ÅIFK - Cocks  27 - 30

Samppalinnan palloiluhalli

ÅIFK kaatui saappaat jalassa - A-poikien sarjakausi päätökseen

ÅIFK-Cocks 27-30 (14-15)

ÅIFK:n A-pojat päättivät sarjapelikautensa tappioon ja viidenteen sijaan A-poikien SM-sarjassa. Runkosarjan viimeisessä pelissä Cocks onnistui puolustamaan neljättä sijaansa vieden vauhdikkaan AP-ottelun lukemin 27-30. Kotijoukkue ÅIFK:n A-poikien kausi päättyi samalla loppusummerin soidessa Samppalinnan keskiviikkoillassa.

ÅIFK:n A-pojat tulivat otteluun latautuneesti tavoitteenaan ottaa revanssi joulukuisesta seitsemän maalin tappiosta. Kotijoukkue ottikin ottelun hallinnan, kun Cocksin keskipuolustusta pilkottiin kerta toisensa jälkeen. Toisessa päässä Cocks saatiin puolustettua seisahduksiin ja vartin pelin jälkeen jälkeen ÅIFK olikin ottanut ottelusta 8-5 johtoaseman. Cocksin vasenkätinen Miro Viitamäki herätti kuitenkin vierasjoukkueen otteluun mukaan, tehden puoliajan viimeiseen varttiin 5 maalia ja vapauttaen viivapelaajan useasti maalintekoon. Maalirikkaan ensimmäisen puoliajan jälkeen tauolle lukemissa 14-15.

Toisen puoliajan alku oli virheiden sävyttämä ja Cocks vei ensimmäiset kymmenen minuuttia vuorostaan 6-3 ottaen ottelusta 16-21 johtoaseman ennen IFK:n pääsemistä rytmiin. Seuraava kymppi mentiin tasatahtia ja Cocksin maalivahti Leevi Koistisen estäessä turkulaisten kiriyritykset oltiin kymmenen minuuttia ennen loppua tilanteessa 20-25. A-pojat taistelivat itsensä kuitenkin vielä maalin päähän 24-25 viisi minuuttia ennen loppua. Tasoihin ei kuitenkaan enää päästy ja maalin ero 27-28 muuttui kolmen maalin tappioksi, IFK:n ollessa pakotettu hakemaan ottelun voittoa ilman maalivahtia pelaten. Lopputulos vauhdikkaan ja kovaotteisen AP-ottelun jälkeen lukemin 27-30 Cocksille.

Paluuta tekevä Santeri Maijala (33) onnistui hyökkäyspäässä kymmenen kertaa

ÅIFK:n parasta esitti hyökkäyspäässä kymmenen maalia heittänyt Santeri Maijala. Isak Lehvonen raatoi täydet minuutit kahdessa kenttäpäädyssä tehden kuusi maalia ja B-juniori Rasmus Norström pelasi ennakkoluulottomasti tehden kaksi maalia ja hankkien kaksi jäähyä vastustajalle. Cocksin parhaat olivat Miro Viitamäki yhdeksällä maalillaan ja erinomaisen ottelun vierasjoukkueen maalilla pelannut Leevi Koistinen.

"Vauhdikas ottelu ja yleisö oli hienosti poikia tänään kannustamassa. Keskipuolustusta ei saatu tänään riittävän tiiviiksi ja hyökkäyspäässä missattiin liikaa paikkoja kuudesta metristä, vaikka paikkoja takuulla olikin riittämiin. Taisteluasenne oli erinomainen, mutta se ei tänään riittänyt. Työ jatkuu ja ensi vuonna meillä on kasassa sama, mutta vuoden vanhempi joukkue!";