Dicken Island Boys - ÅIFK Akkupojat   29 - 27

Pikkolan Palloiluhalli

Dicken Island Boys - ÅIFK Akkupojat 29-27 (16-12)

Åbo IFK:n akatemiajoukkue Akkupojat kävi ottamassa lauantaina mittaa niinikään miesten 1. divisioonaan nousseesta Dicken Island Boysista.

Ottelu alkoi Akkupoikien kannalta uneliaasti: puolinopeissa ja asemahyökkäyksissä tehtiin helppoja syöttövirheitä ja vastaavasti joukkueen 6-0 puolustus oli liian matala ja passiivinen. Island Boys otti helposti 8-3 johdon, kun peliä oli 15 minuuttia takana. Myöskään oma aikalisä ei tuottanut tulosta vaan surkea hyökkäyspelaaminen jatkui ja Island Boys näytti jo karkaavan menojaan. Kuitenkin 22 peliminuutin jälkeen ÅIFK käytti erinomaisesti Dickenin ottaman lepoaikalisän (12-5, 22min) muuttaen puolustuksen korkeaan ja aktiivisempaan 3-2-1 muotoon. Erän viimeiset 8 minuuttia ÅIFK vei 4-7, kun korkea puolustus hyydytti vastustajaa ja nuori joukkue pääsi juoksemaan helppoja maaleja.

Toisella puoliajalla ÅIFK jatkoi nuorella ketjullaan korkeaa puolustusta ja varttia ennen loppua tuli jo kahden maalin päähän tilanteeseen 21-19. Island Boysien tankki alkoi näyttää tyhjältä Akkupoikien juoksuttaessa Dickeniä kentän päästä päähän. Myös asemahyökkäyksissä alettiin löytää jyvää, kun Wilhelm Hammarberg pyssytti kaukaa ja Santeri Maijala rynni läpi.

Tässä vaiheessa kuitenkin SM-liigaakin HIFK:n organisaatiossa tahkonut Niklas Salmen otti joukkueen reppuselkään voittaen omalla nopeudellaan ja fysiikallaan ÅIFK:n A-pojat jokaisessa 1v1 tilanteessa vapauttaen joukkuekavereitaan maalintekoon. Island Boys otti ottelusta jälleeen neljän maalin johdon (24-20), kun peliaikaa oli kahdeksan minuuttia jäljellä. Akkupojat oli pakotettu ottamaan Salmen erikoisvartiointiin ja siitä riemastuneena peli juostiinkin jo tasoihin 27-27 2 minuuttia ennen loppua. Dicken Island Boys käytti kuitenkin viimeiset hyökkäyksensä IFK-ta tehokkaammin ja loppulukemat kirjattiin 29-27 Island Boysille.

ÅIFK:sta pelipäällä oli 11 maalia maalannut Santeri Maijala, joka onnistui etenkin toisella puoliajalla. 20-vuotias Wilhelm Hammarberg toi pallovarmuutta ja rauhallisuutta Akkupoikien pelaamiseen ja käytti kovaa pyssyään varmasti. Maalissa toisen puoliajan pelannut 16-vuotias Samuel Edberg pelasi myös hyvän ottelun.

"Alussa vauhtia oli enemmän, kuin taitoa. Syötettin ja pomputettiin palloa yli rajojen ja vastustajille. Puolustus oli alussa myös aivan liian passiivinen. Korkeampi 3-2-1 toimi loput 40 minuuttia ja päästiin juoksemaan peli tasoihin. Virheitä pitää vaan vähentää ja syötöt saada napsumaan kaverille vauhtiin. Tultiin kaukaa takaa tasoihin ja siihen ilmeeseen olen tyytyväinen. Nämä peli kehittää poikia!",
sanoi Akkupoikien valmentaja Aku Kuusisto ottelun jälkeen.

ÅIFK Akkupojat jatkavat pelejään ensi keskiviikkona, kun SIF Academy saapuu Turkuun. ÅIFK:n A-pojat taas ovat tulessa jo tänään sunnuntaina, kun BK-46 saapuu Turkuun. Eteenpäin!

Tilastot

ÅIFK Akkupojat – Santeri Maijala 11, Wilhelm Hammarberg 7, Mikael Manderoos 4, Niko Heinonen 1, Emil Långstedt 1, Danierl Eriksson 1, Frans Lindholm 1, Kalle Kankaanpää 1

Varoitukset: ÅIFK – 3: Santeri Maijala, Mikael Lundin, Kalle Kankaanpää.
Ulosajot: ÅIFK – 3: Hammarberg, Heinonen, Soini.

Yleisö: 87.
Ottelupöytäkirja.

Tilastot
Dicken Island Boys

29 - 27

16 - 1213 - 15
4'VaroitusKankaanpää Kalle
7'MaaliManderoos Mikael
8'MaaliMaijala Santeri
10'VaroitusMaijala Santeri
19'MaaliManderoos Mikael
23'MaaliMaijala Santeri
23'UlosajoHeinonen Niko
26'MaaliMaijala Santeri
27'MaaliLångstedt Emil
29'MaaliMaijala Santeri
31'MaaliHeinonen Niko
38'MaaliMaijala Santeri
39'MaaliManderoos Mikael
41'UlosajoHeinonen Niko
44'MaaliMaijala Santeri
45'MaaliMaijala Santeri
45'UlosajoSoini Saska
49'MaaliManderoos Mikael
52'MaaliMaijala Santeri
54'MaaliMaijala Santeri
55'MaaliKankaanpää Kalle
57'MaaliMaijala Santeri