13.30
Pojat B, B-Pojat Kilpasarja

Cocks - ÅIFK   23 - 14

Riihimäen Urheilutalo

Turkulaisten tehottomuus koitui kohtalokkaaksi lauantain B-poikien ottelussa Riihimäellä

Åbon B-poikien joukkue matkasi lauantaiaamupäivällä Riihimäelle kohtaamaan alkukautensa viidellä voitolla ja yhdellä tappiolla aloittaneen Cocksin. Avausvoittooan vailla otteluun lähtenyt Åbojoukkue lähti otteluun täynnä peli-intoa edellisen viikon huikea comeback mielessä. Ottelu alkoi Åbon kannalta kaksijakoisesti, kun turkulaisten tiivis 3-2-1-puolustus piti Cocksin kaukana kuuden metrin viivasta. Myös hyökkäyspää toimi hyvin ja ajopeleillä luotiin hyviä paikkoja Cocksin 6-0 puolustusta vastaan, mutta viimeistelystä löytyi parantamisen varaa paljon. Cocksin maalilla pelannut kaksimetrinen Veeti Simovaara napsi åbon takarakentajien heittoja ylhäältä ja alhaalta ja hyvä puolustus ei saanut ansaitsemaansa päätöstä hyökkäyspäässä. Lopulta neljän minuutin pelin kuluttua Cocksin hyökkäys pääsi murtautumaan Åbon puolustuksen ohi ja iskemään ottelun ensimmäisen maalin. Åbolla vaikeudet hyökkäyspäässä jatkuivat ja ensimmäisen kerran mustapaidat onnistuivatkin maalinteossa seitsemän minuutin kohdalla, tosin yhtä tehottomia olivat riihimäkeläisetkin tilanteen ollessa Åbon avausmaalin jälkeen 1-1.

Tämän jälkeen riihimäkeläiset saivat pelistä jonkinlaisen otteen siirtyessään helppojen hyökkäyspään virheiden takia kolmen maalin johtoon. Koko ensimmäisen erän aikana Åbolaiset puolustivat mallikkaasti ja loivat hyökkäyspäässä heiton arvoisia paikkoja. Vain viimeistely ontui, joista Cocks pääsi rokottamaan nopeilla vastahyökkäyksillä. Puoliajan tilanne 11-5 kertoo kaiken.

Toinen puoliaika alkoi turkulaisten kannalta pirteämmin. Pojat kuroivat heti alkuun pari maalia kiinni, riihimäkeläisten hölmöillessä hyökkäyspäässään. Riihimäkeläiset kuitenkin palasivat kahvitauolta takaisin nopeasti ja palauttivat ottelun kulun ensimmäisen erän malliin. Hyökkäystilanteiden ratkaiseminen oli åbolaisille liian kova pala ja loppujen lopuksi riihimäkeläiset onnistuivat painelemaan yhdeksän maalin karkumatkalle ottelun päättyessä lukemiin 23-14.

"Ihan ryhdikäs suoritus meiltä, varsinkin puolustuksessa. Teimme hyviä ja sovittuja juttuja hyökkäyspäässä, mutta hyvistä paikoista huolimatta emme saanneet palloa Cocksin maalivahdin ohitse, mikä näkyykin lopputuloksessa. Täytyy antaa tunnustusta taas poikien asenteelle, oli todella hyvä läpi ottelun vaikka matsi olikin ajoittain vaikeaa pelattavaa. Kaikki antoivat kaikkensa ollessaan kentällä, muuta ei voi pyytää!" kommentoi peliä åbolaisten valmentaja Christoffer Nyström

Åbosta pelipäällä oli Rasmus Norström, joka johti Åbon hyökkäyspäätä mallikaasti ja teki kaiken mitä tehtävissä oli iskien vakuuttavat kymmenen maalia raivolla riihimäkeläisten verkkoon. Hänen lisäkseen maalinteossa onnistui vain kolme muuta Åbon pelaajaa ja suurimmat turkulaissuoritukset nähtiinkin puolustuspäässä. Viivalla Niki Dahlblom ohjasi hyvin puolustuspeliä ja maalissa Oliver Kallionpää napsi kilpaa torjuntoja Cocksin Simovaaraa vastaan. Cocksin parasta esitti kuusi maalia tehnyt Santeri Vainionpää.

Seuraavan kerran turkulaiset pelaavat kahden viikon päästä kun pojat matkaavat ensin lauantaina BK-46:n vieraaksi Karjaalle ja sunnuntaina SIF:n vieraaksi Siuntioon.

Maalintekijät:

ÅIFK: Rasmus Norström 10, Mikael Talka 2, Nicke Nurmi 1, Niki Dahlblom 1,

Cocks: Santeri Vainionpää 6, Miika Kaukoranta 5, Tuomas Rantanen 4, Teemu Karjalainen 3, Julius Kemppainen 2, Arttu Uurtamo 1, Jussi Roppanen 1, Otto Salonen 1

11 - 512 - 9
2'VaroitusNorström Rasmus
7'MaaliNorström Rasmus
11'MaaliTalka Mikael
16'MaaliNorström Rasmus
17'MaaliNorström Rasmus
24'MaaliNorström Rasmus
26'MaaliNorström Rasmus
27'MaaliDahlblom Niki
30'MaaliNurmi Nicke
32'MaaliNorström Rasmus
35'MaaliTalka Mikael
39'MaaliNorström Rasmus
41'MaaliNorström Rasmus
42'MaaliNorström Rasmus
44'MaaliNorström Rasmus