Pojat B, B-Pojat Kilpasarja

ÅIFK - KyIF  24 - 24

Samppalinnan Palloiluhalli​

Åbon B-pojat päätyivät pistejakoon viimekauden Suomen mestaria vastaan

Kuluneen viikon kotipelirumba päättyi Samppalinnassa lauantai-iltapäivällä kun Åbon B-pojat saivat vastaansa viimekaudella P03 Suomen mestaruutta juhlineen KyIF:n. Kirkkonummelaiset olivat aloittaneet kautensa yhdellä tasurilla ja kahdella häviöllä kun taas Åbo oli hävinnyt molemmat aikaisemmat ottelunsa. Perjantai-iltana Riihimäellä vieraspelin niukasti hävinnyt KyIF saapui Turkuun tosissaan pelaamaan, mutta tosissaan pelasivat myös turkulaiset! Åbo lähti otteluun vahvasti ja viiden minuutin jälkeen lukemat turkulaisille 4-2. Sitten kirkkonummelaiset heräsivät peliin mukaan ja painoivat eron kiinni ja ohi. Vahvat haastot ja onnistuneet ajopelit veivät KyIF:n johtoon, tosin ei kahta maalia kauemmas ennen viimeisen minuutin nukahdusta, josta KyIF rokotti nopealla vapaarilla. Puoliajalle lähdettin lukemissa 10-13.

Toinen erä jatkui Åbon kannalta tahmeasti. Kirkkonummen hyökkäys pääsi murtautumaan Åbon puolustuksen läpi kerta toisensa jälkeen, maalikuninkaansa Karim Mbembelan johdolla. Kahdeksan minuutin pelin ja ohiheitetyn rangaistusheiton jälkeen tilanne oli jo 12-18 KyIF:n eduksi ja Åbon aikalisä oli enemmän kuin paikallaan. Aikalisällä päätettiin ottaa riski ja merkata Kirkkonummen kultakäsi Mbembela kokonaan pois. Tämä tuotti tulosta ja pikkuhiljaa maali kerrallaan Åbo hivuttautui lähemmäs KyIF:n lukemia. Tämä aiheutti jonkinnäköistä paniikkia Kirkkonummen kentällisessä, joka alkoi hätiköidä hyökkäyspäässä tuhlaillen paikkoja ja vapauttaen mustapaidat vastahyökkäyksiin. Kun peliä oli jäljellä 11 minuuttia, KyIF kärsi kaksi jäähyä minuutin sisään kun ensimmäisestä jäähystä suivaantunut keltaisten vaihtopenkki protestoi itselleen toisen kaksiminuuttisen. Åbo pääsi pelaamaan siis kolme minuuttia ylivoimaa eikä joukkue hukannut sitä mahdollisuutta. Näiden kolmen minuutin aikana pojat kuroivat eron umpeen ja siirtyivät johtoon ensimmäistä kertaa toisen puoliajan aikana. Åbo vei ottelun viimeisen vartin lukemin 8-3. KyIF sai vielä tasoitusmaalinsa ja pääsi yrittämään voittomaalia hieman kyseenalaisen aikalisänsä jälkeen, mutta Åbon tiivis puolustus kesti viimeisen hyökkäyksen ja ottelu päättyi pistejakoon 24-24.

"Oikein hyvä peli meiltä. Ennen ottelua keskusteltiin voitontahdosta sekä peliilosta ja pelaajat tulivatkin huikealla aseenteella peliin. Ensimmäisessä erässä olisi voinut tehdä vähän paremmalla tehokkuudeella enemmän maaleja, mutta kauttaltaan oikein hyvä ensimmäinen erä.Toinen erä alkoi vähän tahmeasti, mutta loppua kohden oli selvästi tämän kauden parasta peliä. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja saatiin jopa juostua pari kontraa, harvinaista herkkua" kommentoi Åbon valmentaja Christoffer Nyström.

Vartti ennen loppua vaihdosta sisään tullut maalivahti Oliver Kallionpää päästi viimeisen viidentoista minuutin aikana yhteensä kolme maalia ja olikin tärkeä osa Åbon "comebäkkiä" Kirkkonummelta pelituulella olivat kymmenen maalia iskenyt Mbembela sekä viisi maalia viivalta painanut Tony Bergman.

Rasmus Norström, 8 maalia

"'Comeback' oli hieno joukkuesuoritus ja vaikka johdimmekin peliä vähän ennen loppua, yhteen pisteeseen voidaan olla todella tyytyväisiä. Erityismainintaa ansaitsee Rasmus Norström, joka johti hyökkäyspeliä hienosti läpi ottelun, ja näytti kaikille muille mallia miltei 100%:n puolustuspelaamisella. Tästä on hyvä jatkaa!" Nyström summaa.

Åbon pelit jatkuvat kahden viikon päästä Riihimäellä vahvasti kautensa aloittaneen Cocksin vieraana.

Maalintekijät:

ÅIFK: Rasmus Norström 8, Jonne Karttunen 3, Robin Keto 3, Cajus Maskula 3, Nicke Nurmi 2, Niki Dahlblom 2, Mikael Talka 1, Noak Ahlqvist 1, Ivar Lehvonen 1

KyIF: Karim Mbembela 10, Tony Bergman 5, Felix Karlsson 2, Edvin Ekman 2, Casper Aarnio 1, Niklas Arppe 1, Fredrik von Troil 1, Matias Mustonen 1, Alex Jansson 1

10 - 1314 - 11
1'MaaliMaskula Cajus
2'MaaliKeto Robin
3'MaaliKarttunen Jonne
4'MaaliTalka Mikael
5'VaroitusNorström Rasmus
5'VaroitusKarttunen Jonne
9'UlosajoTalka Mikael
11'MaaliDahlblom Niki
13'MaaliDahlblom Niki
15'MaaliNorström Rasmus
18'MaaliMaskula Cajus
18'VaroitusDahlblom Niki
21'MaaliAhlqvist Noak
22'UlosajoNorström Rasmus
24'MaaliNurmi Nicke
27'MaaliNurmi Nicke
30'MaaliNorström Rasmus
33'OhiheittoNorström Rasmus
34'MaaliNorström Rasmus
35'MaaliNorström Rasmus
37'MaaliKeto Robin
38'MaaliNorström Rasmus
39'MaaliKarttunen Jonne
40'MaaliNorström Rasmus
42'Maali(VÄÄRÄ) Lehvonen Ivar
43'MaaliMaskula Cajus
44'MaaliNorström Rasmus
46'MaaliKeto Robin
48'MaaliKarttunen Jonne
48'MaaliNorström Rasmus