ÅIFK - GrIFK  24 - 23

Samppalinnan palloiluhalli

ÅIFK jälleen maalin turvin GrIFK:ia parempi

ÅIFK-GrIFK 24-23 (14-12)

ÅIFK:n Turun flikat kohtasivat lauantaina sisarseuransa GrIFK:n leidit ottelussa, josta ennakoitiin tiukkaa taistoa. Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat tasaväkisiä joukkueiden edetessä rinta rinnan. Myös maalivahdit – Linda Sipola ÅIFK:n veräjän vartijana ja Wilhelmina Wolff Granin häkin lukkona – pääsivät torjuntatöihin. Tilanteesta 3-3 ÅIFK otti hienoisen johdon peliään ottelu ottelulta huimasti parantavan Nelli Snellmanin ja maalikuningatar Ellen Norrgrannin iloittelulla.

Grani ei kuitenkaan luopunut takaa-ajosta ja ÅIFK:n johto jäi parhaimmillaan neljään maalin. Vielä tilanteesta 17-13 toisen puoliajan 4. minuutilla Grani taisteli itsensä 20 minuutissa tilanteeseen 23-22, kun peliaikaa oli jäljellä vajaat kolme minuuttia. Hiekka valui kuitenkin tiimalasista, kun Ellen Norrgrannin 12. maali vei Turun flikat kahden maalin johtoon ja Linda Sipola venyi 13. torjuntaansa ottelun viimeisen minuutin alkaessa.

Tärkeät kaksi pistettä kotiin. Pukuhuoneessa sovitut ei toteudu kentällä ja puolistuksessa kukaan ei tiedä mitä kentällä tapahtuu. Surkea peli.

Besim Qerimi, valmentaja, ÅIFK

Voitto nosti naiset sarjataulukossa neljänneksi ja Ellen nousi maalipörssin piikkipaikalle. ÅIFK on nyt voittanut GrIFK:n yhdeksän kertaa peräkkäin, joista kolme viimeistä ottelua vain yhden maalin turvin.

ÅIFK – Ellen Norrgrann 12, Nelli Snellman 5, Sara Pettersson 3, Malin Sjöblom 1, Amanda Salenius 1, Ingrid Lindbom 1, Antonia Ahlbäck 1.
GrIFK – Carolina Rehnberg 6, Alexandra Karsten 4, Linnea Harms 4, Anette Salonen 3, Matilda Ohvo 3, Johanna Toivola 2, Emelie Berglund 1.

Varoitukset: ÅIFK – 3: Salenius 16', Lindbom 19', Dahl 40'. GrIFK – 2.

Ulosajot: ÅIFK – 2×2 min: Lindbom 25' 28'. GrIFK – 0.

Erotuomarit: Sami Kinnari, Johan Skogberg.

Samma på svenska

ÅIFK:s damer mötte på lördagen systerföreningen GrIFK i en kamp, som i "inför matchen" -rapporten förväntades bli ytterst jämn. De första tio minuterna gick lagen turvis framåt och även målvakterna – Linda Sipola vid ÅIFK:s bur och Wilhelmina Wolff som lås och bom för GrIFK – fick känna på bollen. Från 3-3 steg ÅIFK till en knapp ledning med insatser av Nelli Snellman och Ellen Norrgrann. GrIFK gav dock inte upp jakten och ÅIFK:s ledning blev aldrig större än fyra bollar. Från det dystra läget 17-13 med 34 minuter spelat kämpade Grani upp sig, mål för mål, till 23-22, då tre minuter återstod. Tiden rann dock ut till ÅIFK:s favör, då Ellen Norrgrann med sitt tolfte mål tog damerna till en två måls ledning och Linda Sipola nekade GrIFK kvittering med sin trettonde räddning i matchen.

Segern förde damerna till fjärde plats i serietabellen och Ellen Norrgrann tod ledning i skytteligan. ÅIFK tog nu sin nionde raka seger över GrIFK i lagens möten. I de tre senaste möten har ÅIFK segrat med uddamålet.