ÅIFK - EIF  22 - 28

Samppalinnan Palloiluhalli

ÅIFK:n B-poikien komea puoliaikajohto suli omiin virheisiin

ÅIFK-EIF 22-28 (12-8)

ÅIFK:n B-pojat hävisivät kauden kolmannen taistonsa EIF:iä vastaan lukemin 22-28. Vahva ensimmäisen puoliajan johto ei riittänyt, vaan neljän maalin puoliaikajohto kääntyi kuuden maalin tappioksi perjantai-iltana Samppalinnassa.

Ottelu pelattiin ilman nilkkansa alkuviikon akatemiatreeneissä vääntänyttä Benjamin Fellmania, kuntoutustaan tekevää Rasmus Norströmiä, olkapäävaivaista Filip Jansenia ja leikkauspöydältä halliin raahautunutta nilkkapotilasta Leevi Riihelää.

Ensimmäinen puoliaika oli ÅIFK:n pojilta vahvaa näytöstä. Tiivis joukkuepuolustaminen piti EIF:n yksilöt kurissa ja joukkueena hyökkääminen pilkkoi jatkuvasti tammisaarelaisten puolustusta. Erityisesti viikolla harjoitellut sisäänjuoksut saivat Ekenäsin tekemään jatkuvasti virheitä omassa puolustuksessaan. Kymmenen minuuttia ennen loppua EIF merkkasikin ÅIFK:n vaarallisen vasurin Eero Laineen erikoisvartiointiin, mutta miesvartiointikin onnistuttiin purkamaan ottamalla seitsemäs kenttäpelaaja maalivahdin tilalle. Puoliaika merkittiin ansaitusti ÅIFK:lle 12-8.

Toisen puoliajan alku oli IFK:lle haastava. Turkulaiset palasivat 6v6 pelaamiseen ja ensimmäiset kymmenen minuuttia merkattiinkin 2-9 tammisaarelaisten eduksi. Tämän jälkeen ÅIFK onnistui 7:llä kenttäpelaajalla kaventamaan kolmen maalin kaulan parhaimmillaan kahteen maaliin 16-18, mutta suuri määrä teknisiä virheitä hyökkäyspäässä kostautui turhan useasti oman maalin ollessa tyhjänä. Viimeisellä viidellä minuutilla EIF kasvatti vielä johtonsa kuuteen ja loppulukemat merkittiin 22-28 vierasjoukkueen eduksi.

ÅIFK:sta pelipäällä olivat jälleen vasenkätiset Eero Laine ja Jonne Karttunen, jotka vastasivat 15:sta joukkueen 22:sta maalista. Niko Heinonen ja Saska Soini tekivät "tilastoissa näkymätöntä" työtä raatamalla puolustuspäässä.
EIF:in sankariksi nousi 9 maalia maalia toisella puoliajalla tehnyt ja yhteensä kymmenesti osunut Miska Henriksson. P00 maajoukkueen kantaviin voimiin kuuluva Henriksson rankaisi armotta ÅIFK:n pallonmenetyksistä ja heitti useamman maalin toisen puoliajan ratkaisuhetkillä.

"Ensimmäinen puoliaika oli hienoa katsottavaa. Puolustimme kovaa, onnistumisia tuli hyökkäyksessä ja veimme peliä taktisesti, kuten halusimme. Toisella puoliajalla tapahtui klassinen sulaminen ja EIF tuli peliin mukaan palatessamme 6v6-peliin. Jatkettiin peliä taas 7:llä kenttäpelaajalla, mutta tekniset virheet hyökkäyksessä saivat eron repeytymään lopulta aika selväksikin. Harmittaa, koska meillä oli tänään hyvä sauma voittoon!",
pohti B-poikien valmentaja Aku Kuusisto ottelun jälkeen.

B-poikien kevään tiivis ottelutahti jatkuu, kun ensi lauantaina 17.3. joukkue matkaa Riihimäelle Cocksin B-poikien vieraaksi.

Ensi lauantailta toivotaan pojille korvaavia pisteitä Riksusta!

ÅIFK – Eero Laine 8, Jonne Karttunen 7, Emil Långstedt 4, Vidar Lepola 2, Mikael Talka 1.
EIF –Miska Henriksson 10, Max Lundström 5, Roope Rauhala 4, Viktor Lindblad 3, Alexander Björkholm 2, Andre Sundström 1, Felix Lönnqvist 1, Elin Strandberg 1, Fredrik Shaw 1.

Varoitukset: ÅIFK – 2: Heinonen, Lepola. EIF – 3.

Ulosajot: ÅIFK – 0. EIF – 0.

Yleisö: 45

Ottelupöytäkirja.

22 - 28

EIF
12 - 810 - 20
2'MaaliLaine Eero
2'VaroitusHeinonen Niko
5'MaaliLaine Eero
7'VaroitusLepola Vidar
9'MaaliKarttunen Jonne
12'MaaliLaine Eero
13'MaaliLaine Eero
14'MaaliLaine Eero
15'MaaliKarttunen Jonne
17'MaaliLångstedt Emil
18'MaaliKarttunen Jonne
20'MaaliLångstedt Emil
21'MaaliLångstedt Emil
24'MaaliKarttunen Jonne
26'MaaliLaine Eero
29'MaaliKarttunen Jonne
35'MaaliLepola Vidar
36'MaaliLepola Vidar
39'MaaliLaine Eero
40'MaaliLångstedt Emil
41'MaaliTalka Mikael
45'MaaliLaine Eero
46'MaaliLepola Vidar