ÅIFK - BK-46  25 - 17

Samppalinnan Palloiluhalli

B-pojille kaivattu revanssivoitto BK:sta lauantaina Turussa

ÅIFK-BK-46 25-17 (11-6)

ÅIFK:n B-pojat ottivat kaivatun voiton BK:sta lauantain aamupäivän kotiottelussaan. Kauden ensimmäinen kohtaaminen meni dramaattisten vaiheiden jälkeen BK:lle 17-18 Samppalinnassa ja kauden toinen tasainen taisto meni niinikään BK:n eduksi 18-20.

ÅIFK tuli otteluun vahvasti ottaen ensimmäisen vartin aikana tukevan 8-2 johdon ottelusta. Etenkin ottelun alussa ÅIFK:n puolustus oli rautaa ja BK:n vaarallisin pelaaja Jonathan Roos puolustettiin hyvin pois aikaisemmista otteluista opittuna. Samalla hyökkäyspeli rullasi hienosti ja puolinopeat joukkuehyökkäykset puhkoivat kenttää. Loppuerää kohden Turun pojat kadottivat hieman malttiaan ja hyökkäyspäässä olisi yksi syöttö tarvittu aina enemmän vapaan paikan löytämiseen. Puoliajalle tuhlailun jälkeen lukemissa 11-6.

Toinen puoliaika alkoi tasaisesti maaleja tehtaillen. Noin vartti ennen loppua BK terästi kuitenkin hieman hyökkäyspeliään ja tuli muutamalla rebound-maalillaan ja onnenkantamoisellla jo kahden maalin päähän 16-14. Tässä vaiheessa IFK kuitenkin painoi lopullisesti jalan kaasulle vieden viimeiset kymmen minuuttia 9-2. Loppulukemiksi kirjattiin ansaitusti IFK:n voitto 25-17.

Ottelussa ÅIFK:n puolustus oli tuttuun tapaan hyvällä tasolla ja BK:n hyökkäys saatiin ajamaan itsensä jumiin keskelle. Maalivahtiduo Edberg-Virtanen pelasi varman ottelun puolustuksen takana. Myös hyökkäyksessä ÅIFK:n peli rullasi hienosti ja jokainen kantoi vuorollaan vastuuta luoden kaverille tilaa. Maalinälkäinen Eero Laine rytmitti peliä hienosti luoden muille tilaa ja tehden samalla itse kahdeksan täysosumaa. Benjamin Fellman oli niinikään isossa roolissa kahdessa päässä kenttää ja onnistui niin läpiajoissa kuin kaukoheitoissakin.

Ottelun ikävin hetki koettiin ensimmäisen puoliajan loppupuolella, kun pelikentille palannut Filip Jansenin olkapäävamma uusiutui läpiajotilanteessa. Nyt joukkue toivottaa Filipille valtavasti voimia ja iloisen joukkuekaverin toivotaan palaavan pelikentillä jälleen vahvempana ensi kauden ÅIFK:n A-poikien riveissä. Tsemit Fille!

"Tänään yllettiin omalle tasolle, vaikka edelleen tuntuu, että paikkoja tuhlaillaan aivan liikaa. Hyökkäyksessä haastettiin vastustajaa ja täten luotiin kaverille tilaa. Puolustus oli tutun varmaa ja tänään päästiin juoksemaan hyviä puolinopeita koko joukkueen voimin. Se tuntui olevan BK:lle tänään myrkkyä. Sääli, että ollaan kompasteltu niin paljon alkukaudesta. Huomenna uutta matsia kohti ja Filipille paljon tsemiä!",
pohti joukkueen valmentaja Valto Kuusisto välittömästi ottelun jälkeen.

Sivun alalaidasta Ari Soinin ottamiin vauhdikkaisiin ottelukuviin.

B-poikien seuraava peli on jo heti sunnuntaina 8.4., kun sarjakärki GrIFK saapuu Samppalinnaan klo 12.30. Tule katsomaan vauhdikasta B-poika käsipalloa!

ÅIFK – Eero Laine 8, Jonne Karttunen 6, Benjamin Fellman 5, Saska Soini 2, Filip Jansen 1, Vidar Lepola 1, Emil Långstedt 1, Rasmus Norström 1.
BK-46 – Daniel Källman 4, Jonathan Roos 3, Jonathan Ekman 3, Christian Berg 2, Julius Nyström 1, Daniel Lunden 1, Filip Nynäs 1, Anton Grönmark 1, Carl Rejström 1.

Varoitukset: ÅIFK – 2: Lepola, Långstedt. BK-46 – 3.

Ulosajot: ÅIFK – 0. BK-46 – 0.

Ottelusta Sulkemiset: BK-46 – 1: Christian Berg.

Yleisö: 32.

Ottelupöytäkirja.

25 - 17

BK-46
11 - 614 - 11
0'MaaliKarttunen Jonne
3'MaaliLaine Eero
8'MaaliFellman Benjamin
10'MaaliSoini Saska
11'MaaliLaine Eero
12'MaaliKarttunen Jonne
13'MaaliLångstedt Emil
14'MaaliJansen Filip
16'VaroitusLångstedt Emil
18'MaaliKarttunen Jonne
20'MaaliKarttunen Jonne
21'MaaliLaine Eero
22'VaroitusLepola Vidar
25'MaaliLepola Vidar
26'MaaliLaine Eero
27'MaaliKarttunen Jonne
28'MaaliFellman Benjamin
33'MaaliKarttunen Jonne
35'MaaliLaine Eero
37'MaaliFellman Benjamin
38'MaaliLaine Eero
39'MaaliSoini Saska
41'MaaliFellman Benjamin
45'MaaliLaine Eero
46'MaaliFellman Benjamin
47'MaaliNorström Rasmus