Pojat B, B-pojat kilpasarja

ÅIFK - HC HIK  24 - 23

Hangon Urheilutalo

B-pojilla neljän pisteen sunnuntaipäivä Hangossa

ÅIFK:n B-pojat viettivät sunnuntaipäivän Hangossa pelaten kaksi sarjapeliä samaan päivään. Aamupäivällä klo 14.00 pelattiin Hangon kotipeli ja ruokatauon jälkeen klo 19.15 Åbo pelasi oman "kotipelinsä" Hangossa. Tällä pystyttiin keventämään molempien joukkueiden peliruuhkaa loppukeväältä.

HC HIK - ÅIFK 22-26 (13-12) - klo 14.00

Ottelu alkoi Åbon kannalta nihkeästi. Ensimmäisellä puoliajalla joukkue ei ollut täysin mukana pelissä ja pallot pomppivat Hangon suuntaan. Puoliaika 13-12 Hangon johdossa. Toiselle puoliajalla tuli sisuuntunut IFK, joka lopetti selittelyt kentällä ja alkoi työntekoon. ÅIFK voitti ensimmäiset 15 minuuttia 2-12. B-pojat nostivat puolustuksen aktiivisuuttaan ja juoksivat kentän yli puolinopeilla. Lopputulos lopulta helposti 22-26 turkulaisten eduksi.

ÅIFK – Leevi Riihelä 6, Jonne Karttunen 4, Mikael Pesonen 3, Vidar Lepola 2, Mikael Talka 2, Emil Långstedt 2, Saska Soini 2, Eero Laine 2, Benjamin Fellman 1, Paavo Kaartinen 1, Niko Heinonen 1
HC HIK – Fredrik Häggroth 6, Isac Roth 6, Alexander Muller 2, Anton Rejström 2, Edwin Knichter 2, Rasmus Roth 2, Emilia Rosenström 1, Matilda Berndstsson 1

Varoitukset: ÅIFK – 0. HC HIK – 3.

Ulosajot: ÅIFK – 1: Fellman. HC HIK – 2.

Yleisö: 67.

Ottelupöytäkirja.

Ottelun jälkeen käytiin syömässä ravintola Origossa Hangon satamassa, jonka jälkeen hallilla vietettiin tunti kehoa huoltaen ja leväten. Toinen matsi oli edessä klo 19.15 samaa joukkuetta vastaan.

ÅIFK - HC HIK 24-23 (14-12) - klo 19.15

Iltaottelun alkuun ÅIFK tuli vakuuttavasti ottaen 6-2 johdon viidessä minuutissa. Hyökkäyksissä paikat rakennettiin maltilla ja puolinopeita päästiin juoksemaan tasaiseen tahtiin. Tämän jälkeen ÅIFK:n pojille koitti hyvänolon tunne: muutama huono heittoratkaisu hyökkäyspäässä päästi Hangon kontraamaan ja takaisin peliin mukaan. Puoliajalle mentiin kuitenkin ÅIFK:n 14-12 johdossa.

Toisella puoliajalla ÅIFK:n peliä sotkivat neljä jäähyä ja toisaalta pitkän päivän väsymys. Kolmessa maalissa pysynyt johto suli jäähyjen aikana ja kymmenen minuuttia ennen pelin päätöstä Hanko tuli vielä tasoihin 20-20. Viimeiset minuutit IFK hyökkäsi maltilla ja kulutti saamansa jäähyt viisaasti pois. Viime sekunneilla Hanko pääsi vielä kaventamaan loppulukemiksi 24-23, mutta suurempaa draamaa ei ottelussa nähty.

ÅIFK – Emil Långstedt 8, Benjamin Fellman 4, Vidar Lepola 3, Niko Heinonen 3, Leevi Riihelä 2, Paavo Kaartinen 1, Mikael Pesonen 1, Jonne Karttunen 1, Eero Laine 1
HC HIK – Fredrik Häggroth 8, Anton Rejström 4, Rasmus Roth 3, Edwin Knichter 2, Emilia Rosenström 2, Isac Roth 2, Alexander Muller 1, Rasmus Rantanen 1

Varoitukset: ÅIFK – 3: Lepola, Soini, Fellman. HC HIK – 1.

Ulosajot: ÅIFK – 4: Heinonen, Karttunen, Soini, Laine. HC HIK – 1.

Yleisö: 83.

Pelipäällä ÅIFK:sta oli kahdessa ottelussa onnistunut Eero Virtanen maalillaan. Paraisten ihmeet Vidar Lepola ja Leevi Riihelä olivat erinomaisia ensimmäisessä ottelussa ja Emil Långstedt loisti jälkimmäisessä pelissä. Myös Eero Laineen muutamat minuutit loukkaantumisen jälkeen olivat iloinen asia.

"Peli ailahteli todella paljon. Oli hetkittäin todella hyviä jaksoja molemmissa päädyissä. Kun vähänkin keskittyminen herpaantui, peli meni äkkiä sekaisin. Muutamaan otteeseen johtoasemassa tuli myös hyvänolontunne, joka on pienessä johdossa todella vaarallista. Koeviikko painaa lukiopojilla ja 12 tunnin pelipäivä takuulla vaikuttivat suoritukseen. Neljä pistettä on se tärkein tästä päivästä!",
analysoi joukkueen päävalmentaja Aku Kuusisto kotimatkan alettua.

B-poikien sarjapelit jatkuvat perjantaina, kun kärkijoukkueisiin kuuluva Atlas saapuu Samppalinnaan!

24 - 23

HC HIK
14 - 1210 - 11
0'MaaliKarttunen Jonne
1'MaaliRiihelä Leevi
2'MaaliLångstedt Emil
4'MaaliKaartinen Paavo
5'MaaliLångstedt Emil
6'MaaliLångstedt Emil
11'MaaliFellman Benjamin
11'VaroitusFellman Benjamin
14'MaaliLångstedt Emil
14'MaaliPesonen Mikael
15'MaaliLaine Eero
16'MaaliLepola Vidar
17'VaroitusLepola Vidar
18'MaaliPesonen Mikael
19'MaaliRiihelä Leevi
20'MaaliLångstedt Emil
21'VaroitusHelminen Kalle
25'MaaliHeinonen Niko
27'MaaliLepola Vidar
27'UlosajoSoini Saska
28'MaaliLepola Vidar
30'MaaliHeinonen Niko
30'UlosajoKarttunen Jonne
31'MaaliLångstedt Emil
32'MaaliLaine Eero
40'MaaliFellman Benjamin
42'MaaliLångstedt Emil
43'UlosajoLaine Eero
46'MaaliHeinonen Niko
47'UlosajoHeinonen Niko
48'MaaliLångstedt Emil