ÅIFK - GrIFK  24 - 25

Samppalinnan palloiluhalli

Åbo ja Grankulla IFK pelasivat keskiviikkona käsipallotrillerin Samppalinnassa

ÅIFK-GrIFK 24-25 (13-12)

Kolmannella liigakierroksella keskiviikkona 26.9. Samppalinnassa kohtasivat Turun ja Grankullan IFK:t. Ennakkoon mielenkiintoa otteluun toi kesällä Turkuun siirtynyt lähes bussilastillinen Grankulla IFK:n viime kauden pelaajia, jotka pääsivät nyt ottamaan mittaa kasvattajaseurastaan. Samppalinnaan kertynyt yli 200 päinen yleisö saikin kokea viihdettä vähintään koko rahan edestä.

Ottelu alkoi tasaisesti Grankulla IFK:n ruotsalaisvahvistusten vasuri Patrik Johanssonin ja viivapelaaja Anton Karlssonin pyörittäessä Granin hyökkäyspäätä. Vastaavasti ÅIFK sai kaivattua vauhtia peliinsä ja pääsi juoksemaan puolinopeita. 15 minuutin kohdalla oltiin tilanteessa 6-6 ja muutenkin missään vaiheessa ottelua kumpikaan joukkue ei käynyt kahta maalia suuremmassa johdossa. Tässä vaiheessa ÅIFK pääsi otteluun enemmän kiinni, mutta Grani kassari Atte Pakarinen poimi ensimmäisen puoliajan viimeiseen varttiin kuusi torjuntaa Åbon takaheitoista estäen turkulaisten karkaamisen. ÅIFK kampesi kuitenkin itsensä 13-12 taukojohtoon. Puoliajan viimeisellä minuutilla nähtiin vähintäänkin mielenkiintoinen tuomariepisodi, jonka seurauksena ÅIFK kärsi kolme (3) kahden minuutin jäähyä 25 sekunnin sisään ja kentälle jäi kolme mustapaitaa ja maalivahti. Tunnelmaa päästiin rauhoittelemaan puoliajalle 12 minuutin ajaksi.

Keskiviikkoiltana raivokasta taisteluilmettä näyttänyt ÅIFK kuitenkin taisteli läpi jäähysuman antaen Granille vain yhden maalin kolmen miehen ylivoimalla. Jäähyjen jälkeen tilanne oli kutkuttava 13-13 ja loppupelistäkin oli luvassa vähintäänkin kipinöivä. Toisella puoliajalla jumalaista heittokättään ja pelisilmään näytti kapteeni Andy Nyström, joka maalasi itse viidesti toisella puolikkaalla ja vapautti useasti joukkuekaverin vapaaseen maalintekotilanteeseen. ÅIFK maalilla välillä ”päällään seissyt” ja palloja koppailut Aku Kuusisto johti Andyn kanssa Turun joukkoja samalla maalaten kertaalleen itse Granin tyhjään maaliin. Rikkonaista toista puoliaikaa sävytti kahdeksan (8) kaksiminuuttista, jotka pitivät molempien joukkueiden tunteet vähintäänkin pinnassa. Grani käytti viimeisellä kymmenminuuttisella ylivoimansa tehokkaammin ottaen kolmen maalin johdon kaksi minuuttia ennen loppua 22-25. ÅIFK tuskaili ratkaisuhetkillä juuri ylivoimansa kanssa, vaikka taistelikin loppunumerot vielä maalin eroksi lukemiin 24-25.

ÅIFK:n päävalmentaja Robin Karlsson tuskaili loppuhetkillä kompastelleen ylivoiman kanssa:
– Ylivoimamme tarvitsee parannusta, mutta hyvin vedetty ottelu meiltä. Menetimme lopussa 2 pistettä. Jatkoimme silti taistelua ja jaksoimme juosta loppuun asti. Saimme tärkeää ja hienoa tukea katsomosta tänään!

Grankulla IFK:n päävalmentaja Kaj Hagman summasi ottelun lyhyesti:
– Tiukka peli ja molemmat maalivahdit pelasivat hyvin. Hyvä, että saamme viedä kaksi pistettä kotiin!

Kotijoukkue ÅIFK:sta pelipäällä oli kahdeksan kertaa maalannut Andy Nyström. Kahdella tähdellä palkittu, 18 torjuntaa kirjauttanut ja kerran itse maalannut Aku Kuusisto pelasi myös erinomaisesti läpi ottelun. Ensimmäisellä puoliajalla, P98-maajoukkueenkin mukana reissannut, Wilhelm ”Wiltsu” Hammarberg väläytti kovaa heittokättään tehden neljä liigamaalia. Vierasjoukkue Granin vaarallisin pelaaja oli viivalla väkivahva Anton Karlsson, joka yhteistyössä kokeneiden takarakentajien kanssa aiheutti harmaita hiuksia ÅIFK:n keskipuolustukselle. Grankulla IFK:n maalissa 17 torjuntaa ja kolme tähteä keräsi varman ottelun pelannut Atte Pakarinen.

ÅIFK maalilla pelannut Aku Kuusisto halusi kiittää kotiyleisöä keskiviikkoillan tuesta:
– Tänään näytimme isoa taisteluilmettä ja pidimme vauhtia. Suunta on oikea, nuori porukka hitsautuu koko ajan yhteen. Tämä oli monestakin syystä hermopeli ja loppuhetkillä ylivoimamme hieman suli. Oli tosi hienoa pelata, kun hallissa oli kunnon meno. Iso kiitos katsomaan saapuneille omille junioreille, vanhemmille ja kavereille, jotka pitivät tunnelman katossa ja antoivat meille kotiedun. Näin myös jatkossa, yhdessä olemme enemmän!

ÅIFK:n edustusjoukkueen pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina (6.10.), kun Suomen Cupissa vastaan asettuu Riihimäen Cocks vieraskentällä.

ÅIFK – Aku Kuusisto (mv) 1, Andreas Nyström (C) 8, Wilhelm Hammarberg 4, Isak Lehvonen 3, Albin Järvinen 3, Elias Nyman 2, Oscar Berglund 1, Niklas Manderoos 1, Christoffer Sjöblom 1.

GrIFK – Atte Pakarinen, Anton Karlsson 7, Patrik Johanson 5, Miro Koljonen (C) 5, Jonathan Berg 2, Jasper Hellberg 2, Anthony Hellakoski 2, Alexander Lång 1, Erik Åkermarck 1.

Varoitukset: ÅIFK – 2: Järvinen 22', P Sjöblom 27'. GrIFK – 3.

Ulosajot: ÅIFK – 6×2 min: Berglund 29' 41', P Sjöblom 29', Nyman 29', C Sjöblom 53', Lehvonen 54'.GrIFK – 6×2 min.

Erotuomarit: Volodymyr Filonenko, Teemu Kaulio.