ÅIFK - EIF  20 - 28

Samppalinnan Urheiluhalli

B-pojissa pisteet karkasivat Tammisaareen

ÅIFK-EIF 20-28 (8-14)

ÅIFK:n B-pojat saivat sunnuntaiaamun pelissään vieraita Tammisaaresta. Vastustaja oli ennestään kovin tuttu, kun viime kaudella ÅIFK vei niukasti kaksi tiukkaa BP-sarjaottelua ja edeltävällä kaudella EIF kohdattiin CP Final Fourissa. ÅIFK lähti otteluun pienellä ringillä (2+8) ja kaksi synkkää hetkeä pelin sisällä saivat pisteet lähtemäään sarjakakkosen EIF:n matkaan.

ÅIFK tuli otteluun vahvasti sisään ja johti viiden pelatun minuutin jälkeen 2-1 niukkamaalista ottelun alkua. Puolustus oli vahvaa, maalivahti Samuel Edberg oli aloittanut varmasti ja hyökkäyspäässä rakennettiin hyviä paikkoja. Sitten koitti synkkä kymmenen minuuttinen, jonka aikana EIF takoi puolinopeilla ja vahvalla hyökkäyspelaamisellaan 3-9 taululle ennen IFK:n jälleen ryhdistäytymistä. EIF:n rynnistystä johti BK:n miestenkin mukana harjoitteleva isokokoinen pakki Miska Henriksson, joka tuntui olevan lähes mahdoton pysäyttää. ÅIFK päätti ottaa EIF:n vahvan yksilön erikoisvartiointiin ja samalla oma peli hieman terävöityi. Puoliajalle kuuden maalin tappioasemassa 8-14.

ÅIFK tuli toiselle puoliajalle vahvasti sisään, kun erikoisvartiointi ja korkea puolustaminen saivat EIF:n hyökkäyspelin tyrehtymään. Samalla IFK pääsi rokottamaan puolinopeilla ja vahvalla hyökkäyspelaamisella. Benjamin Fellmanin tehdessä toisen puoliajan kolme ensimmäistä maalia, IFK vei erän alun 4-0 ja nousi 29 peliminuutin kohdalla taas otteluun mukaan tilanteeseen 12-14. Kirivaiheessa, kahden maalin tappioasemassa koitti toinen musta viisiminuuttinen, kun ÅIFK:lle tuomittiin jäähy. Ulosajon aikana EIF takoi kolme maalia ja sitä seuranneen hyökkäyshuumansa aikana vielä kolme lisää IFK:n yhtä vastaan. Synkkä viisiminuuttinen sai EIF:n karkaamaan kahdeksan maalin kaulaan ja 36 peliminuutin kohdalla taululla paloi 13-21 EIF:n hyväksi. Ottelun loppuun maaleja tehtiin vuorotahtiin ja uutta kiriä ei enää saatu aikaiseksi. Loppulukemat 20-28 sarjakakkosen EIF:n hyväksi.

IFK:sta Benjamin Fellman oli pelipäällä tehden kuusi maalia ja Niko Heinonen raatoi vahvasti molemmissa päissä kenttää. Myös viivapelaaja Saska Soini taisteli puolustuspään lisäksi onnistuneesti hyökkäyksessä tehden 5 maalia. Molempien joukkueiden käyttämä korkea puolustus toisella puoliajalla toi peliin paljon vauhtia ja maalitilanteita. Jokainen Åbon kahdeksasta kenttäpelaajasta onnistuikin maalinteossa. Välillä tässä vauhdikkaassa BP pelissä mentiin hieman turhankin kovaa ja kummallakaan joukkueella ei aina ajatus pysynyt jalkojen mukana.

"Meillä oli tänään kaksi huonoa viisiminuuttista heidän yhtä vastaan, se kaatoi meidät tänään. EIF syötti meille omaa lääkettä ottelun lopulla nostamalla puolustustaan ja ei päästy siksi oikein uudelleen vauhtiin hyökkäyksessä. Pienellä ringillä tässä edelleen mennään, kun viisi äijää on lasaretissa. Mukana olleilta kundeilta mallikasta yrittämistä, väsykin alkoi siinä lopulla tässä vauhdissa painaa. Jätkät palaa riviin kohta, painetaan eteenpäin!",
pohti joukkueen valmentaja Aku Kuusisto ottelun tauottua.

Ensi viikolla joukkue kohtaa Porvoon Akilleksen lauantaina vieraissa. Kauden ensimmäinen ottelu Akillesta vastaan päättyi selkeään 9-29 voittoon. Ensi lauantaina on odotettavissa mahdollisesti myös molempien maalinälkäisten vasureiden paluu pelikentille. Homma etenee!

Tilastot

ÅIFK – Benjamin Fellman 6, Saska Soini 5, Mikael Pesonen 3, Emil Långstedt 3, Niko Heinonen 2, Mikael Talka 1, Paavo Kaartinen 1
EIF – Miska Henriksson 10, Andre Sundström 4, Elin Strandberg 3, Viktor Lindblad 3, Fredrik Shaw 3, Felix Lönnqvist 3, Eric Lönnqvist 1, Max Lundström 1

8 - 1412 - 14
1'VaroitusHelminen Kalle
2'MaaliLångstedt Emil
3'MaaliKaartinen Paavo
3'VaroitusFellman Benjamin
8'MaaliFellman Benjamin
17'MaaliHeinonen Niko
19'MaaliSoini Saska
20'MaaliLångstedt Emil
24'MaaliPesonen Mikael
26'MaaliFellman Benjamin
27'VaroitusPesonen Mikael
28'MaaliPesonen Mikael
28'UlosajoSoini Saska
34'UlosajoFellman Benjamin
36'MaaliSoini Saska
37'MaaliFellman Benjamin
40'MaaliLångstedt Emil
44'MaaliTalka Mikael
44'MaaliFellman Benjamin
48'MaaliPesonen Mikael
48'MaaliHeinonen Niko