Atlas - ÅIFK   28 - 30

​​Myyrmäen Urheilutalo

Åbodamerna fällde Atlas i en tuff thriller

Atlas-ÅIFK 28-30 (14-14)

Åbo IFK:s damer gästade idag Atlas i Myrbacka. Båda lagen hade i början av säsongen spelat jämna matcher mot både Sjundeå IF och Grankulla IFK, så en jämn kamp var att vänta. Atlas gjorde matchens första mål, men ÅIFK lyckades med hårda tag i försvaret och starka anfall göra fem mål utan svar från Atlas.

Sedan punktmarkerade Atlas Åbodamernas Ellen Norrgrann och Atlas kom ikapp till 5-5 och drog sedan iväg till en 12-8 ledning. ÅIFK tog en tidsfrist vid 23 minuter och fick koll på matchen. Med viktiga mål av Malin Sjöblom och den unga trion Ellen Norrgrann, Nelli Snellman och Ingrid Lindbom steg damerna till 13 lika och avslutade första halveleken med 14-14 vid paus.

Andra halvleken började jämnt med 16-16 vid fjärde minuten, men sedan fick Atlas tre utvisningar inom loppet av en minut och ÅIFK tackade för bustagen med att gå till en fyra måls ledning. Spelet fortsatte med turvisa ryck från bägge sidor. Atlas lyckades stundvis reducera till två måls underläge, men med tio minuter kvar av matchen drog ÅIFK iväg till en sex måls ledning. Då Linda Sipola i de sista minuterna gjorde några viktiga räddningar, kunde Åbodamerna åka hem med en 30-28 seger.

Helt bra match , vi sov lite där i första halvleken. Försvaret funkade inte riktigt. Anfallet och försvaret började funka bättre i andra halvleken.

Ellen Norrgrann, 12 mål, ***

Statistik

Atlas – Erica Gustafsson 9, Anna Jauhiainen 7, Adriana Jakimova 5, Emmi Högbacka 2, Kristiina Helaskoski 2, Anu Pihlström 1, Nea Heerman 1, Matilda Cordeiro 1.
ÅIFK – Ellen Norrgrann 12, Malin Sjöblom 7, Ingrid Lindbom 5, Nelli Snellman 2, Amanda Salenius 2, Emilia Dahl 2.

Varningar: Atlas – 3. ÅIFK 2: Norrgrann 6', Salenius 9'.

Utvisningar och diskvalifikationer: Atlas – 6×2 min. ÅIFK – 5×2 min: Snellman 33', Hanslin 43' Salenius 40' 53' 59' (59' S diskv. pga 3e utvisn.).

Domare: Pasi Ojapalo, Harri Nieminen.