ÅIFK - Cocks  32 - 11

Samppalinnan palloiluhalli

ÅIFK:n B-pojat rynnivät Cocksin yli Samppalinnassa lauantaina

ÅIFK-Cocks 32-11 (15-3)

Sunnuntain kotiottelussa ÅIFK:n B-pojat kohtasivat kautensa vahvasti aloittaneen Cocksin BP-joukkueen. Cocks oli viikkoa aikaisemmin käynyt yhden maalin taiston sarjakärki EIF:n kanssa ja on muutenkin napsinut alkukaudesta hyviä päänahkoja sarjan joukkueilta. ÅIFK:n B-pojat olivat ottelun alla lähes täydellä miehistöllä, kun sairastuvalla olivat enää "vain" kaksi takarakentajaa Vidar ja Rasmus.

Åbo tuli otteluun vahvasti. Puolustuspäässä Cocksia ei päästetty heittopaikoille ja hyökkäyspäähän rymisteltiin puolinopeiden ja vahvojen asemahyökkäysten voimin. Kuuden pelatun minuutin jälkeen tilanne oli 1-1 ja Cocksin isokoinen maalivahti Veeti Simovaara oli kerryttänyt tililleen jo 5 "isoa torjuntaa", jotka pitivät riihimäkeläiset mukana pelissä. Sitten hanat aukesivat ja erän viimeiset 19 minuuttia kirjattiin ÅIFK:lle lukemin 14-2 vahvalla koko joukkueen panoksella. Puolustuspäässä korkea puolustaminen ei päästänyt Cocksin heittäjiä ollenkaan vauhtiin ja sisäänjuoksujen varalle harjoiteltu puolustusvariaatio esti Cocksin loputkin kikkailut. Kun samaan aikaan asemahyökkäykset rullasivat hienosti ja puolinopeisiin lähdettiin koko joukkueen voimin, oli puoliaikatulos 15-3 täysin ansaittu.

Ensimmäisen puoliajan synkin hetki oli 24:llä minuutilla Eero Laineen kokema uusiutunut rannevamma. Lääkäriltä peliluvan kolme viikkoa sitten saanut ranne koki harmittoman oloisen iskun ja päätyi uudelleen "hieman mutkalle". Eerolla on edessä alkavalla viikolla leikkaus ja pelipuuhiin päästään jälleen vuodenvaihteen jälkeen. Eero täten missaa niin joukkueen harjoitusleirin Ruotsissa välipäivinä, kuin Tammikuussa vastaantulevan P00-maajoukkueen leirinkin. Tsemit Eerolle toipumiseen! ....otsikkokuvassa kaverit osoittavat myötätuntoa "skruibaranteelle".

Eero Laine: 3 maalia ja uusiutunut rannevamma. Tsemit Eero!

Toisella puoliajalla ÅIFK jatkoi siitä miten ensimmäisen puoliajan lopetti. Asemahyökkääminen ja puolinopeat olivat lähes tappavan tehokkaita ja onnistumisia tuli molemmilta laidoilta, takaa ja viivalta. Samaan aikaan puolustus pysyi riittävän aktiivisena ja maalivahtiduo Virtanen-Edberg tappoi riihimäkeläisiltä viimeisetkin pelihalut. Toisella puoliajalla IFK pääsi kierrättämään koko penkkiään takoen silti lisää eroa päivän vastustajaansa.

Turkulaisista pelipäällä olivat seitsemästi (7) osuneet Benjamin Fellman ja Leevi Riihelä, jotka hyökkäyspanoksensa lisäksi kantoivat isoa vastuuta puolustuksen aggressiivisuudesta. Maalissa aloittanut Eero Virtanen oli erinomainen, joskin toisella puolella Simovaara esitti myös hienoja otteita pitäen lukemat siistinä. Kaikkiaan yhdeksän ÅIFK:n kymmenestä kenttäpelaajasta kirjautti nimensä maalisarakkeeseen ja minuutteja kertyi jokaiselle isosti. Kiitos kuuluu myös ryhdikkäästi tuomaroinneelle kaksikolle Metsämäki-Leandersson.

"Se oli meiltä hyvä ottelu. Hyökkäyspeli oli hienosti rullaavaa ja onnistumisia tuli molemmilta laidoilta. Puolustaminen oli aktiivista ja tiivistä, jonka ansiosta päästiin juoksemaan kentän yli. Meillä oli vahva treeniviikko alla ja se näkyi myös tänään, tästä pojille kaikki kunnia! Eero (Laine) on nyt tosi epäonninen, tsemppiä pojalle ja vahvempana takaisin!";
linjasi joukkueen apuvalmentaja Valto Kuusisto ottelun jälkeen.

Ottelun jälkeen joukkue vietti Team Building-illan ruokailun, erilaisten aktiviteettien ja saunomisen parissa. Yhdessä tekeminen voitetun matsin jälkeen teki porukalle varmasti hyvää.

Ottelut jatkuvat ensi lauantaina Siuntiossa, kun IFK lähtee haastamaan kauden avauspelistä pisteet ryöstänyttä SIF:iä.
Harjoittelu jatkuu ja tekemistä riittää edelleen. Ensi lauantaina lähdetään uudelleen haastamaan siuntiolaisia. Camoon pojat!

ÅIFK – Benjamin Fellman 7, Leevi Riihelä 7, Niko Heinonen 5, Jonne Karttunen 3, Eero Laine 3, Paavo Kaartinen 2, Mikael Pesonen 2, Emil Långstedt 2, Kalle Helminen 1
Cocks – Miika Kaukoranta 4, Joona Kaukoranta 2, Arne Antas 2, Roope Ahlgren 1, Julius Kemppainen 1, Santeri Vainionpää 1

Varoitukset: ÅIFK – 3: Riihelä, Fellman, Soini. Cocks – 3.

Ulosajot: ÅIFK – 2: Laine x2. Cocks – 1.

Yleisö: 52.

Ottelupöytäkirja.

32 - 11

Cocks
15 - 317 - 8
1'VaroitusRiihelä Leevi
2'MaaliKarttunen Jonne
5'UlosajoLaine Eero
6'MaaliFellman Benjamin
7'MaaliPesonen Mikael
8'MaaliFellman Benjamin
8'MaaliRiihelä Leevi
10'MaaliLaine Eero
11'MaaliRiihelä Leevi
12'MaaliLaine Eero
14'MaaliLaine Eero
16'OhiheittoLaine Eero
18'MaaliRiihelä Leevi
20'MaaliHeinonen Niko
21'MaaliKaartinen Paavo
22'MaaliFellman Benjamin
22'MaaliRiihelä Leevi
23'UlosajoLaine Eero
24'MaaliFellman Benjamin
25'MaaliHeinonen Niko
26'MaaliHeinonen Niko
27'MaaliFellman Benjamin
27'MaaliLångstedt Emil
30'MaaliRiihelä Leevi
31'MaaliLångstedt Emil
31'MaaliHeinonen Niko
34'MaaliPesonen Mikael
37'MaaliHeinonen Niko
38'MaaliKarttunen Jonne
39'MaaliHelminen Kalle
40'VaroitusSoini Saska
43'MaaliFellman Benjamin
44'MaaliFellman Benjamin
44'MaaliRiihelä Leevi
47'MaaliFellman Benjamin
48'MaaliKarttunen Jonne
48'MaaliRiihelä Leevi
49'MaaliKaartinen Paavo