GrIFK - ÅIFK   25 - 21

Kauniaisten Palloiluhalli

B-pojat kiusasivat sarjakärkeä syyskauden viimeisessä ottelussa

GrIFK-ÅIFK 25-21 (13-9)

ÅIFK:n B-pojat matkasivat lauantaina Kauniaisiin mittaamaan sarjakärjen GrIFK:n B-poikien nykytason. Syyskuussa granilaiset kylvettivät turkulaisia Samppalinnassa, joten tähän otteluun lähdettiin tekemään parannusta. Kauniaisissa tarjoiltiinkin laadukasta B-poikakäsistä, mutta pisteet jäivät tälläkin kertaa Kauniaisiin neljän maalin erolla.

Ensimmäinen puoliaika alkoi hyvin, kun hyökkäyksessä maalinteko sujui Benjamin Fellmanin johdolla ja puolustaminen oli tuttuun tapaan tiivistä. 12 peliminuutin kohdalla tasaisesti alkanut ottelu oli tilanteessa 7-7.
Sitten Grani muutti puoluksen 6-0:sta korkeaksi ja Åbon hyökkäykset pysähtyivät kuin seinään. Seuraavassa kuudessa minuutissa ero kasvoi neljään maaliin. Tässä vaiheessa Åbon valmennusjohto oli pakotettu riskinottoon ja jatkossa asemahyökkäykset hyökättiin 7v6 ilman maalivahtia. Tauolle samaisessa neljän maalin tappioasemassa 13-9.

Toisella puoliajalla Åbo jatkoi riskinottoaan pelaten koko toisen puoliajan yhden miehen ylivoimalla ilman maalivahtia. Alussa kotijoukkueelta onnistui kuitenkin kaikki ja ero kasvoi nopeasti kuuteen maaliin (17-11, 30min).
Seuraavassa 10:ssä minuutissa riskinotto kannatti ja turkulaiset kirivät kahden maalin päähän 18-16. Viimeisillä hetkillä pallo hieman pomppi vastustajalle ja hyökkäyspäässä ei enää löydetty oikeita ratkaisuja. GrIFK repi vielä muutaman maalin lisäeroa ja loppulukemat kirjattiin 25-21 kotijoukkueen eduksi.

ÅIFK:n B-pojista pelipäällä olivat kuudesti osunut Benjamin Fellman, vähintään kahden miehen edestä puolustuksessa raatanut Leevi Riihelä ja varmasti maalissa suorittanut Samuel Edberg. Kauniaslaisista esiin nousi 8 maalia heittänyt väkivahva Alexander Qvist.

"Peli oli tasokasta B-poikakäsistä! Meidän puolustus oli kova ja hyökkäyspäässä kehitettiin hyviä ratkaisuja myös 7:llä ja 6:lla kenttäpelaajalla. Taisteluilme oli erinomainen ja kopissa olikin aika kiukkusia kundeja. En voi olla kuin tyytyväinen, suunta on oikea!",
linjasi joukkueen päävalmentaja Aku Kuusisto ottelun jälkeen.

BP matsin jälkeen Kauniaisissa pelattiin vielä AP-ottelu, joka päättyi myös Granin voittoon 31-23. Ottelussa ei pelattu missään vaiheessa voitosta Åbon poikien ollessa todella väsyneitä miesten, B-poikien ja A-poikien viikon aikaisemmista otteluista.

Joukkue jää nyt kymmenen päivän joulutaollle ja treenit jatkuvat 27.12., kun lähdetään harjoitus- ja otteluleirille Tukholmaan. Kohti kevättä!

ÅIFK – Benjamin Fellman 6, Mikael Pesonen 3, Emil Långstedt 3, Leevi, Riihelä 3, Filip Jansen 3, Paavo Kaartinen 2, Jonne Karttunen 1.
GrIFK – Alexander Qvist 8, Emanuel Holfve 4, Mikkel Nevala-Lehtonen 3, Daniel Heimberg 2, Kråkström Christian 2, Daniel Timmerman 2, Alexander Gumpler 1, Anton Engström 1, Simon Johansson 1, Markus Ekman 1

Varoitukset: ÅIFK – 3: Lepola, Karttunen, Fellman. GrIFK – 3.

Ulosajot: ÅIFK – 2: Fellman, Jansen. GrIFK – 0.

Yleisö: 42.

Ottelupöytäkirja.

GrIFK

25 - 21

13 - 912 - 12
0'MaaliFellman Benjamin
1'MaaliFellman Benjamin
1'VaroitusFellman Benjamin
2'MaaliJansen Filip
5'MaaliJansen Filip
7'MaaliFellman Benjamin
9'MaaliRiihelä Leevi
12'MaaliKarttunen Jonne
12'VaroitusLepola Vidar
13'VaroitusKarttunen Jonne
18'MaaliFellman Benjamin
22'MaaliRiihelä Leevi
23'UlosajoJansen Filip
26'MaaliPesonen Mikael
30'MaaliFellman Benjamin
30'MaaliJansen Filip
32'MaaliPesonen Mikael
33'MaaliKaartinen Paavo
38'MaaliPesonen Mikael
39'MaaliFellman Benjamin
40'MaaliLångstedt Emil
42'MaaliKaartinen Paavo
46'MaaliLångstedt Emil
47'MaaliRiihelä Leevi
48'MaaliLångstedt Emil
48'UlosajoFellman Benjamin