ÅIFK - Atlas  16 - 23

Samppalinnan palloiluhalli

Heikko viimeistely pilasi B-poikien perjantai-illan

ÅIFK-Atlas 16-23 (6-11)

ÅIFK:n B-pojat hävisivät perjantai-illan kotikamppailunsa Atlakselle Samppalinnassa lukemin 16-23. Tasokas BP SM-sarjaottelu kaatui turkulaisten kannalta heikkoon viimeistelyyn ja Atlaksen loistavaan maalivahtipeliin.

Ottelupäivän aattona iskenyt kuumeaalto oli kaatanut kaksi maalivahtia ja pelinrakentajan vuoteeseen, mutta pelaajia kokoonpanoon riitti silti 11 kappaletta.

Ottelu alkoi turkulaisten kannalta synkästi, kun 14 minuuttiin Atlas otti 2-6 johdon maalivahtinsa Tommi Haverisen hallitessa kenttää. ÅIFK onnistui rakentamaan hyviäkin paikkoja kuuteen metriin, mutta heikko viimeistely maalikehikon ohi ja maalivahdin raajoihin sai tulostaulun näyttämään laihalta.
Samaan aikaan tiivis ÅIFK:n puolustaminen sai vantaalaisten tehot jäämään minimiin ja toivo voitosta säilyi elossa. Atlas repi eron jo kuuteen maaliin, kunnes juuri ennen puoliaikaa Åbo onnistui muutaman maalin heittämään. Puoliaika 6-11 Atlaksen johdossa.

Toinen puoliaika noudatti samaa kaavaa. ÅIFK puolusti tiiviisti joukkueena ja onnistui hyydyttämään Atlaksen asemahyökkäykset. Samaan aikaan hyökkäyspeli rullasi hienosti, mutta Atlaksen maalivahti teki yritykset turhiksi torjunnoillaan ja loput heitot paukkuivat ohi maalin. Läpi erän ero pysyi noin viidessä maalissa ja 3 minuuttia ennen loppua ÅIFK kävi vielä 4 maalin päässä. Loppuhetkien pallottelun jälkeen loppulukemat Atlaksen eduksi 16-23.

ÅIFK:sta hyvän ottelun pelasivat erityisesti puolustuksessa raatanut Leevi Riihelä. Myös syksyn loukkaantumisista paluutaan tekevä Eero Laine toi pallovarmuutta ja heittovaarallisuutta hyökkäyspäähän. Kentän hahmoksi nousi kuitenkin Atlaksen maalivahti Tommi Haverinen, joka itse vei pisteet mukanaan Vantaalle.

"Pelasimme hyvää käsipalloa kahdessa päässä ja olimme parempi joukkue. Puolustus oli joukkueena tiivistä ja Atlas ei saanut paljoa aikaan. Hyökkäyksessä onnistuttiin jatkuvasti luomaan paikkoja, mutta vastustajan häkkäri oli tänään ilmiömäinen. Tuhlailtiin tänään paikkoja ja maalivahti yksin onnistui voittamaan meidät.. Olen tyytyväinen, vain viimeistely harmittaa!",
tuskaili joukkueen valmentaja Aku Kuusisto ottelun jälkeen.

B-pojat pelasivat erinomaisen ottelun, joskin tulos jäi laihaksi. Puolustaminen oli läpi ottelun tiivistä, kun vielä neljä Atlaksen 23:sta maalista syntyivät tyhjään maaliin ÅIFK:n hyökätessä ylivoimalla. Ottelu oli tasokasta vanhempaa poikakäsipalloa, jonka tuomaripari Samuel Leandersson ja Joni Lindberg pitivät vielä hienosti otteessaan.

B-poikien ottelut jatkuvat talviloman ja maajoukkueleirin jälkeen taas maaliskuun alussa sarjakakkosen EIF:n vieraana.

ÅIFK – Eero Laine 6, Leevi Riihelä 4, Vidar Lepola 2, Jonne Karttunen 2, Mikael Talka 1, Benjamin Fellman 1
Atlas – Lasse Louevuo 6, Edvard Tilles 4, Aapo Halmeenmäki 4, Elias Terävä 3, Myrsky Salmi 2, Joakim Yli-Seppälä 1, Tommi Haverinen 1, Pyry Perälä 1, Eemil Eilola 1

Varoitukset: ÅIFK – 2: Fellman, Riihelä. Atlas– 2.

Ulosajot: ÅIFK – 0. Atlas – 2.

Yleisö: 55.

Ottelupöytäkirja.

16 - 23

Atlas
6 - 1110 - 12
3'MaaliLaine Eero
7'MaaliFellman Benjamin
16'MaaliLaine Eero
17'VaroitusRiihelä Leevi
20'MaaliLaine Eero
22'MaaliKarttunen Jonne
22'MaaliLaine Eero
28'MaaliLaine Eero
29'MaaliLaine Eero
32'VaroitusFellman Benjamin
33'MaaliRiihelä Leevi
34'MaaliTalka Mikael
34'MaaliRiihelä Leevi
39'MaaliLepola Vidar
42'MaaliKarttunen Jonne
44'MaaliRiihelä Leevi
47'MaaliRiihelä Leevi
47'MaaliLepola Vidar