ÅIFK - HC HIK  32 - 24

Samppalinnan palloiluhalli

Miehillä voittotili auki kovassa ottelussa

ÅIFK-HC HIK 32-24 (16-12)

ÅIFK:n miehet hakivat kauden ensimmäisen voittonsa kotiyleisön edessä liigatulokas HC HIK:ia vastaan. Ottelun alkua leimasivat kovat otteet. 10. minuutin kohdalla, kun maaleja oli tehty vain seitsemän (5-2), oli varoituksia ja ulosajoja jaettu yhteensä kuusi kappaletta. HIK otti pari minuuttia myöhemmin ottelun ensimmäisen aikalisän ja pääsi hetkeksi mukaan peliin. 20 minuutin kohdalla ÅIFK lähti kuitenkin 9-9 tilanteesta karkumatkalle ja repäisi ensimmäisen puoliajan loppulukemiksi 16-12.

Besim Qerimi: Me otimme sen mikä kuuluu meille, voitto tuli. Peli oli voiton arvoinen, vähän meni vuoristorataa ja välillä yritimme huonoista paikoista maaleja. Paremmin mennyt mutta vielä tarvitsee tehdä enemmän töitä.

Toisen puoliajan alussa ensimmäistä maalia odotettiin neljä minuuttia, jona aikana vieraiden Tomi Puputti otti kolmannen ulosajonsa ja sai jättää kentän. Miehet pitivät hyvää vauhtia ja jatkoivat johtonsa kasvattamista noin vartin ajan. Lopussa HC HIK pääsi kaunistelemaan loppulukemia Janne Korpimäen ja Mathias Sandblomin esitellessä taitojaan turkulaisyleisölle.

ÅIFK – Christoffer Sjöblom 9, Oscar Berglund 6, Alexander Nysten 5, Niklas Manderoos 4, Andreas Nyström 3, Isak Lehvonen 2, Arttu Tamminen 1, Mikael Manderoos 1, Eemeli Maijala 1.

HC HIK – Janne Korpimäki 9, Mathias Sandblom 5, Oliver Nordlund 4, Linus Sandblom 3, Fredrik Karlsson 2, Tomi Puputti 1.

Varoitukset: ÅIFK – 3: Maijala 2', Nystén 18', Lehvonen 30'. HC HIK – 3.

Ulosajot ja sulkemiset: ÅIFK – 4×2 min: Tamminen 28' 47' S:51' (suora sulkeminen), Sjöblom 37', Maijala 7'. HC HIK – 6×2 min: Karlsson 10' 56', John Winberg 47', Tomi Puputti 3' 19' 32' S (sulkeminen 3. ulosajon takia).

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Mikael Lindroos