Akilles - ÅIFK   21 - 31

Porvoon Urheiluhalli

Vahvistunut ÅIFK BP haki varmat pisteet Porvoosta lauantaina

Akilles-ÅIFK 21-31 (10-16)

ÅIFK:n B-pojat suuntasivat lauantaina toista kertaa tällä kaudella Porvooseen Akilleksen B-poikien vieraaksi. Ensimmäisellä Porvoon reissulla turkulaiset nujersivat, tuolloin vajaamiehisen, Akilleksen selkeästi lukemin 9-29.

Käsipalloliiton otteluohjelmassa turkulaisille osuivat pisimmät vierasmatkat Porvoo ja Riihimäki kahteen otteeseen, joten toinen Porvoon vieraspeli päätettiin pelata Huhtikuun sijaan jo nyt Marraskuussa kevään otteluruuhkan keventämiseksi. Aina eivät nallekarkit mene tasan ja voidaan sanoa, että otteluohjelmaa tehtäessä turkulaiset jäivät lähes kokonaan ilman osuuttaan...

Jo ennen ottelua turkulaisleirissä oli syytä pieneen juhlaan, kun vasurit Jonne Karttunen ja Eero Laine tekivät paluunsa pelikentille, joskin Jonne puolikuntoisena ja Eero käsi vahvasti teipattuna. Lisäksi kuluvalla viikolla joukkue oli vahvistunut oikeakätisellä heittäjällä: Filip Jansenilla Paraisilta, joka Piffen miesten liigaharjoittelun lisäksi liittyy osaksi ÅIFK BP:n harjoitus- ja ottelurinkiä.

Ottelu alkoi Åbon kannalta hyvin, kun vahvalla asemahyökkäyspelaamisella ja loistavalla maalivahtipelillä taululle taottiin kuuden maalin johto 4-10 vain 12 peliminuutin jälkeen. Hiljalleen Akilles pääsi peliin mukaan väkivahvan Oliver Nylanderin haastoilla ja tilanteenrakenteluilla. Samalla IFK tyytyi Akilleksen hitaaseen pelitempoon ja puoliajalle mentiin samaisessa kuuden maalin johdossa 10-16.

Toisen puoliajan alku noudatteli ensimmäisen puoliajan lopun kaavaa. Akilles veti temmon jäihin ja ÅIFK:n oli samalla vaikea saada omaan hyökkäyspeliinsä vauhtia. Toisen puoliajan alussa ÅIFK juoksi nopeita ja puolinopeita aina tilanteen tullen ja muuten odotteli Akilleksen asemahyökkäyksiä omassa päässään. Nylanderin pyörittämä Akilleksen vasen puoli saikin toistuvasti aikaan muutamia maalipaikkoja ja Akilles käväisi viiden maalin päässä, kunnes erän puolessa välissä turkulaiset painoivat jalan lopullisesti kaasulle. Tilanteesta 17-23 mustapaidat veivät viimeiset 12 minuuttia 9-4 ja pisteet lähtivät Turkuun 11 maalin erolla: 21-32.

ÅIFK:sta onnistuivat totuttua pienemmälle peliajalle jäänyt Eero Laine, joka teippauksesta huolimatta nakkasi 7 maalia. Myös Benjamin Fellman oli pelipäällä ja onnistui maalivahti Samuel Edbergin ohella etenkin omassa kenttäpäädyssä. Vahvistus Filip Jansen toi heittovoimaa, kokoa ja pelinäkemystä hyökkäyspäähän, joskin joukkuepeliin sisäistäminen vaatii muutaman treenikerran vielä lisää. Mikael Pesonen ajoi ennakkoluulottomasti hyökkäyspäässä väleihin ja teki kiukulla kolme maalia.

"Saatiin onnistumisia laajalla rintamalla ja ensimmäiset loukkaantumisista palanneet saivat tärkeää pelituntumaa. Ei pystytty jatkuvasti pitämään haluamaani tempoa, mutta sykäyksittäin saatiin vauhdilla paljon aikaan. Kollektiivisessä joukkuepelissä riittää kuitenkin vielä petrattavaa molemmissa päissä kenttää. Onnistumisia, hyvä fiilis ja helpohko voitto. Tästä on hyvä jatkaa!",
kertoi valmentaja Aku Kuusisto pelin jälkeen.

Ensi viikonloppu joukkueella on ansaitusti vapaa. Kahdeksan viikonlopun perättäiseen ottelurumbaan tulee pieni tauko, kun tuleva viikko on jätetty vapaaksi ja B-pojat saavat pitkän viikonlopun. Seuraava ottelu pelataan Samppalinnassa 26.11., kun vieraaksi saapuu Atlaksenkin selkeästi kaatanut Cocksin BP-joukkue. Kaksi viikkoa kovaa treeniä tähän!

ÅIFK – Eero Laine 7, Benjamin Fellman 4, Emil Långstedt 4, Filip Jansen 3, Jonne Karttunen 3, Mikael Pesonen 3, Saska Soini 2, Niko Heinonen 2, Mikael Talka 1
Akilles – Linus Scmidt 7, Leo Narinen 4, Emil Karlsson 4, Oliver Nylander 3, Wille Grönman 2, Alvar Andersson 1

Varoitukset: ÅIFK – 2: Karttunen, Schaeffer. Akilles – 0

Ulosajot: ÅIFK – 2: Långstedt x2. Akilles – 0

Ottelusta sulkemiset (punainen kortti): ÅIFK – 0: Akilles – 1: Nylander (suora sulkeminen)

Yleisö: 49.

Ottelupöytäkirja.

Akilles

21 - 31

10 - 1611 - 15
1'MaaliKarttunen Jonne
2'VaroitusKarttunen Jonne
4'MaaliKarttunen Jonne
4'MaaliFellman Benjamin
5'MaaliHeinonen Niko
7'MaaliLångstedt Emil
7'MaaliSoini Saska
8'MaaliKaartinen Paavo
11'MaaliLångstedt Emil
11'VaroitusSchaeffer Ben
11'UlosajoLångstedt Emil
12'MaaliFellman Benjamin
12'MaaliHeinonen Niko
16'MaaliPesonen Mikael
18'MaaliLaine Eero
20'MaaliPesonen Mikael
22'MaaliSoini Saska
23'MaaliLaine Eero
23'UlosajoLångstedt Emil
24'MaaliLaine Eero
26'MaaliFellman Benjamin
27'MaaliJansen Filip
28'MaaliLaine Eero
33'MaaliKaartinen Paavo
35'MaaliPesonen Mikael
38'MaaliSoini Saska
39'MaaliJansen Filip
40'MaaliLaine Eero
42'MaaliKarttunen Jonne
43'MaaliLaine Eero
44'MaaliFellman Benjamin
46'MaaliTalka Mikael
48'MaaliJansen Filip
49'MaaliLångstedt Emil