Samppalinnan palloiluhalli

Akatemiajoukkue Akkupojat haastoi liiganousua tavoittelevan Akilleksen sunnuntaina

ÅIFK Akkupojat-Akilles 35-37 (18-15)

Åbo IFK:n akatemiajoukkue ÅIFK Akkupojat aloittivat kautensa miesten 1. divisioonassa, kun liiganousua tavoitteleva Porvoon Akilles saapui vierailulle Samppalinnaan sunnuntaina. Akatemiajoukkue Akkupoikien kokoonpano kootaan aina yhteistyössä edustusjoukkueen ja A-poikien kanssa, joiden lisäksi kokoonpanossa nähdään kokeneempia, parasta ennen päiväystään siirtäneitä, edelliskausien liigapelaajia.

Akkupojat tuli otteluun vahvasti ottaen kymmenessä minuutissa 7-3 johtoaseman tiiviillä puolustuksellaan ja juoksemalla nopeita vastahyökkäyksiä. Jo pelin alussa pelin juoni kävi nopeasti selväksi: Akkupojat pyrkivät juoksemaan vauhdilla yli kentän, kun taas Akilles luotti kokeneempaan ja kookkaampaan hyökkäyskalustoonsa. Ensimmäisen puoliajan puolivälissä Akilles survoi itsensä takaisin peliin ja jo maalin päähän 10-9.

Pelin temmolla väsytetty Akilles sortui kuitenkin puoliajan lopulla jäähyilyyn kärsien 4 kaksiminuuttista. Näistä Akkupojat kiitti ja pääsi puoliajalle kolmen maalin karkumatkalla kokeneen hyökkäyspanssarivaunu Micke Lundinin runnoessa ylivoimamaaleja oikealta pakilta. Ensimmäisellä puoliajalla nuori ÅIFK oli tiivis ja aktiivinen Kalle Kankaanpään käskyttäessä IFK:n puolustusmuuria.

Toisella puoliajalla Akkupojat jatkoi siitä mihin ensimmäisen lopetti: tiivis puolustaminen toi ÅIFK:lle kontrapaikkoja ja asemahyökkäyksistä Santeri Maijala takoi neljä maalia heti toisen puoliajan alkuun. Reilut kaksikymmentä minuuttia ennen loppua tilanteessa 25-19 kaikki näytti vielä hyvältä Akkupoikien kannalta. Seuraava kymmenen minuuttia oli kuitenkin synkkää ja oli Akilleksen vuoro rankaista ÅIFK:ta hyökkäyspään pallonmenetyksistä. Pelintekijä Valto Kuusiston nilkkavamma alkoi näkymään muissa takarakentajissa pienimuotoisena väsymyksenä ja kymmenessä minuutissa Akilles kiri maalin päähän tilanteeseen 28-27, kun peliä oli vartti jäljellä.

Viimeisellä vartilla ÅIFK kärsi neljä jäähyä, jotka sekoittivat hyökkäyspeliä pahasti. Ilman maalivahtia pelannut Akkupojat onnistui kuitenkin aina kuittaamaan Akilleksen ylivoimamaalin ja taisteli pelissä mukana. Viimeisellä kymmenellä minuutilla, yli 600 liigamaalia Akilleksen, Atlaksen, Westin ja viime kaudella HIFK:n organisaatiossa tehnyt, Sergey Shevchenko otti ohjat käsiinsä tehden itse kolme maalia ja vapauttamalla useamman kerran joukkuekaverit vapaaseen maalintekoon. ÅIFK pääsi yrittämään tasoitusmaalin tekoa vielä tilanteessa 35-36 ilman maalivahtia, mutta harhasyöttö joutui juuri Shevchenkon käsiin, joka kuittasi loppulukemiksi 35-37.

ÅIFK:sta pelipäällä oli 11 maalia kaukaa ja läpiajoista heittänyt Santeri Maijala, joka Kalle Kankaanpään kanssa johti puolustusta vähintäänkin esimerkillisesti. Myös Isak Lehvonen toi vaarallisuutta ja pallovarmuutta oikealla pakille pelin lopulla heittäen 4 maalia. Maalissa Samuel Edberg pelasi tasapainoisen ottelun.

"Aika tasokas divaripeli. Ensimmäinen puoliaika puolustettiin hyvin, hyökkäys oli kiitettävää läpi ottelun ja kontrat saatiin juostua. Peli meni aika sekaisin lopulla, kun menetettiin yksi pakki ja kärsittiin neljä jäähyä. Lopussakin kuitenkin taisteltiin erinomaisesti, mutta Sergeyn kokemus, vaarallisuus ja varmuus pallon kanssa olivat lopulta meille liikaa. Virheiden vähentäminen paineen alla ja toisen puoliajan puolustus on kehityskohteet. Meidän nuoret kundit saavat tästä varmasti paljon irti tuleviin pelivuosiin, nämä tiukat pelit kehittää!",
pohti ÅIFK Akkupoikien valmentaja Aku Kuusisto ottelun jälkeen.

ÅIFK Akkupoikien pelit jatkuvat ensi lauantaina 29.9. Pirkkolassa Dicken Island Boysin vieraana ja A-pojat avaavat sarjakautensa sunnuntaina 30.9. Samppalinnassa BK:ta vastaan!

ÅIFK Akkupojat – Santeri Maijala 11, Mikael Manderoos 4, Isak Lehvonen 4, Valto Kuusisto 4, Mikael Lundin 4, Daniel Eriksson 3, Kalle Kankaanpää 3, Frans Keto 2
Akilles – Thomas Åkermarck 8, Daniel Lång 8, Sergey Shevchenko 7, Tom Mannonen 7, Henri Storsjö 2, Aly Elmeaty 1, Wilmer Malmsten 1

Varoitukset: ÅIFK – 3: Santeri Maijala, Mikael Lundin, Daniel Eriksson. Akilles – 2.
Ulosajot: ÅIFK – 4: Eriksson, Kankaanpää, Keto, Maijala. Akilles – 6.

Yleisö: 55.
Ottelupöytäkirja.

Ottelukuvat: Ari Soini

35 - 37

Akilles
18 - 1517 - 22
2'MaaliKankaanpää Kalle
3'MaaliMaijala Santeri
4'MaaliMaijala Santeri
6'MaaliManderoos Mikael
7'VaroitusMaijala Santeri
9'MaaliMaijala Santeri
14'MaaliManderoos Mikael
17'MaaliMaijala Santeri
24'MaaliMaijala Santeri
28'MaaliMaijala Santeri
29'MaaliKankaanpää Kalle
30'MaaliMaijala Santeri
33'MaaliMaijala Santeri
36'MaaliKankaanpää Kalle
37'MaaliMaijala Santeri
42'MaaliManderoos Mikael
44'MaaliManderoos Mikael
46'UlosajoMaijala Santeri
50'MaaliLehvonen Isak
52'MaaliMaijala Santeri
53'MaaliLehvonen Isak
54'UlosajoKankaanpää Kalle
55'MaaliLehvonen Isak
56'MaaliLehvonen Isak