ÅIFK - GrIFK  32 - 36

Samppalinnan Palloiluhalli

B-pojat pistivät sarjakärjen koville maalirikkaassa BP-ottelussa sunnuntaina

ÅIFK-GrIFK 32-36 (16-18)

ÅIFK:n B-pojat laittoivat sarjakärki Grankulla IFK:n koville sunnuntaipäivän kotiottelussaan. Kauden ensimmäisen kohtaamisen syyskuussa Grani vei selkeästi lukemin 18-33 ja joulukuun ottelu päättyi niinikään sarjakärjen eduksi 21-25.

ÅIFK tuli viikonlopun toiseen kotiotteluun vahvasti ottaen nopeassa tahdissa 6-4 johdon. Etenkin ottelun alkuminuuteilla vasenkätinen heittokone Jonne Karttunen näytti olevan kauniaislaisille mahdoton pysäytettävä ja GrIFK oli pakotettu aikalisälle. Åbon laadukas alkuminuuttien puolustaminen ja rullaava hyökkäyspeli kuitenkin jatkui ja Grani joutui käyttämään jo toisen aikalisänsä 13 minuutin kohdalla tilanteessa 9-6 pysäyttääkseen turkulaisten huuman.

Tässä vaiheessa kauniaislaiset merkkasivat Åbo-vasurin Eero Laineen miesvartiontiin ja ottivat 10-11 johdon. ÅIFK vastasi omilla aikalisillään ja alkoi hyökkäämään ylimääräisellä kenttäpelaajalla päästen hyödyntämään Granin miesvartiointia 6-5 tilanteella. Tässä vaiheessa rasitusmurtuman jälkeen paluun tehnyt Rasmus Norström nousi esiin ja vastasi neljästä peräkkäisestä turkulaisten maalista. Puoliajan viimeinen kymmenen minuuttia oli maalirikas ÅIFK:n hyödyntäessä ylivoimaansa, kun samalla Grani hyödynsi neljä ÅIFK:n pallonmenetystä heittämällä tyhjiin. Puoliajalle mentiin tilanteessa 16-18.

Puoliajalla ÅIFK juoni ylivoimahyökkäämisen kuntoon ja tuli helpoilla maaleilla ilman maalivahtia tasatilanteeseen 19-19. Tilanteessa 21-21 ÅIFK:n kärsimän ulosajon aikana Grani karkasi kolmen maalin karkumatkalle. Seuraavat kymmenen minuuttia käytiin tasaista taistelua, joka oli pääosin hyökkäyspään juhlaa. ÅIFK oli kuitenkin jatkuvasti maalin tai kaksi perässä, kunnes seuraavan Åbon ulosajon aikana Grani meni neljän maalin johtoon 29-33 vain kuusi minuuttia ennen loppua. Tästä lähemmäs eivät turkulaiset enää yrityksestä huolimatta pystyneet kirimään, joten lopputulos vauhdikkaan taiston jälkeen 32-36 sarjakärjen eduksi.

ÅIFK:sta pelipäällä olivat etenkin nuorempi kaarti, kun unelmaottelun pelannut Rasmus Norström osui kahdeksan kertaa ja Jonne Karttunen pommitti useamman maalin yli Grankulla IFK:n puolustuksen. Myös Benjamin Fellman ja Emil Långstedt raatoivat isoja minuutteja kahdessa kenttäpäädyssä, kun kaksi takarakentajaa oli poissa rivistä lauantain ottelusta aiheutuneiden vammojen takia. Grankulla IFK:n parasta peliä esitti pelintekijä Axel Nyström, joka vapautti useasti viivapelaajan vapaaseen maalintekoon, osuen samalla itse seitsemästi. Myös toisella puoliajalla heittosihtinsä löytänyt Edward Hammarberg vastasi seitsemästä GrIFK-maalista.

"Se oli vauhdikasta ja tasokasta BP käsipalloa. Hyökkäyspelimme oli hyvää ja oli kiva havaita poikien kasvaminen myös ottelun aikana, kun piti löytää uusia ratkaisuja ja ratkaisijoita. Puolustus oli tänään valitettavan repaleinen, mutta granikin pelasi hyvin. Ottelu oli maalirikas, koska hyökkäsimme jatkuvasti ylivoimalla. Se oli tasokas käsipallon junnupeli, jossa saatiin sarjakärki selkeästi ahtaalle. Ensi viikolla kohti ruotsia ja sitten tämän kauden viimeisiin sarjapeleihin!",
pohti joukkueen valmentaja Aku Kuusisto.

Härkäviikko sisälsi treenien lisäksi kaksi BP peliä ja A-poikien ottelun tiistaina. Tahti ei tästä hiivu, kun viimeiseen kolmeen viikkoon edessä on viisipäiväinen Potatiscup-reissu ja kolme sarjapeliä.

Sivun alalaidasta löytyy Ari Soinin ottamia vauhdikkaita ottelukuvia.

Tilastot

ÅIFK – Rasmus Norström 8, Eero Laine 6, Benjamin Fellman 6, Jonne Karttunen 4, Emil Långstedt 3, Saska Soini 2, Mikael Talka 2, Paavo Kaartinen 1.
GrIFK – Axel Nyström 7, Oskar Björklund 7, Edward Hammarberg 6, Toni Saaresalo 4, Simon Johansson 4, Alexander Gumpler 3, Daniel Timmerman 2, Alexander Qvist 2, Casimir Dahlberg 1.

Varoitukset: ÅIFK – 2: Norström, JA. Kuusisto A. GrIFK – 3.

Ulosajot: ÅIFK – 4: Fellman x2, Talka x2. GrIFK – 2.

Yleisö: 48.

Ottelupöytäkirja.

Tilastot

32 - 36

GrIFK
16 - 1816 - 18
0'MaaliKarttunen Jonne
2'MaaliLaine Eero
5'MaaliSoini Saska
8'MaaliFellman Benjamin
9'MaaliKarttunen Jonne
10'MaaliLaine Eero
11'MaaliKarttunen Jonne
12'MaaliLaine Eero
13'MaaliLaine Eero
13'VaroitusNorström Rasmus
13'UlosajoFellman Benjamin
16'MaaliSoini Saska
19'MaaliNorström Rasmus
20'MaaliNorström Rasmus
21'MaaliNorström Rasmus
22'MaaliFellman Benjamin
24'MaaliFellman Benjamin
25'MaaliFellman Benjamin
26'MaaliKaartinen Paavo
28'MaaliLångstedt Emil
28'UlosajoTalka Mikael
29'MaaliFellman Benjamin
30'MaaliFellman Benjamin
31'UlosajoFellman Benjamin
34'MaaliLångstedt Emil
36'MaaliLångstedt Emil
37'MaaliNorström Rasmus
39'MaaliTalka Mikael
41'MaaliLaine Eero
41'MaaliNorström Rasmus
41'UlosajoTalka Mikael
43'MaaliNorström Rasmus
44'MaaliTalka Mikael
46'MaaliLaine Eero
48'MaaliKarttunen Jonne
48'MaaliNorström Rasmus