ÅIFK - SIF  23 - 27

Samppalinnan palloiluhalli

"Takki auki" ja sarjakauden avauspisteet karkasivat Siuntioon

ÅIFK-SIF 23-27 (9-14)

ÅIFK:n B-pojat avasivat sarjakautensa lauantaina tappiolla Siuntiota vastaan lukemin 23-27. Peli oli IFK-laumalta läpi ottelun alisuorittamista ja yksilöinä puurtamista. Heikko joukkuepelaaminen ja henkilökohtaiset ylilyönnit saivat lopulta pisteet ansaitusti karkaamaan Siuntioon pienestä loppukiristä huolimatta.

Ensimmäisellä puoliajalla Åbon puolustus oli avoin ja kaveria ei puolustuksessa tuettu. Liekö otteluun valmistautumisessa ollut pientä Siuntion nuoren joukkueen aliarvioimista. Siuntion vikkelät pojat pääsivät omasta pompusta haastaen kävelemään kukin vuorollaan helppoon maalintekoon. Samaan aikaan hyökkäyspäässä maltti ei riittänyt paikkojen rakentamiseen vaan kukin vuorollaan kävi kokeilemassa Siuntiopuolustuksen kestävyyttä. Puoliaika kirjattiin Siuntiolle lukemin 9-14.

Toinen puoliaika jatkui valitettavasti kuten ensimmäinen alkoi ja pahimmillaan Siuntio johti jo yhdeksällä maalilla 12-21. Tässä vaiheessa Åbo muutti puolustusta, lisäsi tempoa hyökkäyspelaamiseensa ja Eero Virtanen maalissa pääsi pelin tempoon kiinni. Sen seurauksen pojat pääsivät jo neljän maalin päähän 19-23, mutta sen lähemmäs kiri ei enää riittänyt. Loppulukemat Siuntiolle ansaitut 23-27.

Sarjapelit jatkuvat taas ensi viikolla Kirkkonummen vieraana.

– Ensi viikolla kentälle astelee takuulla paremmin asennoitunut IFK-lauma, joka ei enää aliarvioi yhtäkään vastustajaa. Takki pysyy jatkossa jokaisella pojalla kiinni ja keskittyminen säilyy omassa pelaamisessa. Työ jatkuu ja tästä suunta on vain ylöspäin, lupaili Åbon B-poikien valmentaja Aku Kuusisto jo ensi viikon ottelua ennakoiden.

ÅIFK – Eero Laine 7, Jonne Karttunen 6, Vidar Lepola 5, Emil Långstedt 2, Benjamin Fellman 1, Mikael Pesonen 1, Mikael Talka 1.
SIF – Paulus Borgström 10, Frans Åberg 5, Kalle Danielsson 4, Robin Forsman 3, Dennis Forsman 2, Erik Wikström 2, Markus Wikström 1.

Varoitukset: ÅIFK – 3: Fellman 15', Lepola 17', Laine 21'. SIF – 2.

Ulosajot: ÅIFK – 3×2 min: Laine 22' 31', Karttunen 28'. SIF – 4×2 min.

Erotuomarit: Samuel Leandersson, Stefan Blomqvist.

Yleisö: 47.

Ottelupöytäkirja.

23 - 27

SIF
9 - 1414 - 13
2'MaaliKarttunen Jonne
5'MaaliLepola Vidar
6'MaaliLaine Eero
7'MaaliPesonen Mikael
8'MaaliKarttunen Jonne
10'OhiheittoLångstedt Emil
12'MaaliFellman Benjamin
12'MaaliLångstedt Emil
15'VaroitusFellman Benjamin
17'VaroitusLepola Vidar
18'MaaliKarttunen Jonne
20'MaaliLångstedt Emil
21'VaroitusLaine Eero
22'UlosajoLaine Eero
28'MaaliLepola Vidar
28'UlosajoKarttunen Jonne
29'MaaliLaine Eero
31'UlosajoLaine Eero
32'MaaliLepola Vidar
38'MaaliLepola Vidar
41'MaaliLaine Eero
42'MaaliKarttunen Jonne
43'MaaliLaine Eero
45'MaaliLaine Eero
46'MaaliLaine Eero
46'MaaliKarttunen Jonne
47'MaaliLaine Eero
48'MaaliLepola Vidar
48'MaaliTalka Mikael
49'MaaliKarttunen Jonne