ÅIFK - Atlas  24 - 20

Samppalinnan palloiluhalli

ÅIFK:n A-pojat selätti hyvin taistelleen Atlaksen keskiviikkona

ÅIFK-Atlas 24-20 (12-10)

ÅIFK:n A-pojat kohtasivat toista kertaa kaudella Atlaksen poikajuniorit. Ensimmäinen ottelu syksyllä päättyi IFK:n selkeään ylijuoksuun lukemin 26-42 Vantaalla. Toinen osa Samppalinnan keskiviikkoillassa päättyi niinikään IFK:n voittoon tasaisemman väännön jälkeen lukemin 24-20.

Toiseen kierrokseen lähdettäessä A-pojat ovat saaneet jobinpostia kolmen loukkaantumisen muodossa. Maalipörssin kärki Santeri Maijala loukkaantui marraskuussa, P00-maajoukkuelaituri Mikael Manderoos kärsi jalkavamman alkuviikosta ja viivapelaaja Saska Soinilla todettiin juuri ennen joulua selkävamma. Maijalaa on lupa odotella pelikentille helmi-maaliskuussa, Manderoosin toipumisaika ratkeaa magnettikuvien myötä ja selkävamma pitää Soinin poissa pelikentiltä pitkälle loppukevääseen.

A-pojat tulivat kevätkauden avaavaan otteluun vahvasti puolustaen ja rakentaen maalipaikkoja niin puolinopeilla kuin asemahyökkäyksilläkin. Keskiviikkoillan hahmo Samppalinnassa oli kuitenkin vierasjoukkueen maalilla pelannut P00-maajoukkuevahti Tommi Haverinen. Ensimmäiset kuusi IFK:n yritystä kilpistyivätkin ilmiömäisen otteluun pelanneeseen Haveriseen ja Atlas otti ottelusta 0-3 johdon. Riittävän määrän maalipaikkoja ensimmäisellä kahdellakympillä tuhlailtuaan, alkoivat pallot hiljalleen myös löytää vastustajan verkkoon. Tappioasemasta 6-9 turkulaiset juoksivat viimeisen kympin numeroin 6-1 ja ottivat johtoaseman 12-10 puoliajalle.

Toiselle puoliajalle IFK tuli edelleen päättäväisesti ja onnistui luomaan heti puoliajan alkuun neljä täysin vapaata maalintekopaikkaa. Haverinen kuitenkin nollasi edelleen kaiken ja piti vierasjoukkueen mukana ottelussa. Tiivis IFK puolustus ja varman toisen puoliajan pelannut maalivahti Samuel Edberg pitivät kuitenkin johtoaseman turvallisesti turkulaisilla. Jälkimmäisellä kolmekymppisellä IFK tulitti Atlaksen maalia tauotta ja sai lopulta tuhlailusta huolimatta kurottua kuuden maalin johdon 10 minuuttia ennen loppua varmistaen ottelun voiton. Loppulukemat vähintäänkin ansaitusti ÅIFK:lle 24-20.

IFK:sta pelipäällä oli Isak Lehvonen, joka teki maaleja ensimmäisen puoliajan vaikeilla hetkillä ja toisella puoliajalla ottelua ratkaistaessa. Emil Långstedt väläytteli takavetoaan toisella puoliajalla. Suurimmat sankariteot merkitään vastustajan maalivahti Tommi Haveriselle, jonka peliesityksen olisi vähättelyä sanoa olleen vain "puoli joukkuetta"'.

”Oli vaikea ottelu, tärkeät pisteet saatiin kaivettua. Toisella puoliajalla ilme ja usko parani, vaikka vastustajan maalivahti meinasikin meidät tänään masentaa. Maalintekoa on toki paljon mukavampi harjoitella kuin juoksemista tai puolustusta, joten se on tänään positiivista. Nyt takaisin treenikentille!",
kommentoi joukkueen valmentaja Aku Kuusisto ottelun jälkeen.

ÅIFK – Isak Lehvonen, 6, Mikael Pesonen 5, Emil Långstedt 4, Jussi Brummer 3, Otto Hamido 2, Kalle Kankaanpää 1, Rasmus Norström 1, Benjamin Fellman 1, Jonne Karttunen 1.
Atlas – Jonathan Juslin 9, Miikka Laulainen 4, Emil Eilola 3, Juuso Servin 2, Pyry Perälä 2.

Varoitukset: ÅIFK – 1: Långstedt. Atlas – 0.
Ulosajot: ÅIFK – 0. Atlas – 0.

Yleisö: 41.
Ottelupöytäkirja.

24 - 20

Atlas
12 - 1012 - 10
7'MaaliNorström Rasmus
8'MaaliPesonen Mikael
9'MaaliKarttunen Jonne
10'MaaliLehvonen Isak
13'MaaliPesonen Mikael
19'MaaliLehvonen Isak
22'MaaliBrummer Jussi
23'MaaliHamido Otto
25'MaaliLångstedt Emil
26'MaaliLehvonen Isak
27'MaaliHamido Otto
36'MaaliBrummer Jussi
37'MaaliLehvonen Isak
40'MaaliPesonen Mikael
40'MaaliLångstedt Emil
42'MaaliFellman Benjamin
45'VaroitusLångstedt Emil
46'MaaliPesonen Mikael
48'MaaliLångstedt Emil
50'MaaliBrummer Jussi
50'MaaliPesonen Mikael
51'MaaliLehvonen Isak
55'MaaliLångstedt Emil
59'MaaliKankaanpää Kalle