Paraisten urheilutalo

Delade poäng i derbythriller

PIF - ÅIFK 23-23 (9-10)

Piffens väntan på derbyseger över ÅIFK förlängdes ytterligare då laget inte klarade av att knyta säcken i den laddade derbykampen i PIUG på söndagen.

ÅIFK inledde matchen bra och höll stundvis en lucka på tre mål tills de sista femton minuterna, då Piffen med ett par fina räddningar av Markus Mattila och tre mål av Vlatko Tasevski kom ikapp och gick förbi till 20-17 med tio minuter kvar. Kanariefåglarnas rutin steg fram i form av Andreas Nyström, som gjorde tre mål under de sista fem minuterna och räddade en poäng till Åbo.

Den verkliga thrillern kom i de sista sekunderna, då Andy kvitterar och Piffen försökte få bollen till mitten för avkast och startade med avkast och gjorde mål utan at domaren visslat avkastet. Se videon nedan och bedöm själva.

Tack till publiken, stämningen var fantastisk. Vi gick in för seger och der erbjöds åt oss ett par gånger, men vi gjorde det svårt för oss. Vi gjorde många enkla fel i båda ändorna av planen. Oavgjort är ok för oss, vi hade ett par backar skadade och några av killarna hamnade spela fulla 60 minuter.