Esittely
Ottelutilastot
ÅIFK - KyIF
2018-2019 - Pojat B - B-Pojat Kilpasarja
Klo 14:30 Samppalinnan Palloiluhalli​
3
Mar

Ennakkoinfo


BPSM Kilpasarja
ÅIFK - KyIF
La 03.11 klo 14:30
Samppalinnan Palloiluhalli

B-pojat kohtaavat lauantaina viime vuoden C-poikien Suomen mestarin


Superviikon kotipelirumban päätös nähdään Samppalinnan palloiluhallissa klo 14.30 alkaen kun viime vuoden C-poikien suomenmestaruuden voittanut KyIF saapuu ottamaan mittaa turkulaisista. KyIF on aloittanut kautensa häviöllä ja tasapelillä kun taas Åbo on hävinnyt molemmat pelinsä. Aikaisemmilta kausilta joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tasaisia matseja ja samanlainen on odotettavissa jälleen kerran.

A-poikien matsin jälkeen onkin siis hyvä jäädä kannustamaan myös B-pojat kauden avausvoittoonsa klo 14:30 alkaen!

3.11. BPSM ÅIFK vs KyIF 14:30 Samppalinnan palloiluhalli

Åbon B-pojat päätyivät pistejakoon viimekauden Suomen mestaria vastaan


Kuluneen viikon kotipelirumba päättyi Samppalinnassa lauantai-iltapäivällä kun Åbon B-pojat saivat vastaansa viimekaudella P03 Suomen mestaruutta juhlineen KyIF:n. Kirkkonummelaiset olivat aloittaneet kautensa yhdellä tasurilla ja kahdella häviöllä kun taas Åbo oli hävinnyt molemmat aikaisemmat ottelunsa. Perjantai-iltana Riihimäellä vieraspelin niukasti hävinnyt KyIF saapui Turkuun tosissaan pelaamaan, mutta tosissaan pelasivat myös turkulaiset! Åbo lähti otteluun vahvasti ja viiden minuutin jälkeen lukemat turkulaisille 4-2. Sitten kirkkonummelaiset heräsivät peliin mukaan ja painoivat eron kiinni ja ohi. Vahvat haastot ja onnistuneet ajopelit veivät KyIF:n johtoon, tosin ei kahta maalia kauemmas ennen viimeisen minuutin nukahdusta, josta KyIF rokotti nopealla vapaarilla. Puoliajalle lähdettin lukemissa 10-13.

Toinen erä jatkui Åbon kannalta tahmeasti. Kirkkonummen hyökkäys pääsi murtautumaan Åbon puolustuksen läpi kerta toisensa jälkeen, maalikuninkaansa Karim Mbembelan johdolla. Kahdeksan minuutin pelin ja ohiheitetyn rangaistusheiton jälkeen tilanne oli jo 12-18 KyIF:n eduksi ja Åbon aikalisä oli enemmän kuin paikallaan. Aikalisällä päätettiin ottaa riski ja merkata Kirkkonummen kultakäsi Mbembela kokonaan pois. Tämä tuotti tulosta ja pikkuhiljaa maali kerrallaan Åbo hivuttautui lähemmäs KyIF:n lukemia. Tämä aiheutti jonkinnäköistä paniikkia Kirkkonummen kentällisessä, joka alkoi hätiköidä hyökkäyspäässä tuhlaillen paikkoja ja vapauttaen mustapaidat vastahyökkäyksiin. Kun peliä oli jäljellä 11 minuuttia, KyIF kärsi kaksi jäähyä minuutin sisään kun ensimmäisestä jäähystä suivaantunut keltaisten vaihtopenkki protestoi itselleen toisen kaksiminuuttisen. Åbo pääsi pelaamaan siis kolme minuuttia ylivoimaa eikä joukkue hukannut sitä mahdollisuutta. Näiden kolmen minuutin aikana pojat kuroivat eron umpeen ja siirtyivät johtoon ensimmäistä kertaa toisen puoliajan aikana. Åbo vei ottelun viimeisen vartin lukemin 8-3. KyIF sai vielä tasoitusmaalinsa ja pääsi yrittämään voittomaalia hieman kyseenalaisen aikalisänsä jälkeen, mutta Åbon tiivis puolustus kesti viimeisen hyökkäyksen ja ottelu päättyi pistejakoon 24-24.

"Oikein hyvä peli meiltä. Ennen ottelua keskusteltiin voitontahdosta sekä peliilosta ja pelaajat tulivatkin huikealla aseenteella peliin. Ensimmäisessä erässä olisi voinut tehdä vähän paremmalla tehokkuudeella enemmän maaleja, mutta kauttaltaan oikein hyvä ensimmäinen erä.Toinen erä alkoi vähän tahmeasti, mutta loppua kohden oli selvästi tämän kauden parasta peliä. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja saatiin jopa juostua pari kontraa, harvinaista herkkua" kommentoi Åbon valmentaja Christoffer Nyström.

Vartti ennen loppua vaihdosta sisään tullut maalivahti Oliver Kallionpää päästi viimeisen viidentoista minuutin aikana yhteensä kolme maalia ja olikin tärkeä osa Åbon "comebäkkiä" Kirkkonummelta pelituulella olivat kymmenen maalia iskenyt Mbembela sekä viisi maalia viivalta painanut Tony Bergman.

Rasmus Norström, 8 maalia

Rasmus Norström, 8 maalia

"'Comeback' oli hieno joukkuesuoritus ja vaikka johdimmekin peliä vähän ennen loppua, yhteen pisteeseen voidaan olla todella tyytyväisiä. Erityismainintaa ansaitsee Rasmus Norström, joka johti hyökkäyspeliä hienosti läpi ottelun, ja näytti kaikille muille mallia miltei 100%:n puolustuspelaamisella. Tästä on hyvä jatkaa!" Nyström summaa.

Åbon pelit jatkuvat kahden viikon päästä Riihimäellä vahvasti kautensa aloittaneen Cocksin vieraana.

Maalintekijät:

ÅIFK: Rasmus Norström 8, Jonne Karttunen 3, Robin Keto 3, Cajus Maskula 3, Nicke Nurmi 2, Niki Dahlblom 2, Mikael Talka 1, Noak Ahlqvist 1, Ivar Lehvonen 1

KyIF: Karim Mbembela 10, Tony Bergman 5, Felix Karlsson 2, Edvin Ekman 2, Casper Aarnio 1, Niklas Arppe 1, Fredrik von Troil 1, Matias Mustonen 1, Alex Jansson 1

Varoitukset:

ÅIFK: Norström, Karttunen, Dahlblom; KyIF x2

Ulosajot:

ÅIFK: Norström, Talka; KyIF x4

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
24 - 24
(10 - 13) (14 - 11)
KyIF
1' Maali Maskula Cajus

2' Maali Keto Robin

3' Maali Karttunen Jonne

4' Maali Talka Mikael

5' Varoitus Karttunen Jonne

5' Varoitus Norström Rasmus

9' Ulosajo Talka Mikael

11' Maali Dahlblom Niki

13' Maali Dahlblom Niki

15' Maali Norström Rasmus

18' Maali Maskula Cajus

18' Varoitus Dahlblom Niki

21' Maali Ahlqvist Noak

22' Ulosajo Norström Rasmus

24' Maali Nurmi Nicke

27' Maali Nurmi Nicke

30' Maali Norström Rasmus

33' Ohiheitto Norström Rasmus

34' Maali Norström Rasmus

35' Maali Norström Rasmus

37' Maali Keto Robin

38' Maali Norström Rasmus

39' Maali Karttunen Jonne

40' Maali Norström Rasmus

42' Maali Lehvonen Ivar

43' Maali Maskula Cajus

44' Maali Norström Rasmus

46' Maali Keto Robin

48' Maali Karttunen Jonne

48' Maali Norström Rasmus
Lisää uutisia
Käsipallo
«  Maaliskuu   »
Kategoriat