EIF - ÅIFK   20 - 16

Tammisaaren Palloiluhalli

ÅIFK haastoi sarjakakkosen perjantai-iltana Tammisaaressa

EIF-ÅIFK 20-16 (12-6)

ÅIFK:n B-pojat hävisivät perjantai-illan kamppailun EIF:n vieraana neljän maalin marginaalilla. Kauden ensimmäisen kamppailun EIF vei Turussa kahdeksan maalin erolla marraskuussa. Tuttua vastustajaa varten oli juonet kehitetty valmiiksi, mutta surkea viimeistely sai jälleen pisteet karkaamaan turkulaisten käsistä.

Revanssiretkelle Tammisaareen jouduttiin lähtemään ilman Leevi Riihelää, jonka kausi päättyi leikattavaan nilkkavaivaan. Leevin nilkka on oireillut syksystä alkaen ja nyt lääkärin kehotuksesta nilkka päädyttiin operoimaan ensi kautta ja tulevia pelivuosia silmällä pitäen. Joukkue toivottaa Leeville pikaista paranemista, sillä pelivuosia rämäpäällä on taatusti vielä edessä!

Ottelu alkoi tasaisesti turkulaisten puolustuksen ollessa jälleen tututun varmaa ja hyökkäyksessä maalinteko alkoi lupaavasti. 13 pelatun minuutin jälkeen oltiin tilanteessa 6-5. Erän alussa P00 maajoukkueen kantaviin voimiin kuuluva ja BK:n miehissä harjoitteleva Miska Henriksson onnistui korkealla puolustamisellaan hyydyttämään ÅIFK:n hyökkäysten vauhtia. Puoliajan kuluessa ÅIFK onnistui purkamaan EIF:in puolustuksen, mutta surkeat heitot vastaan rynnännyttä EIF maalivahtia raajoihin merkkauttivat erän toisen puolikkaan 6-1 Ekenäsin eduksi. Puoliajalle mentiin tilanteessa 12-6.

Toisella puoliajalla sama kaava jatkui ÅIFK:n puolustaessa tiiviisti erinomaisen ottelun pelanneen maalivahtikaksikon Edberg-Virtanen edessä. Hyökkäyspäässä ajot saatiin rullaamaan myös hyvin, mutta paikkojen tuhlailu esti tasoihin tulemisen. Osa kunniasta kuuluu myös hienon ottelun pelanneelle EIF-maalivahti Lucas Lundströmille. 7 minuuttia ennen loppua Åbo kiri vielä neljän maalin päähän 18-14, mutta tuon lähemmäksi kiri ei perjantaina riittänyt. Pisteet jäivät sarjakakkosen kotikentälle lopulta neljän maalin erolla 20-16.

Vasurit vauhdissa: Jonne Karttunen (4 maalia) ja Eero Laine (6 maalia)

ÅIFK:sta pelipäällä olivat vasenkätiset Jonne Karttunen ja Eero Laine, jotka vastasivat yhteensä kymmenestä Åbon maalista. Puolustuspäässä Niko Heinonen raatoi ajokoiran lailla ja maalivahdit Eero Virtanen ja Samuel Edberg pelasivat hyvän ottelun.
EIF:n sankariksi "Tammisaaren torilla kruunattiin" komeita torjuntoja napsinut maalivahti Lucas Lundström.

"Maalinteko oli taas aika vaikeaa. Otettiin viime kohtaamisesta jo opiksi ja saatiin maajoukkuepoika Henriksson hyökkäyspäässä kuriin. Viime ottelussa annoimme myös 4-5 harhasyöttöä, jotka EIF kuittasi kontraamalla toiseen päähän. Edes hieman paremmalla viimeistelyllä tämä olisi ollut meidän ottelu. Tästä paljon hyvää mukaan ja ensi perjantaina on heti revanssin paikka!",
analysoi joukkueen valmentaja Valto Kuusisto ottelun jälkeen kentän laidalta.

ÅIFK:n B-pojat saavat uuden mahdollisuuden heti viikon päästä, kun on EIF:n vuoro matkata perjantai-illan kamppailuun Samppalinnaan. Joukkue ottaa tästä hyvät asiat mukaan ja keittelee uudet juonet tulevaa kohtaamista varten.

Ensi viikon revanssiottelu pelataan Samppalinnan palloiluhallissa perjantaina 9.3. klo 20.00. Tervetuloa katsomaan vauhdikasta ja tasokasta B-poika käsipalloa!

ÅIFK – Eero Laine 6, Jonne Karttunen 4, Emil Långstedt 2, Mikael Pesonen 2, Vidar Lepola 1, Benjamin Fellman 1.
EIF – Max Lundström 6, Viktor Lindblad 5, Miska Henriksson 4, Roope Rauhala 3, Andre Sundström 1, Eric Lönnqvist 1.

Varoitukset: ÅIFK – 3: Schaffer, Karttunen, Långstedt. EIF – 1.

Ulosajot: ÅIFK – 2: Långstedt, Heinonen. EIF – 2.

Yleisö: 26.

Ottelupöytäkirja.

EIF

20 - 16

12 - 68 - 10
4'MaaliLaine Eero
5'MaaliLaine Eero
8'VaroitusLångstedt Emil
11'VaroitusKarttunen Jonne
12'MaaliLaine Eero
13'MaaliLångstedt Emil
17'MaaliLepola Vidar
19'VaroitusSchaeffer Ben
26'MaaliKarttunen Jonne
27'UlosajoHeinonen Niko
28'MaaliLaine Eero
33'MaaliFellman Benjamin
35'MaaliPesonen Mikael
36'MaaliPesonen Mikael
39'MaaliLaine Eero
41'MaaliKarttunen Jonne
42'MaaliLångstedt Emil
44'MaaliKarttunen Jonne
48'UlosajoLångstedt Emil