11.50
Pojat B, B-Pojat Kilpasarja

KyIF - ÅIFK   29 - 21

Kirkkonummen halli

B-poikien sarjapeleistä vielä kolmannes jäljellä - tekniset virheet jättivät pisteet Kirkkonummelle

Samalla kun A-poikien SM-sarja päättyi Åbon joukkueelta viime keskiviikkona, aloittivat B-pojat vasta runkosarjan viimeisen kolmanneksensa sunnuntai aamupäivällä. Kolminkertaisena pelattavassa B-poikien kilpasarjassa pelejä kertyy jokaiselle joukkueelle yhteensä 24, joista B-pojilla oli ennen sunnuntaita vielä kahdeksan pelaamatta. Sunnuntaina matkattiin Kirkkonummelle KyIF:n vieraaksi. Ilman parasta maalintekijäänsä Karim Mbembelaa pelannut KyIF pääsi kuitenkin kohtalaisen helpolla Åbon tuhlaillessa hyvin pelattuja paikkoja koko ensimmäisen puoliajan ajan. Tilannetta ei helpottanut sekään, että ensimmäisen puoliajan alussa loukkaantunut pelintekijä Robin Keto joutui olemaan koko ensimmäisen erän sivussa. Lähes heti tämän jälkeen KyIF vaihtoi ylivoimahyökkäykseen, joka tuotti tulosta. KyIF voitti ensimmäisen erän viimeisen kymmenminuuttisen lukemin 7-5.

Toinen erä oli Åbolaisilta hieman parempi. Hyökkäyspäässä päästiin edelleen hyville paikoille ja pallot saatiin häkkiin, vaikkakin paikat yleensä syntyivät hyvien yksilösuoritusten, ei hyvän joukkuehyökkäksen tuloksena. Puolustuspäässä Åbon 6-0 oli liian passiivinen ja kakkosten ja kolmosten yhteistyö ei toiminut riittävän hyvin pysäyttämään KyIF:n ainoaa vaarallista takaheittäjää. Edes kotijoukkueen kaksi jäähyä eivät riittäneet tuomaan Åboa takaisin peliin. Vaikka viimeisen minuutin puolessa välissä KyIF:n ottaman aikalisän jälkeinen hyökkäys päättyi Åbon maalivahdin Oliver Kallionpään kauden ensimmäiseen maaliin, loppulukemat puhuivat puolestaan: kotijoukkue kontrasi ottelun itselleen selvin loppulukemin 29-21.

"Paikkojahan matsissa tuli, siitä se ei ainakaan jäänyt kiinni" aloitti Åbon kokenut valmentaja Niclas Nordqvist. "Joukkuepelaamisessa olisi hyökkäyspäässä kuitenkin vielä paljon työtä. Puolustuspäässä molemmat veskarit hoitivat oman tonttinsa, kolmosilta vaan kaivattaisiin enemmän tukea maalivahdeille takaheittoihin. Vähemmän itse ja enemmän joukkueena!" Nordqvist summaa.

Åbolaisista täydet minuutit hyökkäyspäässä pelannut Mikael Talka osui ottelussa yhdeksän kertaa. Myös veskaripari Kallionpää&Nordqvist Jr. pelasivat hyvän ottelun napsien monta KyIF:n kontrayritystä komeilla torjunnoilla.Kirkkonummelaisista parasta esittivät vasemmalta pakilta komeita takaheittoja paukutellut Benjamin Peitsaro sekä viiva/takapelaaja Tony Bergman. Molemmat osuivat seitsemän kertaa.

"Hetkittäin ihan hyvää peliä. Varsinkin ensimmäisellä puoliskolla tehtiin hyökkäyspäässä sovittuja juttuja ja päästiin hyviin paikkoihin, mutta viimeistely vähän ontui. Toisella puoliajalla tehtiin aivan liian paljon helppoja virheitä josta vastustaja rokotti nopeilla vastahyökkäyksillä. Puolustuspelaamisessa on paljon parannettavaa." totesi ottelusta toinen valmentaja Christoffer Nyström.

Åbon pelit jatkuvat ensiviikolla kahdella kotiottelulla, kun lauantaina vastaan asettuu Cocks ja sunnuntaina BK-46. Nähdään Samppalinnassa!

Maalintekijät:

ÅIFK: Mikael Talka 9, Robin Keto 3, Cajus Maskula 2, Paavo Kaartinen 2, Lauri Sipilä 2, Lauri Höyssä 1, Ivar Lehvonen 1, Oliver Kallionpää 1

KyIF: Benjamin Peitsaro 7, Tony Bergman 7, Fredrik von Troil 4, Rasmus Lundell 4, Matias Mustonen 3, Wilhelm Parvinen 2, Isak Carrero 1, Casper Aarnio 1

13 - 816 - 13
2'OhiheittoMaskula Cajus
3'MaaliKeto Robin
3'VaroitusHöyssä Lauri
9'MaaliTalka Mikael
10'VaroitusMaskula Cajus
16'MaaliTalka Mikael
17'MaaliSipilä Lauri
21'MaaliTalka Mikael
22'MaaliSipilä Lauri
24'MaaliHöyssä Lauri
25'MaaliMaskula Cajus
26'MaaliTalka Mikael
29'MaaliTalka Mikael
29'MaaliMaskula Cajus
34'MaaliTalka Mikael
37'MaaliKaartinen Paavo
38'Maali(VÄÄRÄ) Lehvonen Ivar
41'MaaliTalka Mikael
44'MaaliKaartinen Paavo
45'MaaliKeto Robin
47'MaaliKeto Robin
48'MaaliTalka Mikael
49'MaaliKallionpää Oliver