Atlas - ÅIFK   42 - 26

Myyrmäen urheilutalo

A-pojat haki pisteet Vantaalta maali-iloittelun jälkeen

Atlas - ÅIFK 26-42 (17-23)

ÅIFK:n A-pojat kävivät lauantaina hakemassa pisteet Vantaalta maali-iloittelun jälkeen kauden toisessa sarjapelissään. Syyskuun alussa Åbo Cupissa pelattu harjoitusottelu päättyi Atlaksen loppuhetken maalilla karvaaseen pistejakoon. Maalirikkaan ensimmäisen jakson jälkeen ÅIFK tiivisti puolustustaan ja karkasi lopulta selvään 16 maalin voittoon.

ÅIFK tuli otteluun vahvasti ottaen kahdeksassa minuutissa tukevan 2-6 johdon ottelusta. Pelin alussa tiivis 6-0 puolustus piti Atlaksen hyökkäykset kurissa ja toiseen päähän päästiin juoksemaan helppoja maaleja puolinopeilla hyökkäyksillä. Hiljalleen Atlas pääsi peliin mukaan ja sai avattua tiloja ÅIFK-muurin alle jääneelle viivapelaajalleen, jonka myötä ottelu kaventui lukemiin 12-14 22 peliminuutin kohdalla.
IFK-aikalisän jälkeen turkulaiset muuttivat puolustuksensa korkeampaan 3-2-1 muotoon ja pakotti Atlaksen helppoihin pallonmentyksiin. Näistä IFK kiitti ja juoksi helpot maalit ylikentän. Puoliajalle molemmat joukkueet lähtivät parsimaan puolustuspäätään lukemissa 17-23.

Puoliajalla IFK juoni puolustuksensa tiiviiksi ja tuli toiselle puoliajalle sisuuntuneena. Kymmenessä minuutissa pojat puolustivat ja juoksivat lukemat kymmenen maalin eroksi ja peli oli pelattu. Viimeiset kaksikymmentä minuuttia IFK vei 5-12 ja loppulukemat kirjattiin selkeästi 26-42 ÅIFK:n hyväksi.

ÅIFK:n Santeri Maijala teki kentällä mitä halusi ja repien auki Atlaksen repaleista puolustusta. Santeri kirjasi itselleen 13 maalia ja vapautti vahvan ottelun pelanneen viivapelaaja Kalle Kankaanpää useasti maalintekoon. Maalivahtiduo Edberg&Virtanen pelasi hyvän ottelun ja laitapelaaja Mikael Pesonen kirmasi viisi kontramaalia. Atlaksen parasta esitti 8 maalia maasta kiskonut Jonathan Juslin.

"Puolustus oli ekalla puoliajalla aika kauheaa, onneksi niin oli myös toisessa päässä. Toiselle puoliajalle laitettiin pakka tiiviiksi ja saatiin peli nopeasti tapettua. Olen tyytyväinen meidän useisiin kontramaaleihin, joita päästiin juoksemaan myös nopeista aloituksista. Ei jouduttu oikeastaan pelaamaan, koska päästiin aika helpolla maalipaikoille. Pelinä tämä ei ollut kaunista, mutta onnistumisia saatiin laajalla kirjolla koko porukalle. Iso kiitos pojille tsemistä, aika flunssaisena osa joutui tänään kentällä taistelemaan.",
sanoi ÅIFK:n valmentaja Aku Kuusisto ottelun jälkeen.

A-poikien pelit jatkuvat vasta lauantaina 3.11., kun SIF saapuu Samppalinnaan. Pojat ovat tosin tulessa jo ensi lauantaina, kun akatemiajoukkue Akkupojat matkaa Pirkkolaan Dickenin vieraaksi.

Tilastot

ÅIFK – Santeri Maijala 13, Kalle Kankaanpää 6, Mikael Pesonen 5, Jonne Karttunen 4, Saska Soini 3, Jussi Brummer 3, Emil Långstedt 3, Mikael Manderoos 3, Niko Heinonen 1, Benjamin Fellman 1
Atlas – Jonathan Juslin 8, Edvard Tilles 4, Juuso Servin 3, Miikka Laulainen 3, Antti Tuominen 3, Jussi Haatainen 2, Eemil Eilola 2, Myrsky Salmi 1

23 - 1719 - 9
2'MaaliMaijala Santeri
4'MaaliKankaanpää Kalle
5'MaaliLångstedt Emil
6'MaaliManderoos Mikael
7'MaaliKankaanpää Kalle
8'MaaliMaijala Santeri
9'MaaliKankaanpää Kalle
11'MaaliKankaanpää Kalle
12'MaaliManderoos Mikael
13'MaaliMaijala Santeri
15'MaaliKankaanpää Kalle
17'MaaliFellman Benjamin
19'MaaliPesonen Mikael
21'MaaliPesonen Mikael
22'MaaliKarttunen Jonne
23'MaaliPesonen Mikael
26'MaaliHeinonen Niko
26'MaaliMaijala Santeri
27'MaaliMaijala Santeri
28'MaaliMaijala Santeri
29'MaaliKankaanpää Kalle
29'MaaliLångstedt Emil
31'MaaliMaijala Santeri
31'OhiheittoMaijala Santeri
34'MaaliMaijala Santeri
37'MaaliMaijala Santeri
38'MaaliMaijala Santeri
39'MaaliKarttunen Jonne
41'MaaliSoini Saska
44'MaaliBrummer Jussi
45'MaaliSoini Saska
45'MaaliKarttunen Jonne
47'MaaliMaijala Santeri
49'MaaliManderoos Mikael
50'MaaliBrummer Jussi
52'MaaliLångstedt Emil
53'MaaliMaijala Santeri
53'MaaliKarttunen Jonne
55'MaaliSoini Saska
57'MaaliPesonen Mikael
59'MaaliBrummer Jussi