ÅIFK Akkupojat - HK Pötsi  33 - 33

Samppalinnan palloiluhalli

ÅIFK Akkupojat ja HK Pötsi jakoivat pisteet sunnuntaina Samppalinnassa

ÅIFK Akkupojat - HK Pötsi 33-33 (19-19)

ÅIFK Akkupojat kohtasi sunnuntai-iltapäivänä rutinoituneen HK Pötsin miesten 1. divisioonan ottelussa. Akkupojat lähti otteluun hieman vahvistuneella kokoonpanolla, kun useampi liigajoukkueen pelaaja oli mukana Akkupoikien kokoonpanossa. Edustusjoukkueen kymmenen päivän ottelutauko saatiin täten päätökseen lähes kaikkien pelaajien osalta ja Pötsi tarjosi erinomaisen vastuksen ensiviikon SIF kotiottelua ennakoiden.

Akkupojat tuli otteluun vahvasti juosten taululle kymmenessä minuutissa viiden maalin johdon lukemin 10-5. Etenkin ottelun alussa puolinopeat olivat hieman verkkaisemmille Pötsiläisille täyttä myrkkyä. Hiljalleen vastustajakin pääsi otteluun mukaan hyödyntäen repaleista IFK:n keskipuolustusta kerta toisensa jälkeen. Samalla Valdar Noodla painoi oikealta pakilta 7 alaheittoa sisään, joten Akkupoikien puolustus oli melkoisessa pesukoneessa läpi koko ensimmäisen puoliajan. Hyökkäys kuitenkin toimi toisessa päässä vähintään yhtä hyvin ja puoliajalle mentiin tasatilanteessa 19-19.

Puoliajalla Akkupojat tiivisti puolustustaan ja tuli vahvasti toiselle puoliajalle. Ensimmäiseen 10 minuuttiin turkulaiset päästivät vain 2 maalia ja ottivat ottelusta kolmen maalin johdon. Maalintekovaikeudet kuitenkin estivät eron karkaamisen tätä suuremmaksi ja hiljalleen myös Pötsin kone lähti jälleen käyntiin. Viimeiset 20 minuuttia ÅIFK harjoitteli 7v6 ylivoimaa, joka tuottikin tulosta kerta toisensa jälkeen maalin muodossa. Toisessa päässä Valdar Noodla jatkoi nuorempiensa yllättämistä alavedoillaan ja Toni Aallon ja Tapio Tieralan kompatessa vieressä. ÅIFK tasoitti pelin ylivoimalla viimeisestä hyökkäyksestään ja maalijuhlan jälkeen loppulukemat oikeutetusti 33-33.

Isak Lehvonen - 6 maalia

ÅIFK:n A-pojista Isak Lehvonen pelasi hyvän ottelun laidallaan tehden itse kuusi maalia. Myös A-poikien maalivahti Samuel Edberg pelasi varmasti toisen puoliajan kentän nuorimpana pelaajana. IFK:n laitapelaajat Alexander Nysten (7 maalia), Niklas Manderoos (6 maalia) ja Isak Lehvonen (6 maalia) pelasivat kaikkiaan hyvän ottelun vastaten yhteensä 19 maalista. Vastustajan vaarallisin oli 12 maalia taidolla heittänyt Valdar Noodla.

"Se oli meille hyvä harkkamatsi pitkän ottelutauon keskellä. Monelle kertyi tärkeitä minuutteja ensi viikon tärkeää SIF otteluakin ajatellen. Meillä oli matsiin aika selkeät teemat hyökkäyspäähän ja päästiin niitä hyvin harjoittelemaan. Puolustuksessa oltiin joukkueena liian auki. Meidän laidat pelasivat tänään tosi onnistuneen ottelun. Pötsi tarjosi meille erinomaisen ja rutinoituneen vastuksen. Ensi viikko hyvää treeniä ja sitten koko porukalla perjantaina Siuntion kimppuun!",
kommentoi Akkupoikia luotsannut miesten apuvalmentaja Aku Kuusisto ottelun jälkeen.

Alkava viikko on otteluiden täyteinen. Edustusjoukkue käy keskiviikkona pelaamassa Cup-ottelun Riihimäellä ja pelaa jälleen perjantaina kotona tärkeän ottelun Sjundeå IF:ää vastaan. Vastaavasti A-pojat ovat tulessa lauantaina kotiottelussa niin ikään SIF:iä vastaan ja matkaavat sunnuntaina 1. divisioonaotteluun Riihimäelle. Kausi on vahvasti käynnissä!

ÅIFK Akkupojat – Christoffer Sjöblom 7, Alexander Nysten 7, Isak Lehvonen 6, Niklas Manderoos 6, Wilhelm Hammarberg 3, Elias Nyman 2, Arttu Tamminen 1, Valter Georgs 1.
HK Pötsi – Valdar Noodla 12, Toni Aalto 6, Kenneth Åstrand 4, Mikk Vainikk 3, Tapio Tierala 3, Oskari Lehtonen 3, Antti Tuomola 2, Mikael Voionmaa 1.

Varoitukset: ÅIFK Akkupojat – 3: Lehvonen, Georgs, C. Sjöblom. HK Pötsi – 3.
Ulosajot: ÅIFK – 2: Lehvonen, C. Sjöblom. HK Pötsi – 2.

Yleisö: 54.
Ottelupöytäkirja

33 - 33

HK Pötsi
19 - 1914 - 14
1'MaaliLehvonen Isak
4'MaaliLehvonen Isak
7'MaaliLehvonen Isak
9'MaaliLehvonen Isak
31'VaroitusLehvonen Isak
32'UlosajoLehvonen Isak
42'MaaliLehvonen Isak
45'MaaliLehvonen Isak