ÅIFK - Akilles  36 - 25

Samppalinnan palloiluhalli

ÅIFK:n B-pojille kolmas voitto porvoolaisista

ÅIFK-Akilles 36-25 (17-10)

Åbon B-pojat ottivat kauden kolmannen voittonsa Akilleksesta 11 maaalin erolla sunnuntaipäivän kotiottelussaan. Kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista pelattiin Porvoossa, joista IFK haki niin ikään selvät voitot.

Ottelun alussa Akilles pysyi IFK:n kyydissä vain 7 minuuttia tilanteen ollessa vielä tasainen 5-4. Tämän jälkeen seuraavan kymmenen minuutin aikana ÅIFK repi 7 maalin johdon, jollaisena ero myös säilyi puoliajalle. Ensimmäisen puoliajan pelinkuva oli selvä: Akilles teki kaikkensa jäädyttääkseen pelin temmon, kun vastaavasti turkulaiset pyrkivät polkemaan lisää vauhtia peliin. Puoliaika 17-10.

Ottelun komein maali: Filip Jansen. Pitkä syöttö ylikentän ja Fille painaa japsin sisään.

Toisen puoliajan alkuun ero venyi jo kymmeneen maaliin ja peli oli taputeltu. ÅIFK pääsi tämän jälkeen kierrättämään koko laajaa rosteriaan ja peräti kymmenen kenttäpelaajaa kirjauttikin nimensä maalisarakkeeseen. Toisella puoliajalla Åbolaisten puolustuksen keskittyminen hieman herpaantui vaihtojen myötä, mutta hyökkäyspäässä maalinteko onnistui aina yritettäessä. Lopputulos maalirikkaan toisen puoliajan jälkeen lukemiin 36-25.

Ottelun ikävin hetki koettiin vartti ennen pelin loppumista. Piffenistä "lainalla" oleva ja B-poikien kanssa harjoitteleva FIlip Jansen hassutti Akilleksen puolustuksen päästen keskeltä läpi vapaaseen maalintekoon. Heittotilanteessa Filipin aikaisempi olkapäävamma koki kuitenkin jonkinasteisen uusiutumisen ja peli loppui siihen. Koko joukkueen sympatiat olivat matsin jälkeen Fillen puolella ja toivotaan magneettikuvien tuloksen olevan mahdollisimman hyvä. Motivoituneesti harjoittelevan kundin toivotaan palaavan vahvempana pelikentälle mahdollisimman pian! Tsemit Fille!

ÅIFK:sta pelipäällä oli kentällä omaa show'taan pyörittänyt Benjamin Fellman. Puolustuspään ison roolin lisäksi Benjamin kirjautti tililleen 12 kappaletta hyökkäyspään täysosumia. Hyvää tulitukea antoi Vidar Lepola (6 maalia), mutta muutenkin koko joukkue oli tänään vahva hyökkäyspäässä.
Akilleksen onnistujaksi nousi vahvalla fintillään vasemmalla pakilla haastanut Oliver Nylander (13 maalia), joka omalla vaarallisuudellaan loi hyviä paikkoja vasempaan laitaan Linus Scmidtille. Kokonaisuudessaa Akilleksen vasen puoli teki 19 joukkueen 25:stä maalista pitäen ottelun siistinä.

"Oli melko ikävä peli pelata. Vastustaja vetää tempoa jäihin, kun itse koittaa saada vähän vauhtia omaan peliin. Varmat pisteet tästä saatiin ja laajalti onnistumisia. Benjaminilla oli hyvä päivä. Puolustuspäässä vähän herpaannuttiin toisella puolikkaalla. Keskiviikkona jatketaan!",
analysoi joukkueen valmentajana toiminut Valto Kuusisto ottelun jälkeen.

Seuraava ottelu pelataan jo keskiviikkona, kun Samppalinnaan saapuu syksyllä voiton vienyt Dicken. Keskiviikkona hyvällä pelillä myös Dicken on haastettavissa!

ÅIFK – Benjamin Fellman 12, Vidar Lepola 6, Paavo Kaartinen 3, Jonne Karttunen 3, FIlip Jansen 3, Leevi Riihelä 2, Mikael Pesonen 2, Mikael Talka 2, Saska Soini 2, Ben Schäfer 1
Akilles – Oliver Nylander 13, Linus Smichdt 6, Leo Narinen 4, Benjamin Fredrikson 1, Emil Karlsson 1

Varoitukset: ÅIFK – 3: Riihelä, Kaartinen, Långstedt. Akilles – 1.

Ulosajot: ÅIFK – 1: Långstedt. Akilles– 0.

Yleisö: 25.

Ottelupöytäkirja.

36 - 25

Akilles
17 - 1019 - 15
0'MaaliFellman Benjamin
1'MaaliFellman Benjamin
2'VaroitusLångstedt Emil
3'MaaliKarttunen Jonne
4'MaaliKarttunen Jonne
5'MaaliFellman Benjamin
5'VaroitusRiihelä Leevi
7'MaaliFellman Benjamin
8'MaaliKaartinen Paavo
8'MaaliLepola Vidar
9'MaaliFellman Benjamin
11'MaaliJansen Filip
13'MaaliLepola Vidar
14'MaaliLepola Vidar
16'MaaliFellman Benjamin
18'MaaliTalka Mikael
19'MaaliTalka Mikael
22'MaaliJansen Filip
22'UlosajoLångstedt Emil
24'MaaliSchaeffer Ben
25'MaaliKarttunen Jonne
26'MaaliKaartinen Paavo
28'MaaliFellman Benjamin
29'MaaliRiihelä Leevi
31'MaaliRiihelä Leevi
33'MaaliSoini Saska
34'MaaliSoini Saska
35'MaaliLepola Vidar
37'MaaliFellman Benjamin
39'MaaliFellman Benjamin
41'MaaliJansen Filip
41'VaroitusKaartinen Paavo
43'MaaliPesonen Mikael
44'MaaliPesonen Mikael
44'MaaliKaartinen Paavo
47'MaaliFellman Benjamin
48'MaaliLepola Vidar
49'MaaliFellman Benjamin