ÅIFK - GrIFK  28 - 26

Samppalinna

Herrarna öppnade starkt i IFK-thriller

ÅIFK-GrIFK 28-26 (14-12)

Herralget, som i grundseriens sista möte mot Atlas gav ett starkt formbesked inför nedre slutserien, öppnade sitt poängkonto mot GrIFK på lördagen. Efter att Grankulla tagit en 0-3 ledning tog kanariefåglarna taktpinnen i handen och kvitterade till 4-4 på fem minuter och gick sedan i ledning. Efter 14-12 vid pausen och 24-20 efter 50 miunuter spel såg det ut att gå vägen för Åbo IFK. Då steg GrIFK fram och kvitterade till 24-24 på fyra minuter och tog ledningen. Med 25-26 och tre och halv minuter av speltiden kvar såg det ut att bli en bitter match, men då steg Alexander Nystén och Andreas Nyström fram och höll ÅIFK inne i matchen. Avgörandet kom då Mirsad Tursunović mellan stolparna parerade Fredrik Forss kast och Isak Lehvonen i följande anfall tog herrarna till 28-26 med bara en halv minut kvar.

En tight match som i slutet vände till vinst för oss. Vi hade sex gånger chansen att ta matchen men bollarna gick inte in. De hade flera spelare borta lika som vi. Stor vinst åt oss mentalt, äntligen fick vi för en bra match en krigarvinst.