jouni Lappi ©.

Statistik

ÅIFK – Linda Sipola, Emelie Berglund 7, Camilla Wennström 5, Sofia Forss 3, Julia Degerth 2, Kaisa Lappi 2, Heidi Perho 2, Anna Harri 2, Emilia Skön 2, Ann Tallinder 1.
HIFK Planets – Cecilia Forsman 8, Victoria Berg 5, Lotta Haverinen 3, Nora Romantchuk 2, Siri Rosenström 2, Misa Slotte 2, Anna Keto 1.

Varningar: ÅIFK – 3. HIFK Planets – 2.
Utvisningar: ÅIFK – . HIFK Planets – .

Domare: Stefan Blomqvist, Jan-Erik Leandersson

Åskådare: 47.

Alla bilder: Jouni Lappi. Kolla alla bilder från matchen på Jouni Photography (Facebook).