ÅIFK - SIF  27 - 31

Samppalinnan palloiluhalli

SIF knep tag om bronsmedaljen

ÅIFK - SIF 31-27 (15-15)

ÅIFK och SIF började kampen om bronset på torsdagen. SIF tog den första matchen med siffrorna 31-27 (15-15).

Hemmalaget började starkt med Ellen Norrgrann som höll i taktpinnen, men SIF hölls med i farten och steg efter de första tio minuterna till ledning och tog en tre måls lucka. Anna Harris tre mål i fäljd tog ÅIFK tillbaka i matchen.

Under de sista tio minuterna hade SIF ett par chanser att springa iväg, men ÅIFK reducerade och kvitterade till 15-15 vid pausvilan.

SIF inledde den andra halvleken starkare och fick up en tre måls lucka. Norrgrann öppnade hemmalagets målkonto, innan Madeleine Lindholm gjorde fyra mål i följd och tog SIF till en sex måls ledning. ÅIFK återhämtade sig inte från underläget, även om laget kom ikapp tre mål mot slutet. Då summern ljöd stod det 31-27 till SIF.

Bronset avgörs i andra matchen på lördagen i Sjundeå.